Jak w to grać
Napisano 24 August 2007 - 22:30
mialem reke 10 i 3 damy
doszla 10 9 8 na flopie
potem 4
i potem 3
sadzilem ze mam fulla trzy damy i para 10
jak czytalem przegralem bo mialem pare 10 a 3 damy mi nie zaliczyli =(?
i gosciu wygral straightem?
i wlasciwie mam pytanie dlaczego nie mialem fulla ?>
zeby sie liczyla eka musi cos do niej dojsc?
Napisano 24 August 2007 - 23:05
Kub21 napisał:
mialem reke 10 i 3 damy
doszla 10 9 8 na flopie
potem 4
i potem 3
sadzilem ze mam fulla trzy damy i para 10
jak czytalem przegralem bo mialem pare 10 a 3 damy mi nie zaliczyli =(?
i gosciu wygral straightem?
i wlasciwie mam pytanie dlaczego nie mialem fulla ?>
zeby sie liczyla eka musi cos do niej dojsc?
Towja najsilniejsza ręką była para dam.. tylko dwie karty z Twoich rąk są brane pod uwagę.. i tylko dwie karty tworza układ . Majac 3 damy ja bym nie wchodzil do rozdania
Napisano 26 October 2007 - 17:42
Czytam te wszystkie posty na temat odmiany pokera jaką jest Omaha. Cóż mogę dodać prócz tego że moja historia z tą grą rozpoczęła się podobnie jak u wielu innych graczy dosyć przypadkowo /wybrałem gdzieś niechcący nie tą zakładkę co chciałem/ i jakież było moje zdziwienie, gdy nagle z kartą którą normalnie w holdemie bym przegrał zdobyłem dosyć pokaźną sumę /to była Omaha Hi/Lo/. Nim pojąłem oco chodzi w następnej póli podwoiłem swój bankrol i zacząłem się wtedy zastanawiać na dobre. W trzeciej partii doszło do mnie, że o tej grze nic kompletnie niewiem i zasięgnąłem pomocy na jakieś stronie w necie.
Od tamtej pory jeżeli mam możliwośc gry wybieram Omaha. Szkoda, że jest tak mało freeolli Omaha. Obecnie tylko na Nordicbet /i innych pokerrromach tej samej platformy/ możemy zagrać w tego typu darmowym turnieju. Jednak omaha ma przed sobą przyszłość i to tylko kwestia czasu aby stała się tak popularną odmianą pokera jak Holdem.
Napisano 03 December 2007 - 14:36
Kilka dni temu wszedłem sobie do gry Shorthanded Rebuy Omaha Pot Limit Omaha Hold'em 2.25$ + unlimited rebuy 2$. Zasady oczywiście znałem. Wielokrotnie oglądałem zmagania graczy PRO w tv. Podpatrywałem z czym wchodzą, kiedy podbijają z czym warto wchodzić kiedy blefują et cetera. Jako, że ostatnio nie miałem praktycznie większych wygranych w Texas postanowiłem sobie zagrać w Omaha. Pierwsze kilkanaście rozdań nie było szczęśliwych, dużo emocji i ostatecznie odpadłem z setem 6 przeciwko kolorowi. Ale powiedziałem sobie, że nie odpuszcze i spróbuje zagrać dalej przy dokupieniu dodatkowej ilości żetonów. I co się okazało? Wchodziłem z kartami, które były sprawdzone przeze mnie podczas gry w Texas i zacząłem wygrywać i pokonywać kolejnych rywali. Łącznie było 165 graczy a ja zająłem 4 miejsce i wygrałem 70$. Jak na pierwszy raz wynik mnie bardzo ucieszył i postanowiłem, że będe częściej zaglądał również do gry Omaha. Na zakończenie dodam, że grało mi się naprawdę fantastycznie, a mnogość układów to dodatkowa zaleta tej odmiany pokera.
Troche się rozpisałem :wink:
Napisano 03 December 2007 - 14:41
Dostać na łapę 3 asy i zrzucać je preflop :mrgreen:
Napisano 07 October 2008 - 09:29
Napisano 07 October 2008 - 15:15
Napisano 17 December 2009 - 20:45
gra jest zajebista,ale faktycznie trzeba uważać na pewne rozdania...
w szczególności nie wchodzić z kolorem jeśli na stole jest jakakolwiek para(podbijający pewnie ma fulla)
itp....
gra zajebiaszcza
Napisano 19 December 2009 - 16:41
Użytkownik eurocash dnia czw, 17 gru 2009 - 20:45 napisał
gra jest zajebista,ale faktycznie trzeba uważać na pewne rozdania...
w szczególności nie wchodzić z kolorem jeśli na stole jest jakakolwiek para(podbijający pewnie ma fulla)
itp....
gra zajebiaszcza
jak Ty masz karete a on strita to sie niczym nie podzielisz.
Napisano 26 August 2010 - 23:22
Udostępnij ten temat: