Pokerzysci.com: Oczy i ich pielęgnacja - Pokerzysci.com

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Oczy i ich pielęgnacja

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   SęQ 

• Grupa: VIP
  • Postów 30
  • Interests:bilard, poker, komputery
  • Gadu-Gadu: 2107908

Napisano 09 październik 2008 - 22:09

Witam :)
Wiadomo, że gdy pracuje się długimi godzinami przy komputerze nie można zapomnieć o swoich oczach...Chciałbym, abyście w tym temacie wypowiadali się właśnie o tym, jak o nie dbacie. Może stosujecie ciekawe treningi, znacie jakieś ćwiczenia na przemęczone oczy?
Siedząc długimi godzinami przed kompem, grając w pokera do późnych godzin nocnych miałem tak, że wstając rano oczy mnie bolały, szczypały i to trwało nawet długi czas zanim wszystko wróciło do normy (w miarę :) ) Postanowiłem wtedy coś z tym zrobić i zacząłem szukać rozwiązania...w tabletkach :) Od dłuższego czasu używałem Klarin Activ i muszę przyznać, że od razu poczułem różnicę. Grając powiedzmy do 03:00, a wstając o 08:00 biorąc te tabletki 2 razy dziennie, dosłownie...nic nie czułem :D Zero bolących oczu. Odkąd wyszedł nowy lek tej samej firmy Klarin Perfekt stosuję go regularnie i również problemów z oczami nie mam :) Tutaj wystarczy 1 tabletka dziennie, tak więc trochę wygodniej (ja biorę w trakcie śniadania).
A więc zapraszam do rozmowy :rolleyes:
Ufaj każdemu, ale zawsze przekładaj karty.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Grupa: Administrator
  • Postów 7926
  • Interests:Poker,GPW
  • Gadu-Gadu: 6665368

Napisano 09 październik 2008 - 22:16

To bardzo ważne dla pokerzysty grającego dużo czasu :)
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   JOPY 

• Postów 544
  • Gadu-Gadu: 3489677

Napisano 09 październik 2008 - 22:43

:rolleyes: kiedyś męczyły mi się oczy przy kompie, zwłaszcza jak miałem ekran CRT. Teraz nie jest tak źle przy LCD ale w pracy mam kiepskie oświetlenie, a pracuje w nocy. Hmmmm, chyba kupię te tablety. Czy wiesz coś o skutkach ubocznych albo na co szkodzą (Klarin Perfekt)?

Użytkownik JOPY edytował ten post 09 październik 2008 - 22:44

0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   SęQ 

• Postów 30

Napisano 09 październik 2008 - 23:02

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
W okresie ciąży i karmienia decyzje o stosowaniu powinno się konsultować z lekarzem.
Biorę te tablety jak już mówiłem od dawna i żadnych skutków ubocznych nie ma, spokojnie:) To nie jest jakiś nie wiadomo jak silny lek :P KLARIN PERFEKT odżywia oko i wspiera ochronę wszystkich jego struktur. Koledze poleciłem i jest bardzo zadowolony, a On z kolei miał tak, że jak wychodził na świeże powietrze to Mu bardzo łzawiły, a teraz nic ;)
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   mateoAE 

• Postów 400

Napisano 10 październik 2008 - 17:08

O oczy dbajcie, ja sobie przez kompa oppsulem wzrok, mialem 0,0 a teraz mam z -0,75, bede musial isc to operacyjnie zrobic bo mnie mega denerwuje ta wada;/
Lubie gre na przypal
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   hustla 

• Postów 629

Napisano 10 październik 2008 - 17:40

ja bym z lekami nie przesadzal. kiedys ich nie bylo i jakos sobie ludzie radzili. a teraz to kazdy laduje w siebie kilkanascie specyfikow i jeszcze ciagle narzeka co go to nie boli itp itd
1. hustlerka ponad wszystko
2. globalne ocieplenie to naukowcy w mozgu maja
3. Relaxi.pl - anonse towarzyskie z Polski
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   mateoAE 

• Postów 400

Napisano 10 październik 2008 - 17:47

Wyświetl postUżytkownik hustla dnia pią, 10 paź 2008 - 20:40 napisał

ja bym z lekami nie przesadzal. kiedys ich nie bylo i jakos sobie ludzie radzili. a teraz to kazdy laduje w siebie kilkanascie specyfikow i jeszcze ciagle narzeka co go to nie boli itp itd

kiedys ludzie nie siedzieli godzinami przed kompem, tylko mieli innych charakter pracy, ktoy nie zmuszal ich do patrzenia w monitor z odleglosci 70cm. Jak sie dlugo patrzy na rzeczy z bliska, to miesnie odpowiedzialne za akomodacje przyzwyczajaja sie do bliskich przedmiotow i nie potrafia juz sie odpowiednio rozciagnac zeby zobaczyc rzeczy z daleka, stad krotkowzrocznosc, ktora dotyka komputerowcow
Lubie gre na przypal
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   SęQ 

• Postów 30

Napisano 11 październik 2008 - 10:11

Myślę, że każdy powinien się zaopatrzyć w jakiś "wspomagacz". Ja wybrałem z wielu dostępnych środków na rynku Klarin Perfekt, nie jest to może najtańszy suplement diety (około 30zł, starcza na miesiąc), ale naprawdę widać efekty ;) Każdy pokerzysta spędzający kilka ładnych godzin dziennie przy kompie powinien zainwestować parę $$$ w ochronę wzroku...bo oczy, ma się tylko jedne. :rolleyes:
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   reymonta22 

• Postów 73

Napisano 25 grudzień 2008 - 16:02

Widze że Klarin Perfekt gorąco polecacie dlatego postanowiłem je zakupić gdyż też ostatnio długie pojedynki w pokera dały się we znaki :)Za kilka dni wyraże opinie:)
Dołączona grafika
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   reymonta22 

• Postów 73

Napisano 27 grudzień 2008 - 17:33

efekty odczuwalne juz na początku kuracji takze warto zainwestowac te 28 zł
Dołączona grafika
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   nowy23 

• Postów 223

Napisano 28 grudzień 2008 - 14:20

krople betadrin na zmęczone oczy (działają przez parę godzin po zakropieniu) - niestety na receptę

Pracuję bardzo dużo na komputerze i w zasadzie tylko ich używam. U lekarza żadnych problemów z wypisaniem recepty nie miałem - a żadnej wady wzroku nie mam.
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Grupa: Administrator
  • Postów 7926
  • Interests:Poker,GPW
  • Gadu-Gadu: 6665368

Napisano 28 grudzień 2008 - 19:30

Co do kropli to jak stosujemy te ptreparat to już nie można stosować kropli sam stosuje ten preparat i efekty są

proponuje po 1h użytkowania kompa pójść przemyć zawsze oczy przewietrzyć też pomaga dodatkowo
0

#13 Gość Uselerb09_*

• Grupa: Guests

Napisano 09 grudzień 2009 - 08:26

Max ma zaczerwienione oczy czyt. białka i nie za bardzo wiem jak mu pomóc. Od czasu do czasu tak na 2-3H pokazuje się ropa a kącikach. Macie jakieś porady co do tgo czy też lepiej pójść prosto do weterynarza?
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   hustla 

• Postów 629

Napisano 09 grudzień 2009 - 11:33

ja polecam program:
http://www.stereopsis.com/flux/
po ustawieniu naszych wspolrzednych geograficznych, program dobiera odpowiednie naswietlenie (czy jak tam to nazwac) monitoru tak by nie meczyly sie nasze oczy (a bazuje na porze dnia). dla osob dlugo pracujacych przy komputerze to naprawde fajna rzecz!
1. hustlerka ponad wszystko
2. globalne ocieplenie to naukowcy w mozgu maja
3. Relaxi.pl - anonse towarzyskie z Polski
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1