Nowy Sezon Ligowy 2011
Napisano 18 październik 2010 - 22:05
Ogólnie to ja wiem, że jest lipa i tak jak pisałem kilkanaście postów temu w tej branży jest coraz gorzej. Co do jednego roomu który wymieniliście oni nigdy nie chcieli współpracować szeroko z różnymi portalami tylko mieli jednego odbiorcę a teraz podobno zwijają się z polski więc o lidze nie będzie mowy.
Co do roomów które zostały to nie będę pisał bo będzie tak jak teraz roomy się wcześniej zgodziły a co do czego to musiały zrezygnować.
Tak na marginesie dlaczego jest problem z ligami ? Można by odpowiedzieć dlatego że gracze nie przynoszą zysku z takich lig mało tego przynoszą stratę więc po co ktoś ma pchać kasę. Z tym to chyba każdy się zgodzi.
#42 Gość duzamicha_*
Napisano 19 październik 2010 - 22:02
Napisano 22 październik 2010 - 21:22
#44 Gość duzamicha_*
Napisano 23 październik 2010 - 11:34
Napisano 24 październik 2010 - 13:41
Napisano 24 październik 2010 - 22:33
Użytkownik puls_asfaltu dnia 24 październik 2010 - 13:41 napisał
Wiesz nie widzimy tego z zewnątrz jako gracze ale roomy mają kłopoty finansowe i zaciskają pasa. W przyszłym roku szykują się kolejne przejęcia i likwidacje. W przeciągu 3 lat zostanie tylko kilka roomów.
Powód dla którego roomy nie chcą robić lig jest jeden wykładając przykładowo 2000€/$ oni chcą przynajmniej te 2000€/$ odzyskać i to jest dla nich nie satysfakcjonująca sprawa. Wiemy wszyscy doskonale, że takiego raku z ligi nie da się wypracować. Druga sprawa to ligi za punkty jak room wystawia ligę i daje do niego punkty robi się wrzawa, że w dupie z taką ligą nie będziemy robić punktów itp. Zaraz odpalają się kalkulatory i następuje wielkie liczenie i skneranie że tyle punktów i tyle to dostanie tyle , że się nie opłaca itp Niestety wam się nie opłaca to im też się nie opłaca i koło się zamyka co jest bardzo przykre dla rozwoju pokera. Skończyły się czasy gdzie roomy same się przepychały, żeby wstawić swoją ligę i wtedy graliśmy 8 lig, a kilka musieliśmy odmówić teraz czasy się zmieniły i jest problem zrobić 1 ligę nie wspominając o 8 ligach. Dla nich jest lepiej nie wywalić w błoto 2000 bo efektu nie będą mieli z tego, a tak zostanie im te 2000.
Tak samo rynek zatacza kolo z rakebackiem nie długo po kolejnej konsolidacji rynku koło się domknie i zniknie rakeback. Nie będzie i w tym przepychu i walki kto da większy rakeback to zagram u niego.
Powiem tak jeżeli jesteście otwarcie na granie lig za punkty to będziemy rozmawiać jeżeli nie to niestety w obecnej sytuacji ciężko jest powiedzieć czy coś się uda zorganizować.
Napisano 25 październik 2010 - 10:36
#49 Gość duzamicha_*
Napisano 26 październik 2010 - 08:37
Co do lig, mniejszym od naszego forum udaje się te ligi organizować więc myślę, że tak źle nie jest.
Pawel próbowałeś w betclick?
Napisano 28 październik 2010 - 12:36
Napisano 28 październik 2010 - 22:49
Użytkownik duzamicha dnia 26 październik 2010 - 08:37 napisał
Co do lig, mniejszym od naszego forum udaje się te ligi organizować więc myślę, że tak źle nie jest.
Pawel próbowałeś w betclick?
Jak zostanie 10 roomów to zapomnij wtedy o dobrych promocjach. Zawsze tak jest, że jak mniejsza konkurencja tym mniej idzie na promocje i pozyskiwanie graczy. teraz idzie malutko a jak zostanie 10 roomów to nic już nie będzie szło zostanie tylko bonus od depozytu jak było to z 4-5 lat temu.
Jeśli chodzi o betclick to nic nie da się zrobić oni teraz są w grupie kapitałowej z Expekt Everestpoker i bet-at-home i wszystko się pozmieniało nie muszę mówić, że kasa została obcięta na promocje ale tu raczej chodzi o konflikt interesów tych wszystkich roomów jakie ta firma pozyskała. Może jak z tych wszystkich zostawią jedną markę wtedy będą się promowali.
Tak jak pisałem wcześniej jak jesteśmy gotowi na ligę za punkty to można coś zadziałać. Już mam dosyć tekstów od menagerów w stylu. Jak to taki dobry interes to zapłać za nagrody a my ustawimy ligę.
Napisano 29 październik 2010 - 12:28
Użytkownik PawelPL dnia 28 październik 2010 - 22:49 napisał
Jeśli chodzi o betclick to nic nie da się zrobić oni teraz są w grupie kapitałowej z Expekt Everestpoker i bet-at-home i wszystko się pozmieniało nie muszę mówić, że kasa została obcięta na promocje ale tu raczej chodzi o konflikt interesów tych wszystkich roomów jakie ta firma pozyskała. Może jak z tych wszystkich zostawią jedną markę wtedy będą się promowali.
Tak jak pisałem wcześniej jak jesteśmy gotowi na ligę za punkty to można coś zadziałać. Już mam dosyć tekstów od menagerów w stylu. Jak to taki dobry interes to zapłać za nagrody a my ustawimy ligę.
Napisano 02 listopad 2010 - 22:48
Napisano 02 listopad 2010 - 22:50
Napisano 03 listopad 2010 - 14:30
Napisano 04 listopad 2010 - 14:52
Udostępnij ten temat: