Pokerzysci.com: Granie na kilku stołach jednocześnie - Pokerzysci.com

Skocz do zawartości

Granie na kilku stołach jednocześnie

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   sebastian_ch 

• Grupa: VIP
  • Postów 57

Napisano 01 kwiecień 2008 - 10:31

Co sądzicie o graniu na kilku stołach jednocześnie ? Według mnie to głupota totalna i marnotrawstwo pieniędzy.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   grzes32 

• Postów 292

Napisano 01 kwiecień 2008 - 10:50

zartujesz sobie?:)

ile grasz w pokera?

pozdrawiam
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   gambolino 

• Grupa: Użytkownik
  • Postów 36

Napisano 01 kwiecień 2008 - 11:10

To zalezy jak kto lubi :) Niektorzy lubią grac na wielu stolikach jednoczesnie, super jeśli im to nei przeszkadza.
Ale zapewne są i tacy, ktorym coś takiego przeszkadza, ja np. wole grac na 1lub góra 2 stolikach jednocześnie.
Mam kolegę,który lubi grać tylko na jednym stoliku. Myślę, ze gra na wielu stolikach nie musi być marnotrawieniem pieniędzy, chyba że gracz jest na tilcie lub dozna pasma wielu bed beatow w czasie sesji. czego nikomu nie życzę :)
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   grzes32 

• Postów 292

Napisano 01 kwiecień 2008 - 11:38

Wyświetl postUżytkownik gambolino dnia 1.April.2008, 11:10 napisał

To zalezy jak kto lubi :) Niektorzy lubią grac na wielu stolikach jednoczesnie, super jeśli im to nei przeszkadza.
Ale zapewne są i tacy, ktorym coś takiego przeszkadza, ja np. wole grac na 1lub góra 2 stolikach jednocześnie.
Mam kolegę,który lubi grać tylko na jednym stoliku. Myślę, ze gra na wielu stolikach nie musi być marnotrawieniem pieniędzy, chyba że gracz jest na tilcie lub dozna pasma wielu bed beatow w czasie sesji. czego nikomu nie życzę :)

nie zachecam do grania na wielu stolach na wyzszych limitach nl 100 lub wyzej :)

lub grac mocno skoncentrowany i zmieniac strategie :)

jak gram max 4 stoly 1 godzine lub 2 dziennie znam kolege ktory gra 8 stolikow dla mnie to za duzo lecz gra strategia short stack :)
wiec niema to duzych wymagan od mozgu :) :)

pozdrawiam
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   gambolino 

• Postów 36

Napisano 01 kwiecień 2008 - 11:51

Kurcze tyle stolików 8 i więcej naraz grać to faktycznie fioła można dostac :lol: :P
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   grzes32 

• Postów 292

Napisano 01 kwiecień 2008 - 12:05

Wyświetl postUżytkownik gambolino dnia 1.April.2008, 12:51 napisał

Kurcze tyle stolików 8 i więcej naraz grać to faktycznie fioła można dostac :lol: :P

grasz tylko kilka ukladow kart wiec nie jest tak zle najgorsze to czekania dla mnie to strasznie nudne :)

pozdrawiam

Użytkownik grzes32 edytował ten post 01 kwiecień 2008 - 12:06

0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   sebastian_ch 

• Postów 57

Napisano 01 kwiecień 2008 - 12:09

W pokera na prawdziwe pieniądze gram od ponad półtora roku, i prawdę mówiąc śmieszą mnie wypowiedzi osób, typu: "opanowałem grę na 5 stolikach jednocześnie", gdyż jest to nie możliwe. Poker to nie tylko bezmyślne przegladanie kart na wyskakujących okienkach, ale według mnie to przede wszystkim obserwacja graczy przy stoliku i skupienie sie również na swoim zachowaniu. Opanowanie gry na 5 stolikacj jednocześnie to tak na prawdę nie opanowanie jaj nawet na 1. Zresztą niech ktoś mi wytłumaczy sens tej strategii, bo ja gdybym miał grać np na 5 stołach po 10 dolarów (z przeświadczeniem że je opanowałem) to wolałbym wejść na 1 stół z 50 dolarami i skoro jestem taki dobry na pięciu stołach jednocześnie to z jednym z pewnością sobie poradzę.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   grzes32 

• Postów 292

Napisano 01 kwiecień 2008 - 13:04

Wyświetl postUżytkownik sebastian_ch dnia 1.April.2008, 12:09 napisał

W pokera na prawdziwe pieniądze gram od ponad półtora roku, i prawdę mówiąc śmieszą mnie wypowiedzi osób, typu: "opanowałem grę na 5 stolikach jednocześnie", gdyż jest to nie możliwe. Poker to nie tylko bezmyślne przegladanie kart na wyskakujących okienkach, ale według mnie to przede wszystkim obserwacja graczy przy stoliku i skupienie sie również na swoim zachowaniu. Opanowanie gry na 5 stolikacj jednocześnie to tak na prawdę nie opanowanie jaj nawet na 1. Zresztą niech ktoś mi wytłumaczy sens tej strategii, bo ja gdybym miał grać np na 5 stołach po 10 dolarów (z przeświadczeniem że je opanowałem) to wolałbym wejść na 1 stół z 50 dolarami i skoro jestem taki dobry na pięciu stołach jednocześnie to z jednym z pewnością sobie poradzę.

ja gram na niskich limitach ok 4 stolow :)

i nie jest zle:)

na wyzszych limitach gram 1 max 2 stoly glownie 1 to zalezy od graczy :)

pozdrawiam
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   mateoAE 

• Postów 400

Napisano 01 kwiecień 2008 - 13:07

Wyświetl postUżytkownik sebastian_ch dnia 1.April.2008, 13:09 napisał

To tak jakbys powiedzial ze jak dobrze grasz na gieldzie to lepiej jest zainwestowac wszystko w jedna firme a nie kilka bo i tak wygrasz...
Lubie gre na przypal
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   sebastian_ch 

• Postów 57

Napisano 01 kwiecień 2008 - 13:23

Jeśli uważasz, że poker to tylko statystyka, i że nie masz żadnego wyływu na przebieg gry, jak tylko poprzez "inwestowanie" w wysokie karty i "nieinwestowanie" w karty słabe, to rzeczywiście kilka stolików jednocześnie pasuje do tej filozofii idealnie.

Pozdrawiam :)
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   mateoAE 

• Postów 400

Napisano 01 kwiecień 2008 - 13:25

Wyświetl postUżytkownik sebastian_ch dnia 1.April.2008, 14:23 napisał

Jeśli uważasz, że poker to tylko statystyka, i że nie masz żadnego wyływu na przebieg gry, jak tylko poprzez "inwestowanie" w wysokie karty i "nieinwestowanie" w karty słabe, to rzeczywiście kilka stolików jednocześnie pasuje do tej filozofii idealnie.

Pozdrawiam :)

Jezeli chcesz inwestowac w karty slabe to ja chetnie z toba zagram. Ty majac niskie karty przykladowo massz 40% szans ja 60%, wiec to ja bede do przodu a Ty w plecy.
Lubie gre na przypal
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Troli 

• Postów 3

Napisano 01 kwiecień 2008 - 18:33

sebastian_ch - marna prowokacja
Multitabling w pokerze online to niezbedna rzecz. Jesli chodzi o stoly 10 osobowe opanowanie gry na 8-12 stolach ( dosc prosta rzecz nawet na jednym monitorze ) powinno byc pierwszym powaznym celem w doskonaleniu gry. Przy 8-12 stolach mozna bez problemu zachowac optymalne staty vipv/pfr/af 15/13/5 i w niczym nie tracic na readzie i przegladzie przeciwnikow bo wszystkie staty mamy i tak wyswietlone z PT + notki ktore potrzebujemy do podjecia poprawnej decyzji i potrzeba obserwacji przeciwnikow spada tu do minimum.
Multitabling konczy sie niestety na nl200+ gdzie nie ma juz tak duzo stolow 10-osobowych.

Jesli chodzi o stoly 6-osobowe to optymalna liczba to 6-8 gdzie read i potrzeba zwiekszenia vipv/pfr odgrywa juz wieksza role.
Jeden stol sprawdza sie jak najbardzie w HU cash tables.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   JOPY 

• Postów 544
  • Gadu-Gadu: 3489677

Napisano 01 kwiecień 2008 - 19:16

a ja lubię grać na dwóch monitorach i na każdym 10 otwartych stołów ;)
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Troli 

• Postów 3

Napisano 01 kwiecień 2008 - 20:01

20 stolow to bardzo bardzo przyzwoicie... musisz grac na PS z cascade tables ? Jakie masz te monitorki ?.. jak masz jakas fotke swojego setupu to wrzuc koniecznie !
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Grupa: Administrator
  • Postów 7926
  • Interests:Poker,GPW
  • Gadu-Gadu: 6665368

Napisano 01 kwiecień 2008 - 20:20

Witam

20 stolików to już turbo a nie pokera. osoby grające więcej niż 3-4 stoliki to głównie bonusowcy nie ma co się oszukiwać im zależy na jak największej liczbie wyrobionych punktów. Jak ktośgra w pokera nie w bonusy to wystarczy mu 1-2 max 3

Ja grywam zwykle 1-2 stoliki jak chcę bonus wyrobic to gram 4 więcej to powstaje zamieszanie.

Pozdrawiam
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Troli 

• Postów 3

Napisano 01 kwiecień 2008 - 21:05

A w jaki sposob wyrabianie bonusow moze byc uzaleznione od ilosci stolow jakie gramy w sesji ? Bonusy, zwroty rakebacku to jakies stale rozlozone w czasie zwroty pieniedzy ktore zabiera od nas pokeroom jako prowizje dla siebie i te pieniadze naleza nam sie jak psu buda. Niezaleznie czy gramy 1 czy 12 stolow i to w zaden sposob nie wplywa na nasza gre poza pozytywnym aspektem czyli takim ze sesje na 0 mozemy zaliczyc do udanych.
Liczba stolow jakie mozemy grac bez ujemnych aspektow na nasz gre ( ready, obserwacje stolow itp ) jest dokladnie wyliczona w wielu artykulach graczy highstakes i dla 6max jest to w okolicach 6-8.
W czym granie 60rak na godzine jest lepsze od grania 500rak/h przy tym samym ptbb/100 to juz nie wiem.
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   musiek 

• Postów 24

Napisano 01 kwiecień 2008 - 22:18

polecam marcowego CPP i artykuł własnie o mulittablingu....

przemyślcie dokładnie co piszecie i zastanowcie sie jeszcze raz

Moze sie nie znam, ale ja gram 4 krótkie stoliki, korzystam z PT i PAH i naprawde bardzo mi sie nudzi, wiec mocno mysle nad kupieniem drugiego monitorka
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Grupa: Administrator
  • Postów 7926
  • Interests:Poker,GPW
  • Gadu-Gadu: 6665368

Napisano 01 kwiecień 2008 - 22:34

Wyświetl postUżytkownik Troli dnia 1.April.2008, 22:05 napisał

A w jaki sposob wyrabianie bonusow moze byc uzaleznione od ilosci stolow jakie gramy w sesji ? Bonusy, zwroty rakebacku to jakies stale rozlozone w czasie zwroty pieniedzy ktore zabiera od nas pokeroom jako prowizje dla siebie i te pieniadze naleza nam sie jak psu buda. Niezaleznie czy gramy 1 czy 12 stolow i to w zaden sposob nie wplywa na nasza gre poza pozytywnym aspektem czyli takim ze sesje na 0 mozemy zaliczyc do udanych.
Liczba stolow jakie mozemy grac bez ujemnych aspektow na nasz gre ( ready, obserwacje stolow itp ) jest dokladnie wyliczona w wielu artykulach graczy highstakes i dla 6max jest to w okolicach 6-8.
W czym granie 60rak na godzine jest lepsze od grania 500rak/h przy tym samym ptbb/100 to juz nie wiem.

Niestety mylisz się w kwesti bonusów.

Po pierwsze nie należą się nam tylko są opcją

Po drugie ilośc stolików jest wazna czy to przy bonusie czy przy rakeback ponieważ grając 1 stolik bonus wyrobisz w 1 miesiac grajac dziennie po 10H - to tylko przykład ale ten sam bonus na 10 stolikach mozesz wyrobic w 3-5 dni i tu jest różnica. Tak samo z rakeback na jednym stoliku wygenerujesz mniej niż na kilku.
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   grzes32 

• Postów 292

Napisano 02 kwiecień 2008 - 07:12

cos ta dyskusja sie dziwna robi :)

jesli gram NL 100 lub 200 to napewno nie zagram tego na kilku stolach bo za chwile ci gracze beda wiedziec o mnie wszystko jesli uzywaja statystyk to juz wiedza :)

bo w jaki sposob mozna kontrolowac stratege lub graczy na wysokim limicie grajac na kilku stolach ?

np mamy AA i bet 5xbb potem jak cos dojdzie to check/raise czy moze jak nic nie dojdzie to Cbet a jak dostaniemy raise to fold :) bez sensu bo jakos niewierze zeby na wyzszych limitach byl czas na kombinowane zagrania grajac wiecej jak 4 stoly za chwile nikt z nami nie zagra bo bedziemy przeswietleni na wylot :)

ja rozumiem ze przytaczacie wyliczenia i inne dziwne rzeczy z roznych stron pokerowych ktore zasypuja nas strategiami i innymi takimi tylko czasami poker nijak sie ma do tego wazne jest doswiadczenie i praktyka ktora sie nabywa z czasem :) pokera sie uczy cale zycie i nigdy sie go nie nauczysz bo to taka gra :)
spytam tylko o jedno ile razy przegraliscie z lucky River ?:) bo ja mnostwo i mnostwo kasy :) ale jeszcze jedno tez wygralem dzieki temu mnostwo kasy:)

moge sobie pozwolic na gre nawet na 8 stolach grajac na nl10 i moge sobie kupic ze 3 monitory tylko k... po co ?

zapomnialem jeszcze :) czy moze gracie PL lub FL bo ja tego nie gram ale nawet najlepszy gracz grajac to boji sie przejsc na NL bo na NL jest prawdziwa jazda i to wlasnie chodzi :)

pozdrawiam

Użytkownik grzes32 edytował ten post 02 kwiecień 2008 - 07:43

0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   sebastian_ch 

• Postów 57

Napisano 02 kwiecień 2008 - 11:16

Ja gram na stawkach 0,50/1 $ na wejście, podbicie do wysokości puli, na 1 stoliku oczywiście, i nie uważam, że doskonalenie gry na pokerze polega na "opanowywaniu" coraz większej liczby stolików. Gram na stoliku 6 osobowym i wcale się nie nudzę. Czasem czekam godzinę albo nawet dwie na dobrą pulę (50-100 $) i to mi wystarcza. Nie wyobrażam sobie calowania gościa, który daje mi raise 25 $ na flopie tylko na podstawie jego statystyk i mojej notatki. Zresztą dobrych graczy nie da się "podpiąć pod notatkę" (na szczęście takich jest mało). Każdy gra tak jak lubi, ja mojej metody na pewno nie zmienię (ewentualnie przeniosę się o poziom wyżej na stawkach), ok. 100 $ dziennie przy spokojnej grze na 1 stolików mi wystarcza.

Pozdrawiam B)
0

Udostępnij ten temat:

• 2 stron +
  • 1
  • 2