Pokerzysci.com: sens pokera ???? - Pokerzysci.com

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

sens pokera ????

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   rafszw 

• Grupa: VIP
  • Postów 239
  • Gadu-Gadu: 1038734

Napisano 25 listopad 2006 - 13:47

nie ma sensu, straciłem kasę żonę i mieszkanie, to mam z pierdolonego pokera
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   matti 

• Postów 201
  • Interests:ciekawe :)

Napisano 25 listopad 2006 - 14:33

naprawde raf ???????
matti

"Rzeczy dzieją się bez względu na wolę i pragnienia człowieka."
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   pacyff 

• Postów 75

Napisano 25 listopad 2006 - 14:38

o jaaaaa......no jak to?
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Grupa: Administrator
  • Postów 7926
  • Interests:Poker,GPW
  • Gadu-Gadu: 6665368

Napisano 25 listopad 2006 - 15:57

Witam

Jak ktoś nie potrafi się bawic w pokera tylko mu odwala i wszystko stawia na jedną karte to potem widzimy skutki tego. Czy temu jest winien poker? Nie. Czy alkocholik powinien winic alkochol za to że jest alkocholikiem? Nie. Mozna podawać wiele takich przypadków ale we wszystkich wina lezy w samym człowieku a nie w tym czym się zajmował lub przez co stal się kimś innym.

Pozdrawiam
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Variat 

• Grupa: Moderator
  • Postów 212

Napisano 25 listopad 2006 - 20:06

koledzy! prawda jest taka, ze dla wiekszosci z nas to juz nie jest zabawa, a ciagle szukanie w miare pewnego sposobu na dobre zarabianie. wiekszosc z nas, ktorzy zainwestowali troche wlasnej kasy w ta "zabawe" tak naprawde jest uzalezniona od tej gry. wszystko sprowadza się jednak do pewnych granic. ja np. gram tylko za swoja kase i to nie z domowego budzetu. wygram cos we freerollu, dostane prezent na urodziny, imieniny czy inna okazje - tylo ta kasa. nie przekroczylem i NIE PRZEKROCZE tej cienkiej granicy z kombinowaniem kasy z innych zrodel. nieraz mialem straszny ciag do gry, a nie mialem za co. meczylem sie na freerollach, gdzie gra sie bardzo trudno. czekalem na zaliczenie rakeback na koniec miesiaca czy jakas dodatkowa kase. teraz aktualnie, choc jeszcze kilka dni temu szlo mi OK, nie mam nic. czekam do przyszlego piatku, bo dostane ok 280 z dwoch pokroomow (bonusy VIP i rakebacki). mam plan zastosowac strategie przedstawiona i omowiona tu na forum, tj. +30. to ma sens. wierze, ze jak bede sie pilnowac, to po kilku tygodniach odchodzenie od stolikow wejdzie mi to w krew i bedzie przychodzic latwiej. nieraz przestawalem grac z zamiarem "konca pokerowego dnia", a za godzine znow. to jest jak choroba. mam nadzieje, ze przez to oszczedze tez kilka godzin dziennie na wieksze zaangazowanie sie w rodzine, bo przez dlugie granie te relacje mi sie troche popsuly. po glebszym zastanowieniu, mysle, ze trzeba by bylo pomyslec o zmodyfikowaniu tej strategii na cos w rodzaju plus/minus 30 ;), bo wszystko gra jak tendencja jest zwyzkowa, ale czasami szbko sie doluje i nie wiadomo kiedy bedzie koniec tego cholernego pecha. z drugiej jednak strony ten "pech" jest wynikiem zmeczenia i innych tam rzeczy zwiazanych z dlugim graniem, wiec jesli sie je ograniczy, to ograniczy sie rowniez "pecha". tyle w tym sporcie ;) mozna panowie zrobic - tylko ograniczac zle nawyki i pomagac szczesciu - nie ma bowiem 100% sposobu na pokera. reasumujac - bawic, to sie mozna na onecie czy wp, a w prawdziwych pokroomach, to jest walka o nasze byc albo nie byc! kazdy tez walczy jak umie... koncze juz z tym wywodem i ide szukac szczecia we freerollu na poker4ever..... pa
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Godek 

• Postów 193

Napisano 25 listopad 2006 - 22:07

No niestety, jeżeli prawdą jest to co napisał kolega na początku (a nie mam żadnych podstaw żeby mu nie wierzyć) to jest mi bardzo przykro.
Cóż jeżeli o mnie chodzi jak do tej pory w pokera nie zainwestowałem ani złotówki, jedyną wpłatą jakiej dokonywałem do Moneybookers.com.com/app/?rid=1723798" target="_blank">Moneybookers.com.com.com/app/?rid=1723798" target="_blank">Moneybookers.com.com/app/?rid=1723798" target="_blank">Moneybookers.com.com.com było 50zł, żeby uruchomić konto. Ale wpłacałem tam z myślą o bukach, ponieważ było to dawno temu. Cały bankroll ugrałem na początku we freerollach i później pomnażałem go już na stolikach. Teraz po kilku wypłatach i listopadowym downswingu od nowa muszę zacząć budować bankroll. Wiem, że nie jest to łatwe ale trudno.

Tak poza tym przychylam się co do wypowiedzi na temat strategii +30. Proponuje dodać do niej jeszcze zapis :odejdż od stolika natycjmiast kiedy będziesz -30 i wróć jutro albo po dwoćh dniach ze świadomością, że twój bankroll wynosi dajmy na to 350$, a nie 380$ jak było dwa dni temu".

Rafszw 3maj się, będzie dobrze.
Pzdr
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 25 listopad 2006 - 22:36

Godek miałeś imprezowac w czas krajowej żaloby i co moje słowa zawrociły ciebie.

Tak wogle walcze na FT o 1000 turniej

Pozdrawiam
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Godek 

• Postów 193

Napisano 26 listopad 2006 - 02:07

Na szczęście impreza została w domu ale niestety sobie pograć nie mogłem. A co do tej żałoby to no comment. Jak to ktoś słusznie zauważył na polskich drogach w ciągu weekendu ginie tyle samo albo i więcej ludzi i nikt nie robi żałoby z tego powodu. W żałobie jestem jak umiera ktoś kogo znam...oby jak najrzadiej.
Pzdr
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Variat 

• Grupa: Moderator
  • Postów 212

Napisano 26 listopad 2006 - 09:04

smierc na drodze, a w kopalni to jednak nie to samo. na drodze czesto gina ludzie, ktorzy sami sobie sa winni - alkoHol, nie dostosowanie predkosci do warunkow itp. gornicy co dzien zjezdzaja tam do ciezkiej roboty z przeswiadczeniem, ze zawsze cos moze sie stac. poza tym tam w jednym m-cu zginelo ponad 20. z drugiej strony gornikom dobrze placa, tak jak i zawodowemu wojsku - i kazy ma mozliwosc wyboru ryzyka. nie zmiania to jednak faktu, ze ONI zgineli podczas pracy, zolnierze w trakcie wojny itd., a ktos, bo nie mogl sie powstrzymac bez dodania gazu, czasami podwojnego...
ja moze bardziej solidaryzuje sie z ta tragedia, bo mieszkami na slasku.
chlopcy! dla rozluznienia atmosfery, kazdy go nie ogladal jeszcze w akcji bylego juz, niestety, kandydata na prezydenta bialegostoku - ancymona krzysztofa kononowicza, polecam obowiazkowo: http://www.youtube.c...h?v=gIkR3I-3FTM
robie sniadanko, potem obiadzik u tesciowej, II tura wyborow i o 20.30 freeroll na celebpok o 1000 z ok. 300 ludkami, gdzie zakwalifikowalem sie wczoraj. pa
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   pacyff 

• Postów 75

Napisano 26 listopad 2006 - 13:34

Variat to widzimy sie przy final table-dostałem od celeb wejsciówke-dziką karte-na ten o 1000:)to raz

dwa-zgodze sie z tobą odnośnie poprzednej wypowiedzi-faktycznie to nie jest taka ot sobie zwykla zabawa-ja na razie na szczęscie wpłaciłem tylko 25 ojro do pokera-reszte sobie ugrywam we freerollach a potem przegrywam na stołach :smile: ale wiem ze jak bym wplacil wiecej to bym zostal juz w tym na dobre.....tak jak w bukach....ale tam jakos sie to kręci w sumie....

trzy-Godek ty to ześ jest typowy gorol-bez urazy oczywiście-nie mieszkasz na śląsku-nie zrozumiesz w czym rzecz raczej i nawet ci sie nie staram tłumaczyć nic bo i po co....Variat to nieźle ujął tez sie moze bardziej solidaryzuje dlatego ze tu mieszkam....

ja to sie ciesze ze nie skończyłem na kopalni....tez jestem ze śląska...nawet po szkole górniczej....

lol-to chyba mój najdłuzszy post tutaj :mrgreen:
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 26 listopad 2006 - 14:18

Witam

Godek jesli jest żałoba narodowa to trzeba to uszanować wszystkie wazne wydarzenia zostały odwołane. Dziwie sie tylko takim osobom co jednak otworzyły dyskoteki i kluby chyba to zawazył chęć zysku i olanie tego co ważne. Najlepiej sobie powiedzieć tak a to stalo się tam na sląsku i problem nie dotyczy mnie nie jestem gornikiem ...

Ja szczerze mowiąc to nie zjechal bym tam do kopalni na dol nawet po oglądać sobie jak to wygląda. Prawda, że oni pracują w cięzkich warunkach co prawde mowiąc za małe zarobki. Z tego co widziałem z wypowiedzi to na sląsku nie ma pracy jest biednie i nie mają wyjścia. Druga sprawa to że oni mają to we krwi.....

A co do dobrych wiadomości To Diablo Włodarczyk wygrał walke :smile:

Pozdrawiam
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 26 listopad 2006 - 14:41

Jeszcze wrociłem żeby na temat zagadać.

W świecie pokera musimy podzielić graczy na 3 typy:

Hazardziście - dla większość z was wiadomo kto to jest taki czlowiek. Tu to jest problem żeby się leczyc z tego ponieważ nie ma to jużnic wspolnego z pokerem i zabawą.

Pokerzysci - są to gracze którzy delektują się grą z pokera. Wazniejszym dla nich jest osiąganiem dobrych wyników i tytułow na turniejach itp spotkaniach niż pozyskiwanie zysków.

Gracze szukający zysku - jak sama nazwa wskazuj ta grupa graczy w pokerze szuka wyłącznie zysków

Sami musimy wybrać do której grupy chcemy należeć i co chcemy osiągać.

Pozdrawiam
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Godek 

• Postów 193

Napisano 26 listopad 2006 - 17:04

Co do śmierci na drodze to najczęściej giną ludzie, którzy spotykają się z naprzeciwka z takimi co jadą na podwójnym gazie, więc żałoba w tym momencie byłaby jak najbardziej wskazana. A ja np. nie mam ochoty przez pół roku siedzieć w żałobie. Co do górników współczucie w takiej sytuacji jest normalne, ale nienormalne jest wymaganie od całego narodu, żeby siedział w domu i się zadręczał z powodu ich tragedii. Ja nie mam w zwyczaju płakać po kimś kogo nie znam i tyle.
Pzdr
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 26 listopad 2006 - 21:25

Witam

Ja każdy ma swoje podejscie. Na jednym forum czytałem takie teksty ze ich ta tragedia juz denerwuje i to dziwne podejscie ludzi do takich spraw.

..................

Pozdrawiam
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Godek 

• Postów 193

Napisano 26 listopad 2006 - 21:35

Dobra koniec tej dyskusji, każdy patrzy na to jak chce i nikt się z tego nie śmieje. Offtopic się zrobił ale powiedz mi jeszcze jak wklejać zdjęcia do postów bo zawsze mam z tym kłopot. W FAQ napisane jest, że pod miejscem gdzie wpisuje się posta powinna być funkcja dodaj załącznik (czy coś takiego) ale nie ma. Help please?
Pzdr
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 26 listopad 2006 - 21:39

[ img]http://pokerzysci.pl/zdjecie[/img]

tak to ma wyglądać tylko w miejsce tego adresu co ja podałem musisz podac adres swojego serwera gdzie umiesciles fotke
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Godek 

• Postów 193

Napisano 26 listopad 2006 - 21:55

AHa no tak i tu zaczyna się problem z wielkością pliku. No nic popróbuje i dzięki za info.
Pzdr
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   grzes32 

• Postów 292

Napisano 27 listopad 2006 - 08:26

a wracajac do sensu pokera to wspolczuje koledze z pierwszego postu ale pewnych granic sie nie przekracza,to ma byc tylko zabawa nic wiecej to jest gra hazardowa ,losowa nikt nie jest w stanie na 100% procent przewidziec co sie stanie co wyjdzie na flopie i dalej gdyby tak bylo niemialo by sensu granie...
Ja osobiscie znam kolesia ktory przychodzi do knajpy raz w miesiacu, wrzuca swoja wypłate do maszyny wypija pare browarow i wychodzi czy to jest normalne ?
Ja osobiscie nigdy nie wplacilem kasy na pokera i nigdy tego nie zrobie czasami cos wygram to wyplace nie inwestuje nie buduje bankrola gram dla frajdy bo wiem ze nigdy nie bede zawodowym graczem,nie wystapie na EPT a zaczynajac granie w pokera wszystkim sie tak wydaje ....ale raczej w Eurosporcie ich nie pokazą....

Pozdrawiam
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   grzes32 

• Postów 292

Napisano 27 listopad 2006 - 08:33

i jeszcze jedno....
kto wierzy ze dzieki pokerowi bedzie bogaty najwyzej skonczy jak ten moj znajomy

pozdrawiam ponownie
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   grzes32 

• Postów 292

Napisano 27 listopad 2006 - 08:34

:?:
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1