Pokerzysci.com: Nowy sezon ligowy - jesień 2009 (zaczynamy) - Pokerzysci.com

Skocz do zawartości

Nowy sezon ligowy - jesień 2009 (zaczynamy) Oceń temat: -----

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   berni 

• Grupa: VIP
  • Postów 71

Napisano 27 grudzień 2009 - 10:57

Wyświetl postUżytkownik PLtotoryl dnia nie, 27 gru 2009 - 00:34 napisał

Proponuję też jakieś dodatkowe punkty dla tych którzy np zagrają ponad 80% turniejów ligi, tak co by cały czas była dobra frekwencja :) To takie moje rady :)

nie trzeba bo jak generalka liczy sie np 11 z 12 turniejow to zeby cos dostac trzeba grac minimum 11 :D
0

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   hustla 

• Postów 629

Napisano 27 grudzień 2009 - 12:42

Pawel za miesiąc ma być projekt odnośnie gry on line? Po co oni to robią jak i tak wiadome że nic nie mogą zablokowac w necie bo po pierwsze nikt się nie zastasowuje, po drugie każde dziecko to obejdzie a po trzecie, trybunał i UE tego nie przepuszczą :)

z ta UE nie jest tak rozowo jak sie wszystkim zdaje:

"8 września 2009 r. to był czarny wtorek dla firm e-hazardowych. Europejski Trybunał Sprawiedliwości orzekł w sprawie Santa Casa kontra bwin i Portugalska Liga Piłkarska, że zakaz hazardu internetowego w Portugalii nie narusza unijnej zasady swobody świadczenia usług. Wyrok oznaczał, że Santa Casa - licząca 500 lat portugalska instytucja charytatywna- będzie miała nadal ustawowy monopol na hazard. - Baliśmy się, że po wyroku kurs akcji na giełdzie w Londynie zwali się na łeb, na szyję - mówi menedżer jednej z brytyjskich firm bukmacherskich działających na polskim rynku."
1. hustlerka ponad wszystko
2. globalne ocieplenie to naukowcy w mozgu maja
3. Relaxi.pl - anonse towarzyskie z Polski
0

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   mateoAE 

• Postów 400

Napisano 27 grudzień 2009 - 12:44

W ogole to jest chore ze wy sie powolujecie na jakies instytucje UE i popierac to zeby jakies zagraniczne urzedy stanowily prawo w Polsce, to tylko swiadczy o tym ze w dupie macie suwerennosc.
Lubie gre na przypal
0

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Grupa: Administrator
  • Postów 7926
  • Interests:Poker,GPW
  • Gadu-Gadu: 6665368

Napisano 27 grudzień 2009 - 23:12

Pawel za miesiąc ma być projekt odnośnie gry on line? Po co oni to robią jak i tak wiadome że nic nie mogą zablokowac w necie bo po pierwsze nikt się nie zastasowuje, po drugie każde dziecko to obejdzie a po trzecie, trybunał i UE tego nie przepuszczą :)

Co do lig to nie wiem jak było bo jeszcze z wami nie grałem i mam zamiar zacząć dopiero teraz.
Ale moim zdaniem najlepiej się sprawdza formuła, BI 3 i 5$ z pulami dodanymi (ew ostatni tur ligi za 10$ jako taki finałowy) od czasu do czasu jakis freeroll ale nie za często, np 2 freerolle na 10 turniejów ligowych, najlepiej też robić że freerolle na początku, potem tury za 3$ potem za 5$ i tak dalej bo to sprawi że więcej oób ugra na dalszą grę w lidze nawet nie mając jakiegoś pokaźnego rolla.
Proponuję też jakieś dodatkowe punkty dla tych którzy np zagrają ponad 80% turniejów ligi, tak co by cały czas była dobra frekwencja :) To takie moje rady :)

Za bardzo się wszyscy oglądają na UE i to może być błędem. Ponieważ wszyscy patrzą na to ograniczenie jako swoboda w przepływie usług między krajami w UE tylko że UE wydała inny zapis dotyczący hazardu, gdzie zostawia to każdemu kraju UE do uregulowania we własnym zakresie.

Co oni przedstawią to nie wiem ale to się okaże za jakiś czas. Ostatnio w RMF mówili, że mają problem z określeniem jakie jeszcze strony prócz hazardowych będą blokowane itp. Więc czekamy cierpliwie jakby ktoś miał projekt to chętnie poczytam

Co do ligi to rozumiem, że jak ktoś nie grał w poprzednich sezonach to teraz nie może się odnieść do tego co było.

Ja tylko przypomnę, że uzgodniliśmy wspólnie na forum jakie chcemy grać turnieje: wpisowe do 5$/€ podział nagród na turniej dla TOP 7. Co sezon zmniejszaliśmy freerolle bo takich chciała większość co się okazało nie do końca trafionym pomysłem.

Teraz przed ligą jesienną 2009 rozmawialiśmy nad ligami za punkty z większą pulą nagród i też nie jestem przekonany czy na pewno będzie tym duże zainteresowanie. Jedyna liga, która udała się za punkty to była liga betsson w której regularnie grało 60 osób i wszystkie turnieje były wpisowe. Jeżeli udało by się uzyskać z 40-50 stałych graczy do takiej ligi na punkty to liczba punktów bardzo się zmiejszy na jednego gracza co dla obu stron powinno być dobrym rozwiązaniem
0

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   PLtotoryl 

• Postów 95

Napisano 28 grudzień 2009 - 14:44

No zobaczymy jak im wyjdzie te blokowanie stron, ale jakoś ciężko jest mi wyobrazić sytuację gdzie nie moge otworzyć PokerStarsa czy innego roomu, bo wyskoczy jakieś okienko z zakazem :)
Jeśli już to raczej będzie kontrola przelewów bankowych, ale od tego jest MB :)

Co do tych lig ze zdobywaniem punktów to bardzo chętnie ale u mnie zdobywanie pkt jest raczej powolne choć długo trwałe jako że gram MTT, nie robię jednak tak że wpłacam kasę na ligę i zaraz wypłacam po lidze tylko zawsze kilka miesięcy tam pogram jeszcze :) Ale wiadome jak na mtt punkty idą :)
0

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 28 grudzień 2009 - 16:20

jak liga trwa 3 miesiące to okres na wyrobienie punktów jest prze ogromny
0

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 28 grudzień 2009 - 23:50

http://slimak.onet.pl/_m/TVN/tvn24/projekt..._09_-_2__2_.pdf

nowelizacja ustawy hazardowej
0

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   PLtotoryl 

• Postów 95

Napisano 29 grudzień 2009 - 14:15

Ktoś może to streścić, jakie są tam zmiany dla pokerzystów? Bo nieco to długie i napisane mało zrozumiałym językiem prawniczym ;/
0

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 29 grudzień 2009 - 15:35

ja się na ustawach nie znam i też fajnie by było jakby ktoś z takim prawniczym wykształceniem to rozkminił
0

Udostępnij ten temat:

• 3 stron +
  • 1
  • 2
  • 3