Pokerzysci.com: Liga Ladbrokes - Pokerzysci.com

Skocz do zawartości

Liga Ladbrokes Oceń temat: -----

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Grupa: Administrator
  • Postów 7926
  • Interests:Poker,GPW
  • Gadu-Gadu: 6665368

Napisano 13 sierpień 2009 - 23:08

Aras są już poczynione pewne ustalenia i rozwiązania ale niestety albo stety wszyscy dowiedzą się o tym przy ogłoszeniu jesiennego sezonu pokerowego :)

Mam nadzieję, że wszyscy będą zadowoleni z nowego sezonu i ligi w ladbrokes oraz innych.
0

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   midel 

• Grupa: VIP
  • Postów 88

Napisano 25 sierpień 2009 - 23:14

Wyświetl postUżytkownik PawelPL dnia pią, 14 sie 2009 - 00:08 napisał

Aras są już poczynione pewne ustalenia i rozwiązania ale niestety albo stety wszyscy dowiedzą się o tym przy ogłoszeniu jesiennego sezonu pokerowego :)

Mam nadzieję, że wszyscy będą zadowoleni z nowego sezonu i ligi w ladbrokes oraz innych.

Kiedy będziemy coś więcej wiedzieć na temat tej ligi ?
0

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   mayor 

• Grupa: Użytkownik
  • Postów 24
  • Gadu-Gadu: 8312181

Napisano 26 sierpień 2009 - 10:27

Wszystkie informacje zostaną opublikowane najwcześniej godzinę przed startem ligi ;]
Bo po co pisać o tym teraz, wystarczy, że Pawel o tym wie, my nie musimy, lepiej trzymać nas w niepewności... <_<
0

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 26 sierpień 2009 - 19:23

Wyświetl postUżytkownik mayor dnia śro, 26 sie 2009 - 11:27 napisał

Wszystkie informacje zostaną opublikowane najwcześniej godzinę przed startem ligi ;]
Bo po co pisać o tym teraz, wystarczy, że Pawel o tym wie, my nie musimy, lepiej trzymać nas w niepewności... <_<

Ja nie publikuje jeszcze informacj ponieważ jest jeszcze kupe czas na zapoznanie się po niedzielnych turniejach wynika, że połowa albo więcej graczy nie uczestniczy w życiu pokerowym dlatego poczekamy na pozostałych aż wrócą do pokerowego świata

Dogrywamy ostatnie szczegoły i wszystkie zostaną opublikowane na tym forum jak tylko będziemy znali wszystkie 8 roomów wybranych na nowy sezon :)

na pewno nie zagramy ligi w everestpoker cdpoker williamhill 24hpoker oraz w Pokerstars.com ten ostatni room nie ma kasy na ligi zaoferował turki dodane po 50$ :)
0

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 26 sierpień 2009 - 22:12

Witam

widzę, że mało kto się pali do propozycji ligi teamów.

Jest taka sprawa pewnie najważniejsza i kluczowa dla całej ligi.

W poprzednim sezonie do ligi temów można było zgłaszać całe teamy i osoby indywidualkne. Było jak było i z tego co pamiętam to w II edycji mieliśmy z tego zrezygnować.

Ja jestem jako gracz za tym, żeby wybrać inną forme powstawania temów ponieważ te teamy gotowe miały przewagę w lepszości składu itp

Nie będziemy się spierać o to tylko potrzeba jest wybrać dobry system dobierania teamów.

Druga sprawa to wyrabianie punktów dla całej ligi i tu też miały być zmiany czekam na propozycje.

Pozdrawiam
0

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   czohracz 

• Postów 62

Napisano 27 sierpień 2009 - 10:12

co do powstawania team'ów to ja nie widzę tu nic niesprawiedliwego - lepsi grają z lepszymi, a gorsi z gorszymi. Każdy dobiera się jak chce. Dopiero niesprawiedliwe by było gdyby było jakieś losowanie - to to by było dopiero nieporozumienie :) jedynie opcja trzecia mi jeszcze przychodzi do głowy - dobieranie na podstawie rankingu - najlepszy dostaje najgorszego itd. Tylko, że to jest z kolei niemożliwe do zrealizowania, bo takiego rankingu forumowego nie ma, a poza tym ci najlepsi dostali by jakby karę, a nie nagrodę :)
Więcej pomysłów nie mam jak inaczej można by dobrać team'y i przewagę zdecydowana ma ten który istniał do tej pory :P
Impossible is not a fact.
It's an opinion.

...
Impossible is potential.
Impossible is temporary.
Impossible is nothing.

0

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 27 sierpień 2009 - 17:26

Wyświetl postUżytkownik czohracz dnia czw, 27 sie 2009 - 11:12 napisał

co do powstawania team'ów to ja nie widzę tu nic niesprawiedliwego - lepsi grają z lepszymi, a gorsi z gorszymi. Każdy dobiera się jak chce. Dopiero niesprawiedliwe by było gdyby było jakieś losowanie - to to by było dopiero nieporozumienie :) jedynie opcja trzecia mi jeszcze przychodzi do głowy - dobieranie na podstawie rankingu - najlepszy dostaje najgorszego itd. Tylko, że to jest z kolei niemożliwe do zrealizowania, bo takiego rankingu forumowego nie ma, a poza tym ci najlepsi dostali by jakby karę, a nie nagrodę :)
Więcej pomysłów nie mam jak inaczej można by dobrać team'y i przewagę zdecydowana ma ten który istniał do tej pory :P

witam ty chyba nie grałeś pierwszej edycji to nie możesz nic powiedzieć na ten temat, gdzie były bardzo mocne teamy potem długo nic a potem pozostali i to miało być uczciwe?
0

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   ginus 

• Postów 216
  • Gadu-Gadu: 2949491

Napisano 27 sierpień 2009 - 20:18

lol, co za bez sensu dyskusja... toz wybieralismy sie do teamow na podstawie 1 punktu: jeden gracz z top10 moze byc w danym teamie. Czy jakis team zlamal zasady? NIE. A po drugie, w jaki niby sposob chcesz dobierac ludzi do teamow ? Jak beda dobre nagrody to ludzie z innych forum przyjda tu i sie pozapisuja i powstanie 1 team z ludzi dla Ciebie nieznanych, ktory rozpierdzieli w pyl kazdego. Moim zdaniem kazdy sie dobiera jak chce i topic utworzyc kto nei ma teamow, a nie kombinowac. Lepiej juz dogadaj z roomem wszystko zeby nei bylo jak w poprzedniej edycji, ze machel (SAM!) musial nam o nagrody walczyc ...
0

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 27 sierpień 2009 - 20:35

Wyświetl postUżytkownik ginus dnia czw, 27 sie 2009 - 21:18 napisał

lol, co za bez sensu dyskusja... toz wybieralismy sie do teamow na podstawie 1 punktu: jeden gracz z top10 moze byc w danym teamie. Czy jakis team zlamal zasady? NIE. A po drugie, w jaki niby sposob chcesz dobierac ludzi do teamow ? Jak beda dobre nagrody to ludzie z innych forum przyjda tu i sie pozapisuja i powstanie 1 team z ludzi dla Ciebie nieznanych, ktory rozpierdzieli w pyl kazdego. Moim zdaniem kazdy sie dobiera jak chce i topic utworzyc kto nei ma teamow, a nie kombinowac. Lepiej juz dogadaj z roomem wszystko zeby nei bylo jak w poprzedniej edycji, ze machel (SAM!) musial nam o nagrody walczyc ...

niestety to nie jest dobry pomysł ja miałem taki team i szanse zerowe żeby być w top5 więc takiej opcji nie może być bo to będzie liga teamów 3-4 teamów a reszta będzie daleko za innymi
0

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   Aras85 

• Grupa: Mistrz Ligowy
  • Postów 845

Napisano 28 sierpień 2009 - 00:02

Osobiscie mysle, ze losowy dobor teamow jest bezsensu. Czemu? pierwsza edycje gralem w spokoju bo wiedzialem, ze hustla mateo i mariusz w zagraja wszystkie tury bez wzgledu na wszystko. A w takim przypadkowym doborze teamow trafi mi sie jakis napalony fish ze slomianym zapalem, ktory zagra 2 tury po czym zrezygnuje i generalnie moj team sie nie bedzie liczyl. Na dokladke nie wiadomo w ogole czy część z nas bedzie mogla grac bo do tej pory nie wiem czy bedzie to dla graczy z linkow czy dla wszystkich uzytkownikow forum! Nie ukrywam, ze chcialbym zagrac w tej edycji bo liga teamow jest fajną odmianąi dobrą rywalizacją, co wiecej w 1 edycji bylem najlepiej punktujacym :P :D
0

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   hustla 

• Postów 629

Napisano 28 sierpień 2009 - 10:25

Wyświetl postUżytkownik PawelPL dnia czw, 27 sie 2009 - 21:35 napisał

niestety to nie jest dobry pomysł ja miałem taki team i szanse zerowe żeby być w top5 więc takiej opcji nie może być bo to będzie liga teamów 3-4 teamów a reszta będzie daleko za innymi

a moze jakas refleksja nad swoja pokerowa gra by sie przydala? bo to ze trafiles do takiego teamu to chyba nie dlatego ze miales mnostwo ofert!
1. hustlerka ponad wszystko
2. globalne ocieplenie to naukowcy w mozgu maja
3. Relaxi.pl - anonse towarzyskie z Polski
0

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   mayor 

• Grupa: Użytkownik
  • Postów 24
  • Gadu-Gadu: 8312181

Napisano 28 sierpień 2009 - 15:28

Cytat

ja miałem taki team i szanse zerowe

I tu cie boli...
Jak użytkownicy sami kompletują swoje teamy, to wiedzą kogo biorą, dzięki czemu mogą dogadać ze sobą zasady i ustalić warunki - np. gra wszystkich turniejów.
Mamy grać w pokera, a ty już przed startem ligi chcesz wymusić grę w bingo i kto komu przypadnie. W pełni zgadzam się z Arasem - wylosujesz mi jakąś sierotę, co zagra jeden tur, przesra i oleje dzięki czemu zostanę na lodzie.
Nie wiem jak to wyglądało w poprzedniej edycji, bo nie jestem tu za długo, ale i tak losowanie uważam za nóż w plecy dla tych "lepszych" a raczej po prostu bardziej systematycznych graczy.
0

#53 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 28 sierpień 2009 - 20:17

Witam

Wczoraj z wujem gregiem wypadliśmy na ciekawe rozwiązanie i zostanie ono zastosowane.

Będziemy się podpierali wynikami z pierwszej edycji ligi temów.

Będzie można wybierać team samemu ale osoby z top15 nie będą mogły być w jednym teamie. Reszta zostanie po staremu
0

#54 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 28 sierpień 2009 - 20:18

Wyświetl postUżytkownik mayor dnia pią, 28 sie 2009 - 16:28 napisał

I tu cie boli...
Jak użytkownicy sami kompletują swoje teamy, to wiedzą kogo biorą, dzięki czemu mogą dogadać ze sobą zasady i ustalić warunki - np. gra wszystkich turniejów.
Mamy grać w pokera, a ty już przed startem ligi chcesz wymusić grę w bingo i kto komu przypadnie. W pełni zgadzam się z Arasem - wylosujesz mi jakąś sierotę, co zagra jeden tur, przesra i oleje dzięki czemu zostanę na lodzie.
Nie wiem jak to wyglądało w poprzedniej edycji, bo nie jestem tu za długo, ale i tak losowanie uważam za nóż w plecy dla tych "lepszych" a raczej po prostu bardziej systematycznych graczy.

Nie grałeś pierwszej edycji to nie podejmuj się komentowania - bo tylko osoby z pierwszej edycji mogą ocenić relatywnie jak to było.
0

#55 Użytkownik nie jest zalogowany   Aras85 

• Postów 845

Napisano 29 sierpień 2009 - 00:36

Wyświetl postUżytkownik PawelPL dnia pią, 28 sie 2009 - 21:17 napisał

Witam

Wczoraj z wujem gregiem wypadliśmy na ciekawe rozwiązanie i zostanie ono zastosowane.

Będziemy się podpierali wynikami z pierwszej edycji ligi temów.

Będzie można wybierać team samemu ale osoby z top15 nie będą mogły być w jednym teamie. Reszta zostanie po staremu

wedlug tej zasady ja jako 1 w lidze moge wybierac moje m8-y z teamu na 17, 28, 32 miejscu czyli szulerzy bez zmian. Teraz pytanie czy wszyscy z mojego teamu beda chcieli grac a dwa czy bede mogl grac bez linku?!
0

#56 Użytkownik nie jest zalogowany   hustla 

• Postów 629

Napisano 29 sierpień 2009 - 08:59

Wyświetl postUżytkownik Aras85 dnia sob, 29 sie 2009 - 01:36 napisał

wedlug tej zasady ja jako 1 w lidze moge wybierac moje m8-y z teamu na 17, 28, 32 miejscu czyli szulerzy bez zmian. Teraz pytanie czy wszyscy z mojego teamu beda chcieli grac a dwa czy bede mogl grac bez linku?!

zrobie piekny offtopic tego tematu i napisze ze ja moge grac chyba ze jakis wysoki poziom potrzebnych punktow do ugrania na cashach bedzie ustalony.
1. hustlerka ponad wszystko
2. globalne ocieplenie to naukowcy w mozgu maja
3. Relaxi.pl - anonse towarzyskie z Polski
0

#57 Użytkownik nie jest zalogowany   czohracz 

• Postów 62

Napisano 29 sierpień 2009 - 10:11

czyli osoby, które nie grały w I edycji mogą się dobrać jak chcą? Bo skoro nie grały to nie ma ich w top15 :P
mi w takim razie takie coś pasuje, tylko pytanie czy wszystkim.
I Paweł nie pisz o tym, że jak ktoś nie grał to niech się nie wypowiada, bo na temat sposobu dobierania teamów może wypowiedzieć się każdy z takim samym prawem, bez znaczenia czy grał w I edycji czy nie, bo to akurat dużej różnicy nie robi :)
Impossible is not a fact.
It's an opinion.

...
Impossible is potential.
Impossible is temporary.
Impossible is nothing.

0

#58 Użytkownik nie jest zalogowany   Aras85 

• Postów 845

Napisano 29 sierpień 2009 - 11:23

no dokladnie hustla zobaczymy jakie nagrody ile punktow do wyrobienia no i najwazniejsze czy bede mogl grac :D
0

#59 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 29 sierpień 2009 - 20:00

Witam

Z tabeli poprzedniej edycji wynika, że top 15 to najmocniejszy skład czyli taki skład nie może się powtarzać w danym teamie i to będzie dobre rozwiązanie dla wszystkich.

Jak ktoś miał w składzie wszystkich 4 graczy w teamie to jego strata ale takim czymś wyrównamy szanse i na pewno będzie lepiej się grało jak wszystkie teamy będą miały równe szanse a nie tylko 3-4 a reszta bez szans.

Powiem tak już dziś możecie zaczynać zbierać teamy. Jutro zostanie utworzony temat do zgłoszeń idywidualnych.
0

#60 Użytkownik nie jest zalogowany   ginus 

• Postów 216
  • Gadu-Gadu: 2949491

Napisano 29 sierpień 2009 - 22:36

Takim sposobem wszystkie teamy beda losowe i w 95% nie skoncza w pelnym skladzie wiec gratuluje Szulerom wygrania ligi praktycznie bez walki, ja jednak wole odejsc jako wygrany. Cya.

A adminom zycze zeby chociaz ze 3 druzyny skonczyly w komplecie chociaz to w sumie i pewnie im na reke... w koncu najwazniejsze abym to ja byl nagrodzony - w sumie zrozumiale juz od jakiegos czasu w tym kierunku idzie to forum.

Użytkownik ginus edytował ten post 29 sierpień 2009 - 22:39

0

Udostępnij ten temat:

• 9 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »