Pokerzysci.com: SnG 18o Turbo P* - Pokerzysci.com

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

SnG 18o Turbo P*

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Franczo 

• Grupa: Użytkownik
  • Postów 8

Napisano 15 czerwiec 2010 - 14:44

Witam. Po rozegraniu ostatnio ponad 1500 SnG STT, postanowiłem spróbować sił w SnG 45o. Po ~500 45o wyszedłem praktycznie na 0. Stwierdziłem, że 45 i 90 ( 180 nie grałem jeszcze) zupełnie mi nie odpowiadają. Dobrze mi idzie w STT, jednak postanowiłem pograć 18o na P*. Pomyślałem, że po ~2000 może 1500 jak będą duże plusy przejdę na 27o, później 45o i tak do 180o. Wolę się jednak na tą chwilę skupić na 18o. Odpowiada mi struktura rozgrywania tych SnG.

Tutaj moja prośba o pomoc/porady/wskazówki itp dotyczącą grania 18o na P*.
-Czy gra się tutaj podobnie jak w STT?
-Są one opłacalne?
-Jaki jest poziom ( z racji tego, iż jest to dla mnie nowy rodzaj SnG zaczynam od micro)
-Są jakieś pomocne artykuły/strony www nt. 18o?

Prosiłbym abyście pisali swoje własne doświadczenia/porady/wskazówki ( żebyście podzielili się niemal całą swoją wiedzą dotyczącą 18o turbo oraz non-turbo)

moje gg: 5161776 :lol:
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   ginus 

• Grupa: VIP
  • Postów 216
  • Gadu-Gadu: 2949491

Napisano 29 czerwiec 2010 - 18:44

Hej, duży czas poświęcałem 18man na ps więc jakąś wiedzą mogę się podzielić. Początkowo gralem tak jak Ty tylko STT, ale ze względu na to, że mam umysł bardziej matematyczny i w miarę dobrze opanowałem ideę bubbla poświęciłem się 18manom. Głównie dlatego, ze jak zauważysz struktura wypłat jest bardzo płaska i bez znaczenia czy jest 3,4 czy 5 graczy ciągle mamy do czynienia z grą na bubblu. Jeżeli więc idea bubbla jest Ci doskonale znana to polecam tą formę S&G. Co do przejścia na 45os i 180o to szczerzę zrób najpierw 2 rzeczy:
1. Zagraj 2-3k sitów 18os i sam oceń jak swingi wpływają na Twoją psychikę (mnie naprawdę wykańczały psychicznie już kilka razy, a apogeum osiągnąłem jak 3 18-stołowe sesje skończyłem z 4 miejscami ITM i to będąc 1x3 i 3x4 więc bądź na to przygotowany)
2. Pograj sobie klika razy po 3 sesje pod rząd (set po secie) i zobacz czy gra Cie nie nuży, jeżeli nie to z czasem możesz zaatakować stoły z większą ilością osób.

Podsumowując jeżeli bad beaty Cie nie ruszają i jesteś w stanie pomimo pechowego okresu rozegrać dziennie po te 60-80 sitow minimum to jak najbardziej opłaci Ci się gra.

Myslę to co napisałem odowiada na 2 pierwsze pytania. Co do reszty:

Wyświetl postUżytkownik Franczo dnia 15 czerwiec 2010 - 14:44 napisał

-Jaki jest poziom ( z racji tego, iż jest to dla mnie nowy rodzaj SnG zaczynam od micro)

Poziom jest słaby, a na pewno dużo słabszy niż w STT. Ogólnie w sitach co ja grałem (6,50) w STT było po 4-5 regularsów na 9 osób, a w 18o było ich mniej więcej tyle samo z tym, że jak łatwo zauważyć procent jest o połowę niższy, a i Ci regursi to tak naprawdę też nie prezentujący poziomu z STT. Także jeżeli w STT sobie radziłeś to spokojnie powinieneś sobie poradzić w 18os. Jest jeszcze 1 kwestia która odstrasza zapewne mutlitablerów, z tym, że to już taka moja teoria: rejestracja w sitach 18os na PS przebiega pojedynczo stąd ludzie masowo tablujący wolą skupić się albo właśnie na STT, albo na 45o-180o (tu ze względu na to, że nie trzeba tak często dekoncentrować się, aby zarejestrować się do następnego sita)

Wyświetl postUżytkownik Franczo dnia 15 czerwiec 2010 - 14:44 napisał

-Są jakieś pomocne artykuły/strony www nt. 18o?

Jeżeli nigdy nie korzystałes to ja osobiście polecam floattheturn.com, no i przede wszystkim sngwizard i własna praca.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Krzyskokal 

• Grupa: Użytkownik
  • Postów 2

Napisano 18 sierpień 2010 - 02:28

No i jeszcze polecam subskrybcje na http://sitngogrinders.com/sngg/.
Zawsze warto podejrzec jak graja najlepsi.

Pozdr.
By grało się lżej,
Heavy Rakeback PL
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1