Pokerzysci.com: Tusk na prezydenta - Pokerzysci.com

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Tusk na prezydenta

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   sebastian_ch 

• Grupa: VIP
  • Postów 57

Napisano 28 październik 2009 - 18:39

wczoraj Tusk oświadczył, że wejście w życie nowej przygotowywanej przez rząd ustawy hazardowej położy kres także hazardowi online, a więc również graniu w pokera w internecie. Ma to być kontrolowane i karane. Dziś rano w radiu słyszałem, że mają to kontrolować w ten sposób, że będą monitorować rachunki bankowe ludzi i jak będą podejrzane transakcjie od instytucji powiązanych z kasynami online (np. z MB) to będzie to podstawa do wszczęcia postępowania karnoskarbowego przeciwko takiej osobie. No to szykuje nam się państwo policjyne i przynajmniej dla niektórych (np. dla tych dla których fakt karalności wiąże sie z utratą pracy) chyba koniec przygody z pokerem online.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   hustla 

• Postów 629

Napisano 28 październik 2009 - 18:50

Wyświetl postUżytkownik sebastian_ch dnia śro, 28 paź 2009 - 18:39 napisał

wczoraj Tusk oświadczył, że wejście w życie nowej przygotowywanej przez rząd ustawy hazardowej położy kres także hazardowi online, a więc również graniu w pokera w internecie. Ma to być kontrolowane i karane. Dziś rano w radiu słyszałem, że mają to kontrolować w ten sposób, że będą monitorować rachunki bankowe ludzi i jak będą podejrzane transakcjie od instytucji powiązanych z kasynami online (np. z MB) to będzie to podstawa do wszczęcia postępowania karnoskarbowego przeciwko takiej osobie. No to szykuje nam się państwo policjyne i przynajmniej dla niektórych (np. dla tych dla których fakt karalności wiąże sie z utratą pracy) chyba koniec przygody z pokerem online.

i tu wkracza karta netellera :)
1. hustlerka ponad wszystko
2. globalne ocieplenie to naukowcy w mozgu maja
3. Relaxi.pl - anonse towarzyskie z Polski
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Aras85 

• Grupa: Mistrz Ligowy
  • Postów 845

Napisano 28 październik 2009 - 19:57

kumajcie to : http://www.radiozet.pl/Programy/Gosc-Radia...egorz-Schetyna4

bedzie legalizcja?? kurwa cyrk
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   sebastian_ch 

• Postów 57

Napisano 28 październik 2009 - 20:51

w sumie to aktulanie prawo jest takie, że granie przez internet w pokera jest przestępstwem karnoskarbowym za które grozi do 3 lat pozbawienia wolności (art. 107 par. 2 kks), więc jakby nie było to każdy kto na dzień dzisiejszy gra jest przestępcą. Tylko, że problem jest moim zdaniem z udowodnieniem tego faktu, bo z tego że wpłynęły mi na rachunek bankowy pieniądze z hazardu nie wynika jeszcze, że popełniłem przestępstwo, mogłem np. wziąć laptopa i zagrać sobie w innym kraju gdzie hazard nie jest przestępstwem (np. na Słowacji) i jak mi udowodnią, że tak nie było ? Rząd pewnie doskonale sobie zdaje sprawę z tego, że walka z hazardem online to walka z wiatrakami (co wynika chociażby z tego wywiadu ze Schetyną), bo w sumie nie da się tego udowodnić. Nawet stwierdzenie, że ktoś ma zainstalowany np. Party Poker, albo że łączy się z tym pokerromem nie świadczy jeszcze o tym, że gra on na prawdziwe pieniądze.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   mateoAE 

• Postów 400

Napisano 29 październik 2009 - 08:55

Wyświetl postUżytkownik sebastian_ch dnia śro, 28 paź 2009 - 20:51 napisał

w sumie to aktulanie prawo jest takie, że granie przez internet w pokera jest przestępstwem karnoskarbowym za które grozi do 3 lat pozbawienia wolności (art. 107 par. 2 kks), więc jakby nie było to każdy kto na dzień dzisiejszy gra jest przestępcą. Tylko, że problem jest moim zdaniem z udowodnieniem tego faktu, bo z tego że wpłynęły mi na rachunek bankowy pieniądze z hazardu nie wynika jeszcze, że popełniłem przestępstwo, mogłem np. wziąć laptopa i zagrać sobie w innym kraju gdzie hazard nie jest przestępstwem (np. na Słowacji) i jak mi udowodnią, że tak nie było ? Rząd pewnie doskonale sobie zdaje sprawę z tego, że walka z hazardem online to walka z wiatrakami (co wynika chociażby z tego wywiadu ze Schetyną), bo w sumie nie da się tego udowodnić. Nawet stwierdzenie, że ktoś ma zainstalowany np. Party Poker, albo że łączy się z tym pokerromem nie świadczy jeszcze o tym, że gra on na prawdziwe pieniądze.

to ze gdzies sobie grales to jedno, a druga kwestia czy za[laciles podatek?
w Polsce opodatkowanie niewiadomocyh zrodel dochodu wynosi 75%, wiec teoretycznie jakby kazdy z nas placil skarbowce 75% to problemu by nie bylo. A poza tym udowodnienie ze nie byles na slowacji jesty banalnie proste. Wiedz ze ze skarbowka w Polsce przegrywali ludzie majacy racje i o wiele wieksze pieniadze niz
Ty.

Użytkownik mateoAE edytował ten post 29 październik 2009 - 09:01

Lubie gre na przypal
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   sebastian_ch 

• Postów 57

Napisano 29 październik 2009 - 11:55

zgodnie z art. 107 par. 2 kks karze grzywny do 720 stawek dziennych albo karze pozbawienia wolności do lat 3, albo obu tym karom łącznie podlega ten, kto na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej uczestniczy w zagranicznej grze losowej albo zagranicznym zakładzie wzajemnym. Z powyższego jednoznacznie wynika, że przestępstwem jest samo tylko uczestnictwo (a więc mówiąc potocznie granie) w zagranicznej grze losowej lub zakładzie wzajemnym, co obemuje wszelkiego rodzaju obstawianie zakładów u zagranicznych bukmacherów albo granie w kasynie online zarejestorwanyhm za granicą RP. Niepłacenie podatku od nieujawnionych dochodów to osobna kwestia, zresztą w przypadku dochodów z kasyna zarejestrowanego na terenie UE to nie podlegają one opodatkowaniu.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Aras85 

• Grupa: Mistrz Ligowy
  • Postów 845

Napisano 31 październik 2009 - 16:15

http://www.pokertoniehazard.pl/
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Grupa: Administrator
  • Postów 7926
  • Interests:Poker,GPW
  • Gadu-Gadu: 6665368