Pokerzysci.com: Liga PLP Pokerzysci.com - wtorki 21:00 - Pokerzysci.com

Skocz do zawartości

Liga PLP Pokerzysci.com - wtorki 21:00 Oceń temat: -----

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   Aras85 

• Grupa: Mistrz Ligowy
  • Postów 845

Napisano 10 kwiecień 2009 - 13:46

a ja jestem neutralny jesli chodzi o ten watek, jak bedzie tak bedzie nie robi
0

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   adicegla 

• Grupa: VIP
  • Postów 588

Napisano 10 kwiecień 2009 - 13:53

No czy wy nie widzicie, ze jest wiecej turniejów z wpisowym niz free?!
Przeciez kiedys to ustalilismy, ze tak chcemy grac, a teraz co - wyrownujemy znowu?
Ludzie ogarnijcie sie troche zanim znowu jakies tematy zaczynacie...
0

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   puls_asfaltu 

• Postów 128

Napisano 10 kwiecień 2009 - 17:34

Wyświetl postUżytkownik Aras85 dnia pią, 10 kwi 2009 - 14:46 napisał

a ja jestem neutralny jesli chodzi o ten watek, jak bedzie tak bedzie nie robi

ode tego czasu upłynęło trochę wody w Wiśle i przybyło nowych graczy na forum wiec nie odbieraj możliwość aby ktos się wypowiedział może jakaś ankieta w końcu ligi są dla wszystkich graczy a nie dla grupy czochrającej żubra ( osobiście jestem za więcej Bi ale ten pomysł żeby w końcówce dać free jest Okey)
0

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   Aras85 

• Postów 845

Napisano 10 kwiecień 2009 - 17:43

Wyświetl postUżytkownik puls_asfaltu dnia pią, 10 kwi 2009 - 18:34 napisał

ode tego czasu upłynęło trochę wody w Wiśle i przybyło nowych graczy na forum wiec nie odbieraj możliwość aby ktos się wypowiedział może jakaś ankieta w końcu ligi są dla wszystkich graczy a nie dla grupy czochrającej żubra ( osobiście jestem za więcej Bi ale ten pomysł żeby w końcówce dać free jest Okey)

co ty czlowieku piszesz? a w ktorym momencie odbieram szanse wypowiedzi komukolwiek? napisalem ze ja ze swojego stanowiska jestem neutrlany chyba pomylilo ci sie i chciales zacytowac kogos innego? to jest jedyne twoje wytlumaczenie
0

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   WPP 

• Postów 615
  • Gadu-Gadu: 3467935

Napisano 10 kwiecień 2009 - 18:37

Wyświetl postUżytkownik adicegla dnia pią, 10 kwi 2009 - 14:53 napisał

No czy wy nie widzicie, ze jest wiecej turniejów z wpisowym niz free?!
Przeciez kiedys to ustalilismy, ze tak chcemy grac, a teraz co - wyrownujemy znowu?
Ludzie ogarnijcie sie troche zanim znowu jakies tematy zaczynacie...

Spokojnie Adi jezeli tak bylo ustalone to ok :) ale ciekawiej sie gra jak jest przeplatanka bo konca ;) i nie mowie zeby teraz cos zmieniac wiec sie nie denerwuj :)
Myślenie bez intuicji jest puste, intuicja bez myślenia jest ślepa ...
Myśl i przewiduj, przewiduj i myśl ...
0

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   Arianna 

• Postów 95

Napisano 10 kwiecień 2009 - 22:51

Rozumiem że forum jeszcze nie jest gotowe na turki rebuy , ale na freezouty...
Przecież lepiej zagrać turniej z BI 3 czy 5$ , nawet jeśli sie jest daleko w klasyfikacji , niz klepać freeroll z sępami ..
Grając na "luzie" można wyhaczyć niezła kase w końcówce , zazwyczaj gra mniej ludzi i jest to bardzo EV+
Po drugie ustalaliśmy juz wczesniej że chcemy więcej Bi ...
Zastanówmy się : Kto wypowiada się na forum ? ...w większości Ci co grają BI ( nie jedna a kilka lig ) , freerolowy maja
nas w "dupie" , nasza lige i klasyfikacje także ...dlaczego mamy robić im prezenty ...
Mozna by ewentualnie rozłożyć te 4 free , na rożne terminy żeby akurat przedostatni był freeroll , ale to bedzie sporo zamieszania i szczerze wątpie żeby roomy się z tego wywiązały ....
0

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   Mgielka 

• Grupa: Moderator
  • Postów 331

Napisano 11 kwiecień 2009 - 00:53

To, że wygrywasz i zgarniasz kasę powinno cię choć troszkę ruszyć do myślenia kto gra również w tych turniejach .. może i dokładałam ci do wygranej ale teraz już nie mam zamiaru .. od następnych edycji mogę być dla ciebie sępem tak jak to "profesjonalny graczu" śmiesz mówić o innych, choć do tej pory zagrałam wszystkie turnieje od momentu zetknięcia z tym forum ale niestety nie mam już kasy, mam swoje potrzeby ... z twojej wypowiedzi zieje snobem

skoro tak to ma wyglądać, to tak jak powiedziałam od dziś nowe ligi gram tylko freeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!

In a haze, a stormy haze, I'll be round
0

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   mateoAE 

• Postów 400

Napisano 11 kwiecień 2009 - 07:48

Wyświetl postUżytkownik Mgielka dnia sob, 11 kwi 2009 - 01:53 napisał

To, że wygrywasz i zgarniasz kasę powinno cię choć troszkę ruszyć do myślenia kto gra również w tych turniejach .. może i dokładałam ci do wygranej ale teraz już nie mam zamiaru .. od następnych edycji mogę być dla ciebie sępem tak jak to "profesjonalny graczu" śmiesz mówić o innych, choć do tej pory zagrałam wszystkie turnieje od momentu zetknięcia z tym forum ale niestety nie mam już kasy, mam swoje potrzeby ... z twojej wypowiedzi zieje snobem

skoro tak to ma wyglądać, to tak jak powiedziałam od dziś nowe ligi gram tylko freeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!

mgielka, skoro mowisz ze przegralas wiekszosc aksy i nie jestes na plus, to proponuje troche swoja gre przemyslec, poczytac troche artykulow i wtedy powinno cos do przodu ruszyc!
Lubie gre na przypal
0

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   WPP 

• Postów 615

Napisano 11 kwiecień 2009 - 10:05

co ty mateo piszesz ? przeciez Arianna wygrala zeszla edycje a teraz ktora jest ?
zapomniala jak sie gra ? zrobmy ligi live i bedzie no problem :)

a popatrz na Arasa jaki fish a jak mu idzie w ligach :P

Użytkownik WPP edytował ten post 11 kwiecień 2009 - 10:24

0

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   mateoAE 

• Postów 400

Napisano 11 kwiecień 2009 - 10:28

Wyświetl postUżytkownik WPP dnia sob, 11 kwi 2009 - 11:05 napisał

co ty mateo piszesz ? przeciez Arianna wygrala zeszla edycje a teraz ktora jest ?
zapomniala jak sie gra ? zrobmy ligi live i bedzie no problem :)

spojrz kogo cytowalem
Lubie gre na przypal
0

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   WPP 

• Postów 615

Napisano 11 kwiecień 2009 - 10:56

ale to byla odpowiedz do tego co napisales do Mgielki zeby poczytala cos tam przeciez to sie na nic nie zda jak sie gra na sofcie siedziesz na zlym miejscu i nawet dwa asy ci nie pomoga nic ugrac. dobra koniec bo to liga plp a nie dywagacje.

Wesolych Swiat wszystkim
0

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   mateoAE 

• Postów 400

Napisano 11 kwiecień 2009 - 10:59

Wyświetl postUżytkownik WPP dnia sob, 11 kwi 2009 - 11:56 napisał

ale to byla odpowiedz do tego co napisales do Mgielki zeby poczytala cos tam przeciez to sie na nic nie zda jak sie gra na sofcie siedziesz na zlym miejscu i nawet dwa asy ci nie pomoga nic ugrac.

Widze nastepny co widzi wszedzie spisek. sofrt i miejsce nie maja wplywu ma karty!!
Lubie gre na przypal
0

#53 Użytkownik nie jest zalogowany   Arianna 

• Postów 95

Napisano 11 kwiecień 2009 - 11:20

Z twojej wypowiedzi wnioskuje ,że przemawia przez Ciebie tilt .Swoje słowa nie kierowałam do Ciebie , ani nikogo kto gra regularnie ...Dla przykładu moge podac sytuacje z ostatniego turnieju na Expekcie ,
niejaki Siwariusz grał niemal z każda ręką i przed ft zgromadził ponad 70000 zetonow , jak sam przyznał grał nielegalnie a w klasyfikacji się nie liczy , jeśli tacy gracze maja decydować o klasyfikacji to ja dziękuje .....
Cenie sobie Ciebie i twoja pracę na rzecz forum ,przykro mi że tak źle o mnie myslisz ...
Nie czuj się dotknieta tymi słowami , ale skoro w zeszłym sezonie wygrałas lige na betssonie , a teraz z trudem zbierasz na wpisowe to wypada się zastanowić co jest tego przyczyną ....
Pozdrawiam Mgiełke , ligowców i wszystkich sępów frerolowych także ...
WESOŁYCH ŚWIĄT
0

#54 Użytkownik nie jest zalogowany   Aras85 

• Postów 845

Napisano 11 kwiecień 2009 - 11:58

Wyświetl postUżytkownik WPP dnia sob, 11 kwi 2009 - 11:05 napisał

Rozwin ta mysl WPP bo ciekaw jestem o co ci chodzi. Jakis problem?
0

#55 Użytkownik nie jest zalogowany   WPP 

• Postów 615

Napisano 11 kwiecień 2009 - 12:35

to byla dygresja do spisku softow :) ale nic obrazliwego wiec sorry jak zle odebrales :)

nie ma spisku ale wchodze na jeden stolik w 10 min przegrywam 10$ bo kazdy ma lepsze karty na river dochdza strity zmieniam stolik i w 10 min zarabiam 10$ bo ja mam strity na river. moze to nie spisek ale jak siedze na dobrym stole to nawet z 37 wygrywam rozdania ale kazdy niech tlumaczy to jak chce ja moge tylko wrzucic ci rozdania z takich stolikow dla przykladu :)
0

#56 Użytkownik nie jest zalogowany   Alfred800 

• Postów 86

Napisano 11 kwiecień 2009 - 12:46

W 100% zgadzam się z Arianną, podobna sytuacja była ostatnio na everescie gdzie jeden z graczy ciągle grał all in i co najlepsze prawie wszystko wygrywał, dodam, że nigdy go nie widziałem w turnieju z BI, jeśli to ma decydować o końcowych wynikach to chyba najlepszym rozwiązaniem było by wprowadzenie samych turniejów z BI. Z takich graczy i tak nie ma pożytku na forum.
0

#57 Użytkownik nie jest zalogowany   mateoAE 

• Postów 400

Napisano 11 kwiecień 2009 - 12:51

Wyświetl postUżytkownik WPP dnia sob, 11 kwi 2009 - 13:35 napisał

to byla dygresja do spisku softow :) ale nic obrazliwego wiec sorry jak zle odebrales :)

nie ma spisku ale wchodze na jeden stolik w 10 min przegrywam 10$ bo kazdy ma lepsze karty na river dochdza strity zmieniam stolik i w 10 min zarabiam 10$ bo ja mam strity na river. moze to nie spisek ale jak siedze na dobrym stole to nawet z 37 wygrywam rozdania ale kazdy niech tlumaczy to jak chce ja moge tylko wrzucic ci rozdania z takich stolikow dla przykladu :)

czasem tak jest ale to nie wina miejsca, jakbys mial statystki z 30k rozdan to bys zobaczyl ze wszystko jest w normie. Jak ja ogladalem to mialem baardzo przyblizne, trafienie dwuaotera an river 5% po flopie 10%. Softy tak pisza algorytmy zeby losowanie bylo jak najbardziej zblizone do rozkladu normalnego. Na zywo sa wieksze wyjebki bo tam karty tasuje czlowiek i nie ma do konca losowosci.
Lubie gre na przypal
0

#58 Użytkownik nie jest zalogowany   adicegla 

• Postów 588

Napisano 11 kwiecień 2009 - 13:37

Tu mnie rozbawiłaś strasznie... :rolleyes:
Proponuje zmienić forum na jakiegoś "krzaka", na którym same free się gra... :rolleyes:
Widzę, że jeszcze nie wiesz co jest tego przyczyną, że nie idzie ci tak jak kiedyś - ja już to zauważyłem
w poprzednich edycjach - po prostu nie jest już nas tak mało i okazuje się, że jednak nie jesteś
wystarczająco dobra żeby wygrywać jak wtedy kiedy było nas co najmniej 2x mniej do gry... Ot cała prawda!
Ja już ochłonąłem i staram się akceptować taki stan rzeczy i dostosowywać swoją grę do realiów, ale
na prawdę wolę grać w mniejszym gronie ludzi, którzy mają jakieś pojęcie o pokerze, a co ważniejsze szacunek
do innych graczy i kasy, o którą grają i którą wydają... Skoro bankroll nie pozwala ci już grać wszystkich wpisowych,
to skup się na ligach, które ci w miarę leżą, a nie graj wszystko jak leci i gdzie popadnie, albo dołącz
do grona tych, którzy nazywani są freerollowcami...
0

#59 Użytkownik nie jest zalogowany   Mgielka 

• Grupa: Moderator
  • Postów 331

Napisano 11 kwiecień 2009 - 16:02

A czy ja powiedziałam kiedykolwiek, że jestem super graczem i gram ligi zawodowe? NIE - grałam dla przyjemności.

Co do gry to się mylisz ale nie będę Cię wyprowadzać z błędu .. czuj się wszechwiedzący ;)
No i jak trzeba będzie to zmienię forum ale wtedy, gdy ja tego będę chciała. I jeszcze jedno - nie można mierzyć wszystkich tą samą miarą ale dziękuję Ci Adi, za dobre rady.

Ps. Sorki Arianna, za bardzo wzięłam to do siebie (to nie tilt - mało co gram)

Zdrowych pogodnych Świąt Wielkanocnych
pełnych wiary nadziei i miłości.
Radosnego, wiosennego nastroju,
serdecznych spotkań w gronie rodziny
i wśród przyjaciół
oraz wesołego "Alleluja"
życzy Mgielka

In a haze, a stormy haze, I'll be round
0

#60 Użytkownik nie jest zalogowany   puls_asfaltu 

• Postów 128

Napisano 11 kwiecień 2009 - 18:42

Wyświetl postUżytkownik Aras85 dnia pią, 10 kwi 2009 - 18:43 napisał

co ty czlowieku piszesz? a w ktorym momencie odbieram szanse wypowiedzi komukolwiek? napisalem ze ja ze swojego stanowiska jestem neutrlany chyba pomylilo ci sie i chciales zacytowac kogos innego? to jest jedyne twoje wytlumaczenie

soRRy wielkie Aras nie ten cytat co trzeba zaznaczyłem chodziło mi o post adicegla
"No czy wy nie widzicie, ze jest wiecej turniejów z wpisowym niz free?!
Ludzie ogarnijcie sie troche zanim znowu jakies tematy zaczynacie... "
przepraszam jeszcze raz za nieporozumienie
0

Udostępnij ten temat:

• 8 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »