Pokerzysci.com: Nowe podejście do lig pokera - Pokerzysci.com

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Nowe podejście do lig pokera Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Grupa: Administrator
  • Postów 7926
  • Interests:Poker,GPW
  • Gadu-Gadu: 6665368

Napisano 14 wrzesień 2009 - 20:20

Postanowiłem rozpocząć nowy temat na forum odnośnie opcji dobrych lig za punkty.

Już jeden menager zgłosił swoją chęć udziału w takim projekcie. Teraz wszystko po waszej stronie.

Jak miała by wyglądać taka liga ile punktów do wartości ligi itp

Jak już wszystko ustalimy to w sezonie zimowym ruszymy z takimi ligami :)

Czekam na wasze propozycje i dyskusje w tej sprawie
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   legolas 

• Grupa: VIP
  • Postów 171

Napisano 14 wrzesień 2009 - 20:59

Zróbmy 3 ligi, każdą w innej sieci żeby każdy sobie mógł wybrać powiedzmy dwie w których będzie wyrabial punkty i święto. Jeśli chodzi o dni to proponowałbym poniedziałek, wtorek i niedziela :)
Co do nagród to niech menagerowie oferują to co są w stanie spełnić ( nie tak jak to miało miejsce podczas ostaniej edycji gdzie ludzie czekają do dziś na należne walizki, tokeny, gadżety i kasę) bo to jest żenujące.
Co do wyboru roomów to też forumowicze powinni mieć prawo się wypowiedzieć i wybrać w jakiś sposób te najlepsze... gdy te już przedstawią swe oferty...
A ile punktów to już kwestia uzgodnienia, bo różni ludzie różnie grają :P
Tak na szybko napisałem o tym jakie rozwiązanie wydaje mi się być dobre na przyszłość bo grać 8 marnych lig nie ma sensu.
Pozdraiwam
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   piter013 

• Postów 102

Napisano 14 wrzesień 2009 - 21:05

A ja proponuje dać ludziom co się im należy a potem zacząć myśleć o następnych ligach :!:
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 14 wrzesień 2009 - 22:20

Wyświetl postUżytkownik legolas dnia pon, 14 wrz 2009 - 21:59 napisał

Zróbmy 3 ligi, każdą w innej sieci żeby każdy sobie mógł wybrać powiedzmy dwie w których będzie wyrabial punkty i święto. Jeśli chodzi o dni to proponowałbym poniedziałek, wtorek i niedziela :)
Co do nagród to niech menagerowie oferują to co są w stanie spełnić ( nie tak jak to miało miejsce podczas ostaniej edycji gdzie ludzie czekają do dziś na należne walizki, tokeny, gadżety i kasę) bo to jest żenujące.
Co do wyboru roomów to też forumowicze powinni mieć prawo się wypowiedzieć i wybrać w jakiś sposób te najlepsze... gdy te już przedstawią swe oferty...
A ile punktów to już kwestia uzgodnienia, bo różni ludzie różnie grają :P
Tak na szybko napisałem o tym jakie rozwiązanie wydaje mi się być dobre na przyszłość bo grać 8 marnych lig nie ma sensu.
Pozdraiwam

Jeżeli zakładamy tylko te 3 ligi to powinniśmy grać je wszystkie ponieważ będzie ich tylko 3 oraz musimy wziąć pod uwagę frekwencje takich lig. Jasne, że jak będzie nas grało w całej lidze 50 osób będzie trzeba robić więcej punktów, żeby dostać ciekawe nagrody. Jeżeli będzie nas mniej pewnie będziemy zmuszeni robić troche mniej punktów i nie dostaniemy aż tak atrakcyjnych nagród.

Co do sieci to może być taka sytuacja, że wszystkie trzy ligi będą w jednej sieci z powodów oczywistych :)

Jestem pewien, że menagerowie nie będą prezentować lig w konkursie z innymi roomami tylko zaoferują nagrody do tego punkty i będzie decyzja chcemy grać czy nie.

Moim zdaniem jako gracza powinniśmy zdecydować jakie turnieje chcemy grać, jak dzielić takie nagrody itp
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 23 wrzesień 2009 - 20:52

Panowie i Panie już kilku menagerów wyraziło chęć uczestniczenia w takim projekcie.

Chcą jednak wiedzieć jak wy widzicie takie ligi.

ile % nagród na turki dodane

czy freerolle też czy bez

czy może więcej na nagrody dla top10 może na top15

czy nagrody rzeczowe nie tylko pokerowe
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   ginus 

• Postów 216
  • Gadu-Gadu: 2949491

Napisano 23 wrzesień 2009 - 21:32

dodane bym zostawil tak jak jest i bym dla top10 powiekszyl, tylko tez bardziej flat strukture a nie 1st 300, 2nd 200 3rd 100...
nagrody rzeczowe - jezeli to maja byc zetony, to olac poza tym w wiekszosci lig sa problemy z nagrodami rzeczowymi wiec ja glosuje za $.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 23 wrzesień 2009 - 21:59

Wyświetl postUżytkownik ginus dnia śro, 23 wrz 2009 - 22:32 napisał

dodane bym zostawil tak jak jest i bym dla top10 powiekszyl, tylko tez bardziej flat strukture a nie 1st 300, 2nd 200 3rd 100...
nagrody rzeczowe - jezeli to maja byc zetony, to olac poza tym w wiekszosci lig sa problemy z nagrodami rzeczowymi wiec ja glosuje za $.

Zgadza się, że są problemy ponieważ gracze nie ugrywają na zero ligi w rozliczeniu i potem menagerom się już nie opłaca pchać kolejnej kasy na wysyłki i gadżety
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   hustla 

• Postów 629

Napisano 24 wrzesień 2009 - 08:45

najlepiej jakby byly grane tylko turnieje z wpisowym, ale w postaci wpisowego za punkty fpp. wtedy osoby grajace wszystkie turnieje bylyby zadowolone, a i osoba ktora np nie ma takiego bankrolla by wyrabiac te punkty na wszystkie turnieje bylaby zadowolona.

jesli wyrabiamy punkty to zakladam ze $ dane na lige bedzie wieksze. dlatego tez proponuje zwiekszyc proporcjonalnie i kase w turkach i za generalke.
1. hustlerka ponad wszystko
2. globalne ocieplenie to naukowcy w mozgu maja
3. Relaxi.pl - anonse towarzyskie z Polski
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   ginus 

• Postów 216
  • Gadu-Gadu: 2949491

Napisano 24 wrzesień 2009 - 09:59

tez dobre alternatywa, zamiast freerolli zrobic wlasnie turki z wpisowym FPP, wtedy i room bylby zadowolony bo jest jakis obrot u nich
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Arianna 

• Postów 95

Napisano 25 wrzesień 2009 - 14:07

Z tymi pkt to niezły pomysł , tylko trzeba to dobrze wybalansować .
Możnaby tez dodać we freerolach rebuy i addon za pkt .

Użytkownik Arianna edytował ten post 25 wrzesień 2009 - 14:07

0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   PLtotoryl 

• Postów 95

Napisano 31 październik 2009 - 10:18

Po pierwsze: Witam wszystkich.

Nie bardzo zrozumiałem intencji z pierwszego wpisu tego tematu i ogólnie całego tego tematu.
Rozumiem to tak że w sezonie zimowym maja odbywać się ligi, gdzie wszyscy członkowie będą musieli zbierać na wspólne konto punkty by liga się obyła??
Jeśli nie na takiej zasadzie to proszę o wyprowadzenie mnie z błędu :)
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 01 listopad 2009 - 17:30

Wyświetl postUżytkownik PLtotoryl dnia sob, 31 paź 2009 - 10:18 napisał

Po pierwsze: Witam wszystkich.

Nie bardzo zrozumiałem intencji z pierwszego wpisu tego tematu i ogólnie całego tego tematu.
Rozumiem to tak że w sezonie zimowym maja odbywać się ligi, gdzie wszyscy członkowie będą musieli zbierać na wspólne konto punkty by liga się obyła??
Jeśli nie na takiej zasadzie to proszę o wyprowadzenie mnie z błędu :)

Można powiedzieć, że tak. Nie koniecznie chodzi tu o odbycie się liga, a bardziej o lepsze ligi.

Po tym jak wycofał się mansion ze swojej ligi to takie rozwiązanie staje się najbardziej realne.

Niestety roomy już nie chcą robić lig, które nie dają nawet zwrotu kosztów nie mówiąc już o jakimś zysku.

Dlatego lepiej mieć 3 dobre ligi, które opłacają się obu stronom.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 01 listopad 2009 - 17:32

Wyświetl postUżytkownik hustla dnia czw, 24 wrz 2009 - 09:45 napisał

najlepiej jakby byly grane tylko turnieje z wpisowym, ale w postaci wpisowego za punkty fpp. wtedy osoby grajace wszystkie turnieje bylyby zadowolone, a i osoba ktora np nie ma takiego bankrolla by wyrabiac te punkty na wszystkie turnieje bylaby zadowolona.

jesli wyrabiamy punkty to zakladam ze $ dane na lige bedzie wieksze. dlatego tez proponuje zwiekszyc proporcjonalnie i kase w turkach i za generalke.

hustla logicznie rzecz biorąc jak będą to ligi za punkty to frerolle nie wchodzą już w grę. Ponieważ zawsze ktoś się wkręci na freeroll a punktów już nie zrobi to lepiej nie rozdawać puli na freerolle tylko tak jak sam zaproponowałeś za wpisowe.
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   PLtotoryl 

• Postów 95

Napisano 01 listopad 2009 - 18:55

A czy w ligach forum pokerzysci grać mogą jedynie gracze rejestrujący się z waszych reflinków czy wszyscy, bo gram już trochę i sporo softów mam już ściągnięte, choć więszkszość bez reflinków więc możliwe by było ewentualne podbpięcie?

A co do tego wyrabiania punktów, to ja bardzo chętnie bo raczej nie robię tak że wpłacam na ligę i po lidze wyplacam wszystko tylko jak room dobry to pogram z tym że punkty wyrabiam powoli bo gram same mtt ;/
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 01 listopad 2009 - 23:23

Wyświetl postUżytkownik PLtotoryl dnia nie, 01 lis 2009 - 18:55 napisał

A czy w ligach forum pokerzysci grać mogą jedynie gracze rejestrujący się z waszych reflinków czy wszyscy, bo gram już trochę i sporo softów mam już ściągnięte, choć więszkszość bez reflinków więc możliwe by było ewentualne podbpięcie?

A co do tego wyrabiania punktów, to ja bardzo chętnie bo raczej nie robię tak że wpłacam na ligę i po lidze wyplacam wszystko tylko jak room dobry to pogram z tym że punkty wyrabiam powoli bo gram same mtt ;/

trafiłay się z linków ale ogolnie są bez

mieliśmy jedną ligę teamow za punktów na wiosne i wszyscy robili punkty. Tak mi się wydaje, że w tej lidze wszyscy byli zadowoleni i grało nas 60 osób bez frerolli
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 12 listopad 2009 - 20:09

Witam

Pierwsza propozycja do ligi na punkty

Liga w Betway za 3000$ i 45.000 punktów na cała ligę

warunek wymagane co miesiąc 15.000 punktów na ligę

Czekam na sensowne wypowiedzi
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   PLtotoryl 

• Postów 95

Napisano 12 listopad 2009 - 20:16

A jak lecą szybko te punkty orientacyjnie? Tak samo jak w całej sieci ( np ladbrokes) czy inaczej?
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 12 listopad 2009 - 20:20

Za każdego dolara opłaty w turnieju otrzymasz 11PB. Na przykład jesli weźmiesz udział w turnieju $10+1 otrzymasz 11 PB.
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   grzes32 

• Postów 292

Napisano 15 listopad 2009 - 17:26

witam
taki pomysl mi sie podoba wpisowe do ligi na tur powinno byc na poziomie min 10$
jednak dobrze by bylo aby room cos dokladal do puli
jednak wyrobienie liczby punktow zalezy wylacznie od graczy czyli grali by ci co sa lojalni i co chca :)
wiec nie bedzie tego duzo :)

a jak betway liczy punkty za stoliki ?

pozdrawiam
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 15 listopad 2009 - 22:45

Dołączona grafika
0