Pokerzysci.com: Sit and go. - Pokerzysci.com

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Sit and go.

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   elipseee 

• Grupa: VIP
  • Postów 9

Napisano 21 czerwiec 2007 - 13:40

Mam takie pytanie odnośnie strategi w sit and go(10 osobowych). Jaką byście mi polecili strategie? Zazwyczaj używam strategi konserwatywnej ( wchodze jedynie z wysokimi kartami, parami itp). Co sądzicie o tej strategi?? Sporo żetonów trace na SB i BB( Często mi się zdarza grać na Turbo Sit and go). Zazwyczaj w czasie gry mam śrędnią ilość żetonów. I gdy zostaje około 4 graczy wtedy albo mam już mało żetonów albo naprawde dużo.(Zdarza mi się to w kratke i dlatego chce polepszyć swoją gre). Jak myślicie moze zmienić tą strategie na tigh agresive? Albo poprostu je połączyć? Albo wogóle inną strategie zastosować? Z góry dziękuje za pomoc :)
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   bor9999 

• Postów 169
  • Interests:Poker i .............................

Napisano 23 czerwiec 2007 - 01:36

jezeli juz tak grasz to skorzystaj z wizerunku i sprobuj czasem ukrasc blindy przy dogodnej sytuacji a nawet czasami zblefuj o ile twoj przeciwnik to normalny gracz gdyz oni uwazaja ze grasz tylko dobre uklady i starts heand wiec postaraj sie to wykorzystac czasem mozesz sprobowac pozorowac blef np. wtedy gdy na flopie masz cos dobrego i jest to zagranie kontynuacyjne wiec niech bedzie ono wysokie zeby twoi przeciwnicy pomysleli ze blefujesz i chcesz zeby spasowali pokombinuj sam bo tylko ty mozesz sam znalezc taktyke jaka ci pasuje oraz opracowac rozne zagrania itp itd :wink:
POWODZENIA
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   krz1981 

• Postów 425

Napisano 23 czerwiec 2007 - 08:48

czasami pomaga tez jak jest juz 3 5 graczy udac poczatkowego na stole ale to musisz sam dobrac sytuacje.
ja wchodze czasmi na kiepskie karty raise i czekam do river i albo wtedy pasuje albo czekam na sprawdzenie zeby wszyscy widzieli " na co on podbijał". jest potem lepiej uzbierac chipsy od graczy przy dobrych kartach. :)
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   damianwin 

• Grupa: Użytkownik
  • Postów 24

Napisano 23 czerwiec 2007 - 11:13

Na początku gra się tight i wchodzi tylko z mocnymi kartami.Jak ci stack będzie zmniejszał się systematycznie to starasz się wtedy kraść blindy. Jak zostanie ci kilka,góra kilkanaście bb (shortstack) to wchodzisz all in z każdym Ax,Kx, każdą parą. Najważniejsze to grać tak,aby wygrać.Jak zostaje 4-5 osób to wszyscy zaczynają grać tight gdyż chcą być in the money.
I wtedy również trzeba grać bardziej loose, wywierać presję na graczy którzy chcą się przeczołgać dalej i kraść im blindy.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   elipseee 

• Postów 9

Napisano 24 czerwiec 2007 - 07:57

Dzieki za pomoc ;)
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   artpro81 

• Postów 168

Napisano 01 lipiec 2007 - 11:27

z tego co zauważyłem to bez blefów przy ilości ok. 4 graczy się nie ujedzie... bo raczej mało prawdopodobne jest że karty będą sprzyjać i cały czas będzie posiadac się dobry układ, a zetony pozniej znikają coraz szybciej..ale to już kwestia indywidualnego wyczucia przeciwników i odpowiedniego momentu ..
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   nowy23 

• Postów 223

Napisano 01 lipiec 2007 - 12:04

Prawdę chłopak mówi.
Dlatego tak ważne są notatki o graczach. Jeśli chcecie traktować poker poważnie i zarabiać na nim kasę to bardzo polecam metodę notatek o graczach. Jest ogromnie przydatna szczególnie gdy gramy na stolach real money. Już nie jeden raz ta metoda uratowała mi stack.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   bor9999 

• Postów 169
  • Interests:Poker i .............................

Napisano 02 lipiec 2007 - 19:41

prowadzisz alfabetyczny spis wszystkich osob z jakimi grasz na stolikach???????????
Ciezka sprawa ale mozliwam to chyba masz z 5tys osob na tej liscie bo przeciez niemozliwe jest to zebys gral z tymi samymi ludzmi w sieci.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   krz1981 

• Postów 425

Napisano 02 lipiec 2007 - 19:54

bor9999 napisał:

prowadzisz alfabetyczny spis wszystkich osob z jakimi grasz na stolikach???????????
Ciezka sprawa ale mozliwam to chyba masz z 5tys osob na tej liscie bo przeciez niemozliwe jest to zebys gral z tymi samymi ludzmi w sieci.

jest jeszcze takie cos w pokerze ja player notes!!!

klikasz prawym przyciskiem myszki na danym graczu i se wpisujesz o nim notke. Potem możesz ja odczytac. Też uwarzam ze to bardzo przydatna opcja.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   nowy23 

• Postów 223

Napisano 02 lipiec 2007 - 21:58

bor9999 napisał:

Pisałem przecież, że na stolach real money, a to już nie jest 5 tysięcy osób tylko ok 100-150 na jednych i tych samych blindach. Grają przeważnie te same osoby (oczywiście mówię o blindach 0,50/1 i powyżej bo na takich gram).
Stosując moją metodą, którą uważam za ogromnie przydatną gdy wchodzę na stół (6 osobowy - gram tylko na takich) przeważnie 4 osoby średnio są opisane i nie muszę ich wyczuwać tylko mogę od razu grać swoje i wiedzieć kto blefuje, a kto jest tight i na co mogę sobie pozwolić.

I oczywiście chodziło mi o player notes, a nie o prowadzenie jakiegoś dziennika lub zeszytu.

5 tysięcy osób to masz we freerolach, a opisywanie tam graczy nie wchodzi w grę. Następnym razem przeczytaj dokładnie. Zacytuję z poprzedniej wypowiedzi:
"Jest ogromnie przydatna szczególnie gdy gramy na stolach real money"
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Ruggiero 

• Postów 49

Napisano 21 październik 2007 - 10:13

ja w tego typu turniejach gram raczej agresywnie, oczywiscie z dobra karta, staram sie na samym początku zdobyc przynajmniej 3000 zatonów i potem samo leci :)
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   irokraw 

• Postów 116

Napisano 26 październik 2007 - 08:51

Będąc już przy tematyce tego typu turnieju /jedno lub dwustolikowych/ nalezy wziać jeszcze pod uwagę jedną rzecz, która niezawsze ma miejsce ale zdarza się. Ma ona mało wspólnego z czystą grą w pokera a chodzi tu konkretniej rzecz biorąc o oszustwo jakim jest gra na jednym stole grup zawodników, którzy podpowiadają sobie poprzez komunikatory internetowe /np. gg/ jakie mają karty, oraz określają strategie w poszczególnych grach, a wszystko poto aby mieć przewagę nad innymi graczami i poprostu wygrać poprzez nieczysta grę. Nie jest to zjawisko częste ale niemożna również tego wykluczyć. Zdarza się często na stołach z dużym wpisowym ale również spotkałem się z tym na stole z wpisowym 2$ + 0,25$.
Poczym można rozpoznać, że dwie lub więcej osób jest w komitywie? Niejest łatwo jeśli są to ludzie powiedzmy z długim stażem w tym co robią. Ale do najbardziej rzucających sie gołym okiem gracza czynników, które mogłyby otym świadczyć to:
- wykorzystywanie niemalże całkowicie czasu na dokonanie ruchu
- często gracze ci jeżeli zostaną w grze sami przeciwko sobie niestarają robić sobie krzywdy
- często grają razem w jednym turnieju
Zatem należy na takich ludzi uważać, lecz NIEOZNACZA to iż jeżeli zauważysz że ktoś spełnia te trzy powyzsze czynniki mósi być oszustem. Poker to gra oceniania przeciwnika, choć niekiedy mniej a niekiedy bardziej trafnie tego dokonujemy. Jedno jest jednak pewne, że jeżeli jesteś dobrym graczem to i z takim problemem sobie poradzisz i bez problemu pokonasz klikę zawodników grajacych przeciwko tobie.
A tak na zakończenie, to życzę wielu udanych turniejów i wielu wygranych.
Pozdrawiam.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Tomix 

• Postów 184

Napisano 30 październik 2007 - 14:47

irokraw napisał:

Będąc już przy tematyce tego typu turnieju /jedno lub dwustolikowych/ nalezy wziać jeszcze pod uwagę jedną rzecz, która niezawsze ma miejsce ale zdarza się. Ma ona mało wspólnego z czystą grą w pokera a chodzi tu konkretniej rzecz biorąc o oszustwo jakim jest gra na jednym stole grup zawodników, którzy podpowiadają sobie poprzez komunikatory internetowe /np. gg/ jakie mają karty, oraz określają strategie w poszczególnych grach, a wszystko poto aby mieć przewagę nad innymi graczami i poprostu wygrać poprzez nieczysta grę. Nie jest to zjawisko częste ale niemożna również tego wykluczyć. Zdarza się często na stołach z dużym wpisowym ale również spotkałem się z tym na stole z wpisowym 2$ + 0,25$.
Poczym można rozpoznać, że dwie lub więcej osób jest w komitywie? Niejest łatwo jeśli są to ludzie powiedzmy z długim stażem w tym co robią. Ale do najbardziej rzucających sie gołym okiem gracza czynników, które mogłyby otym świadczyć to:
- wykorzystywanie niemalże całkowicie czasu na dokonanie ruchu
- często gracze ci jeżeli zostaną w grze sami przeciwko sobie niestarają robić sobie krzywdy
- często grają razem w jednym turnieju
Zatem należy na takich ludzi uważać, lecz NIEOZNACZA to iż jeżeli zauważysz że ktoś spełnia te trzy powyzsze czynniki mósi być oszustem. Poker to gra oceniania przeciwnika, choć niekiedy mniej a niekiedy bardziej trafnie tego dokonujemy. Jedno jest jednak pewne, że jeżeli jesteś dobrym graczem to i z takim problemem sobie poradzisz i bez problemu pokonasz klikę zawodników grajacych przeciwko tobie.
A tak na zakończenie, to życzę wielu udanych turniejów i wielu wygranych.
Pozdrawiam.

Bardzo trafna uwaga. Uważajcie na żabojadów, bo oni to w 3 potrafią zrobić, a nawet jak któryś wdepnie to potem mu przekażą żetony jak grają sobie w 2. W zasadzie to jest główna wada Sit ang Go, bo widząc swoje karty mogą zrobić już prawie wszystko, szczególnie jak mają cheapleadera. Walka z tym procederem, jeśli już wyczuwacie podejrzenie o nieuczciwą grę jest prosta, poobserowować jednego z tych delikwentów i stwierdzić czy grają dalej razem i zameldować supportowi. A wczoraj już w ogóle wredne to było na 1 touru, centralnie żabojad meldował na stole przy flopie co ma na ręce.
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Nadrobi8 

• Postów 158

Napisano 30 październik 2007 - 18:38

Może w bet365? Spotkałem się tam z czymś takim właśnie wczoraj bodajże w nocy. Na stole było chyba 4-5 Francuzów, ale na szczęście chyba 2 sam wykosiłem. Niestety miałem 2 wpadki i nie udało się do końca. Ledwie doczołgałem się do ft.
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   irokraw 

• Postów 116

Napisano 30 październik 2007 - 19:54

Niestety już niepamiętam, gdzie miałem tą sytuację, gdyż było to dawno. Być może i było to bet365 jednakże wtedy ten pokerrom miał oprogramowanie innej platformy - bodajże Macromedia. Niemniej tak jak zauważono w ostatnich dwóch postach, proceder ten jest nadal spotykany i to niemalże na każdej platformie. Co do walki z oszustami - tak chyba pozostaje jak zauwazono słusznie, zgłaszanie do suportu. Ważne jest aby niezaangażować się w taką nieczystą grę z dużym bankrolem na stołach nieturniejowych, gdzie własnie również zdażają sie nieuczciwi gracze /spółki graczy/, liczący na to aby oskubać jakiegoś gracza. Metodą na takich stołach jest zapoznanie się prędzej z graczami, którzy naogół codziennie grają na tych stołach, niemalże zawsze na tych samych stawkach. Tam szybko taki proceder zostaje wyłapany a gracze szukają innych pól działania /zmieniają stawki, albo pokerromy, nicki itp./
Pozdrawiam.
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Ruggiero 

• Postów 49

Napisano 06 listopad 2007 - 08:11

ja gram mocno na dobre karty i wchodze bardzo czesto na flop , szczegulnbie przy malych blindach
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1