Nowy Zimowy Sezon Ligowy 2009 - rozważania, propozycje - dyskusje
Napisano 14 listopad 2008 - 10:13
2. globalne ocieplenie to naukowcy w mozgu maja
3. Relaxi.pl - anonse towarzyskie z Polski
Napisano 14 listopad 2008 - 15:59
Użytkownik _BezCenny dnia pią, 14 lis 2008 - 14:54 napisał
Zgadzam się z tymi, którzy są za pozostawieniem w całości formuły NL. Co do freerolli to ktoś słusznie zauważył, że każdy ma wybór - albo sprawdza allinowca albo nie i tyle. W takich turniejach też trzeba umieć grać.
Co do nagród i puli na klasyf. generalną i pojedyncze turnieje, to uważam, że za generalną powinno być to jednak troszkę więcej niż jest teraz na ESP (tylko tu gram - w następnym sezonie chciałbym pograć w większej liczbie lig) - czyli za pierwsze miejsce powiedzmy tyle co za dwa pojedyncze turnieje. Wiem, że ciężko to wyliczyć, ale teraz bardziej opłaca się wygrać jeden turniej niż walczyć o generalną.
Jeden re-buy i jeden add-on wydaje się być krokiem w dobrą stronę, jeśli nie można całkowicie tego zlikwidować
Napisano 14 listopad 2008 - 16:02
To tak jakby ktoś pojechałna WSOP i podczas turnieju odpadl po zagraniu alin i co poszedl by do organizatora prosze to wy cofać bo to oszustwo nie sprawiedliwe.
Gracz gra jak chce i tyle a ty nie musisz sprawdzać jego i tyle.
Pozdrawiam
Napisano 14 listopad 2008 - 17:20
Pozdrawiam.
Napisano 14 listopad 2008 - 17:54
Co do ligi freezout. Czy bede w ogole takie ligi czy wszystko z jednym rebyem i jednym addonem?( dla mnie to wazny aspekt)
Napisano 14 listopad 2008 - 19:49
Użytkownik Aras85 dnia pią, 14 lis 2008 - 18:54 napisał
Co do ligi freezout. Czy bede w ogole takie ligi czy wszystko z jednym rebyem i jednym addonem?( dla mnie to wazny aspekt)
TO bardzo mnie cieszy przynajmniej jedna spraw mnie cieszy
Teraz nastepne czy bez rebuy i add po 1 sztuce czy z nimi proszę o poważną dyskusję
Napisano 14 listopad 2008 - 20:16
jestem na NIE jesli chodzi o rebuy i addon, nie kazdy gracz ma taka mozliwosc szczegolnie ci poczatkujacy i z mniejszym bankrollem, nawet jak taki gracz wygra we freerolu te 4e na buyin to nie ma juz na rebuy/addon i jest juz w gorszym polozeniu, ok niech wygra te 11e to powstaje dylemat, albo wezmie ten rebuy i addon co nie zawsze wiaze sie z lepszym miejscem i nie bedzie mial za co zagrac w nastapnym buyin albo nie wezmie i skonczy pewnie na gorszej pozycji
no i niektorzy gracze grali by bardziej rozwaznie bez tej dodatkowwej szansy
dodatkowo moznaby bylo zmiejszyc kwote dodana do turnieju buyin na rzecz freerolla,co spowodowaloby ze wiecej osob zagara w buyin, wiec jakby nie patrzec kwota przeniesiona do freerolla (moze nie cala) wrocila by do turnieju buyin
dodatkowo wieksza ilosc graczy w buyin zwieksza ilosc w platnych miejsc
Użytkownik MariuszW edytował ten post 14 listopad 2008 - 20:27
Napisano 14 listopad 2008 - 20:33
Użytkownik MariuszW dnia pią, 14 lis 2008 - 21:16 napisał
jestem na NIE jesli chodzi o rebuy i addon, nie kazdy gracz ma taka mozliwosc szczegolnie ci poczatkujacy i z mniejszym bankrollem, nawet jak taki gracz wygra we freerolu to 4e na buyin to nie ma juz na rebuy/addon i jest juz w gorszym polozeniu, ok niech wygra te 11e to powstaje dylemat, albo wezmie ten rebuy i addon co nie zawsze wiaze sie z lepszym miejscem i nie bedzie mial za co zagrac w nastapnym buyin albo nie wezmie i skonczy pewnie na gorszej pozycji
dodatkowo moznaby bylo zmiejszyc kwote dodana do turnieju buyin na rzecz freerolla,co spowodowaloby ze wiecej osob zagara w buyin, wiec jakby nie patrzec kwota przeniesiona do freerolla (moze nie cala) wrocila by do turnieju buyin
Co do zwiększenia puli freerollów kosztem turniejów z buyinem jestem zdecydowanie na NIE. Nikt nie da gwarancji, że jak ktoś z "freerollowców" coś wygra, to zagra obowiązkowo w płatnym. Już kończący się sezon ligowy pokazał , że takich cwaniaków nie brakuje. Dodatkowo takie turnieje cieszyły by się uznaniem wśród "sępów freerollowych" i przeciekami haseł.
Napisano 14 listopad 2008 - 20:43
Jak dotąd nie grałem w żadnej z lig ale teraz zamierzam sprawdzić swoje siły. Co do kształtu to wielu wymagań nie mam, jednak bardziej odpowiadają mi freezouty. Fajnie byłoby również zagrać na Pokerstars.com ale z tym pewnie może być problem. Co do dyskusji o allinach we freelolach to z doświadczenia wiem, że o wiele gorzej wygląda to w tzw. donkamentach czyli turniejach z rebuyami.
A i jeszcze jedno. Ktoś tu napisał, że freeroll Pot Limit na 60 osób będzie za długo trwał. No nie bądźmy śmieszni
Napisano 14 listopad 2008 - 20:45
Użytkownik MariuszW dnia pią, 14 lis 2008 - 21:16 napisał
jestem na NIE jesli chodzi o rebuy i addon, nie kazdy gracz ma taka mozliwosc szczegolnie ci poczatkujacy i z mniejszym bankrollem, nawet jak taki gracz wygra we freerolu te 4e na buyin to nie ma juz na rebuy/addon i jest juz w gorszym polozeniu, ok niech wygra te 11e to powstaje dylemat, albo wezmie ten rebuy i addon co nie zawsze wiaze sie z lepszym miejscem i nie bedzie mial za co zagrac w nastapnym buyin albo nie wezmie i skonczy pewnie na gorszej pozycji
Święte slowa jak dla mnie nic dodac nic ujac w 100% zgadzam sie Mariuszem. Za duzo pieniedzy na zabawe z buy inami i add onami. I nie trafi do mnie argument, ze pula sie zwieksza i jest wiecej do wygrania.
P.S Mariusz W ty sie tak nie rozpedzaj na 24h
Napisano 14 listopad 2008 - 20:48
Napisano 14 listopad 2008 - 20:54
Użytkownik Godek dnia pią, 14 lis 2008 - 21:43 napisał
Jak dotąd nie grałem w żadnej z lig ale teraz zamierzam sprawdzić swoje siły. Co do kształtu to wielu wymagań nie mam, jednak bardziej odpowiadają mi freezouty. Fajnie byłoby również zagrać na Pokerstars.com ale z tym pewnie może być problem. Co do dyskusji o allinach we freelolach to z doświadczenia wiem, że o wiele gorzej wygląda to w tzw. donkamentach czyli turniejach z rebuyami.
A i jeszcze jedno. Ktoś tu napisał, że freeroll Pot Limit na 60 osób będzie za długo trwał. No nie bądźmy śmieszni
ja to napisalem wiec ja odpowiadam!
nie grales w zadnej z lig to i nie wiesz ile czasu trwaja. zwykly freeroll NL na 60 osob trwa tu 2,
a co do rebuyow i addonow. ja bylbym za to zeby to bylo przemieszane tak jak jest teraz. czyli czesc lig freezout (vide betsson czy 24h) a czesc 1r1a (vide esp i pokerium). wtedy kazdy znajdzie cos dla siebie
Napisano 14 listopad 2008 - 21:02
Napisano 14 listopad 2008 - 21:02
Pomysł grania ligi z różnymi odmianami jak dla mnie zajaebisty. Tylko nie wiem czy w każdym roomie można zagrać np. w Razza. Ale jeżeli nie będzie poparcia dla tej opcji, to chociaż kilka razy jakąś Omahe Hi\Lo można byłoby zorganizować.
P.S. Razz jest świetny. Polecam jako odskocznie dla tych, którzy grając Holdem dostają cały czas do ręki jakieś gnioty w stylu 23, 25. W Razzie to prawie jak monster hand
Napisano 14 listopad 2008 - 21:18
To ja po przeczytaniu waszych wypowiedzi wpadlem na jeszcze jeden pomysł
Ligi będa trwały 12 tygodni czyli możemy zrobić tak:
8 turniejów freezout
4 turnieje 1 rebuy i 1 add to już wtedy nikt się nie wycofa i nie będzie tu graczy przypadkowych i nie bedzie to bez limitów rebuy
Co wy na to?
Napisano 14 listopad 2008 - 21:29
Użytkownik PawelPL dnia pią, 14 lis 2008 - 22:18 napisał
8 turniejów freezout
4 turnieje 1 rebuy i 1 add to już wtedy nikt się nie wycofa i nie będzie tu graczy przypadkowych i nie bedzie to bez limitów rebuy
Co wy na to?
no ale chciales tez w kazdej lidze freerolle to gdzie to wcisnac? chyba chodzilo ci 6 friroli, 3 freezy i 3 ra ale glowy nie dam ;]
mi takie rozwiazanie pasuje!
Napisano 14 listopad 2008 - 21:54
bo zbyt duzo moim zdaniem jest ...
Frezouty generalnie jestem za , ale można by wprowadzić np 6 frerolli , 3 freezauty , 3: 1 reb , 1 add .
Ten reb i add do tych turkow z mniejszym wpisowym czyli np jak buy in jest 2 $ to zwiekszenei do 6$ jest całkiem ok ...
#######################
Nie podjelismy kwesti BI na nastepny sezon ...
Mysle ze można zwiekszyć BI w jednej czy 2 ligach ...do 5,50$ ...(oczywiscie freezout)
Udostępnij ten temat: