Pokerzysci.com: 10 Zasad Pokerzysty - Pokerzysci.com

Skocz do zawartości

10 Zasad Pokerzysty

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Grupa: Administrator
  • Postów 7926
  • Interests:Poker,GPW
  • Gadu-Gadu: 6665368

Napisano 22 marzec 2008 - 00:05

10 Zasad Pokerzysty

1. Siadaj do stołu tylko wtedy, gdy rzeczywiście chce ci się grać, a nie np. dla zabicia czasu.

2. Siadając do stołu nie zakładaj z góry że wygrasz określoną kwotę, bo przegrasz 2x tyle.

3. Jeśli przegrasz wysoką pulę (rozdanie) i po analizie dojdziesz do wniosku, że to ty miałeś większe prawdopodobieństwo na wygraną - jeśli sytuacja się powtórzy, zagraj tak samo.

4. Jeśli pomnożysz kwotę z którą usiadłeś do stołu x2 - zejdź i odłóż połowę.

5. Odgrywaj się na takich samych stawkach na jakiś przegrałeś, a nie na o 1 poziom wyżej.

6. Jeśli przez dłuższy okres czasu idzie bardzo dobrze, niebawem czeka cię kryzys, uważaj wtedy abyś nie przegrał wszystkiego na wyższych stawkach.

7. Jeśli myślisz, że jesteś mistrzem blefu, i że połowę będziesz wygrywał na kartach, a połowę blefując - szybko przekonasz się, że nie jesteś mistrzem blefu.

8. Jeśli nie jesteś na 90% pewny, że przeciwnik cię blefuje wysokim podbiciem - uznaj że nie blefuje.

9. Jeśli jesteś na 90% pewny, że przeciwnik ma mocniejszą kartę od ciebie nie sprawdzaj nawet za minimalny bet.

10. Cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość...

0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   KorNPL 

• Grupa: Użytkownik
  • Postów 12
  • Gadu-Gadu: 5823662

Napisano 22 marzec 2008 - 08:02

1. Jezeli w ogole przemknie ci jakakolwiek mysl, zeby odrobic sobie troche z przegranej na jakims badbeacie na limicie wyzej, to natychmiast odejdz od kompa na godzine :P
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   78tiger 

• Grupa: VIP
  • Postów 101

Napisano 22 marzec 2008 - 14:30

Pierwsza podstawowa zasada poczatkującego pokerzysty to nie grać za swoje tylko spróbować coś wygrać w jakimś freerollu no chyba że ma na tyle pieniędzy że przegranie swojej kasy to dla niego pestka :grin: Oczywiście te 30$ lub 30 euro wygrane we freerollu to nie będzie można nazwać bankrollem ale pewnie posłuży jako dobry trening na microstawkach lub jako wpisowe do turniejów i wtedy przy odrobinie szczęścia (czyli czynniku niezbędnym w każdym turnieju) wygrać sumę do której można stosować BM :grin: Czasem warto też pograć na play money bo tam nieraz grają ludzie 100razy lepiej niż we freerollach :grin: :grin:
Druga zasada to nie patrzeć na jakieś gówniane bonusy bo gra się żeby wygrać jak najwięcej a nie wyrobić bonus nawet kosztem sporej straty albo przegrania całej kasy. A wyrabianie bonusa na microstawkach to zwykły masochizm. Lepiej wpłacić do roomu ktory oferuje zwrot rake niż do takiego który da bonus nie do wyrobienia czyli taki który wyrabia 5-7% procent ich klientów :grin:
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Tomix 

• Postów 184

Napisano 22 marzec 2008 - 17:20

Temat pode mnie. Proponuje w ogóle olac pokerromy tylko z pokerem i grac pod tymi z bookmacherką i kasynem. Więcej nie powiem.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   JOPY 

• Postów 544
  • Gadu-Gadu: 3489677

Napisano 22 marzec 2008 - 17:38

:arrow: myślę że na początku taki gracz powinien przeczytać trochę zasad na temat pokera. Na tym forum też można kilka dobrych rad znaleźć. :cool:
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   gambolino 

• Postów 36

Napisano 22 marzec 2008 - 17:47

1. Przede wszyskim kultura, spokoj i opanowanie w czasie gry. Nie przejmowanie sie tym co ktos wypisuje na czacie (najlepiej meic czat calkiem wylaczony) i samemu tez nie powinno sie chamsko zachowywac na czacie. Kultura gracza jest bardzo wazna.

2. Nie przejmowanei sie poczatkowymi niepowodzeniami, to jest tylko gra, kazdy sie nauczy.
Dodatkowo nei przejmowac sie bed beatami. Pamietac o nich ale nie martwic sie nimi neipotrzebnie. Uczyc sie na wlasnych bledach. Zapamietywac nei tylko swoje zle chwile (bed beaty), ale takze chwile gdy sie nam udalo z kims wygrac.

3. Korzystac z forum, wiedzy i doswiadczen innych graczy. Przegladac rozne strony poswicone nauce grania w pokera. Uczyc sie gry w pokera we freerollach, a nie od razu grajac na kase.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   adicegla 

• Postów 588

Napisano 22 marzec 2008 - 20:31

Po pierwsze i po ostatnie zawsze obserwuj uważnie stół!!! :cool:
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   gambolino 

• Postów 36

Napisano 22 marzec 2008 - 20:37

adicegla napisał:

No wlasnie, zeby nikt tego stolu nie wyniosl, no bo pozostanie nam tylko gra na podlodze ;)
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   krz1981 

• Postów 425

Napisano 22 marzec 2008 - 21:08

gambolino napisał:

adicegla napisał:

No wlasnie, zeby nikt tego stolu nie wyniosl, no bo pozostanie nam tylko gra na podlodze ;)

dobre ;)

a ode mnie dodam tylko jedno

JAK NAJSZYBCIEJ GRAC ZA PIENIADZE A NIE O PIENIADZE !!!!

jak konczycie freeroll nie pamietacie jaka karta wygrala z wasza na dlogo ale jak przegracie z 5$ za jedno rozdanie ( jak mowimy o poczatkujacych) to zapamietacie to na dłogo ;) i nie popelniocie drogi raz tego bledu
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany    

• Postów 0

Napisano 24 marzec 2008 - 19:37

Umieć przegrywać to jedna z głownych zasad według mnie
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Ruggiero 

• Postów 49

Napisano 31 marzec 2008 - 10:15

cierpliwość to najwazniejsze w pokerze
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   sebastian_ch 

• Postów 57

Napisano 02 kwiecień 2008 - 14:57

Oto moje propozycje:

1. Siadaj do stołu tylko wtedy, gdy rzeczywiście chce ci się grać, a nie np. dla zabicia czasu.
2. Siadając do stołu nie zakładaj z góry że wygrasz określoną kwotę, bo przegrasz 2x tyle.
3. Jeśli przegrasz wysoką pulę (rozdanie) i po analizie dojdziesz do wniosku, że to ty miałeś większe prawdopodobieństwo na wygraną - jeśli sytuacja się powtórzy, zagraj tak samo.
4. Jeśli pomnożysz kwotę z którą usiadłeś do stołu x2 - zejdź i odłóż połowę.
5. Odgrywaj się na takich samych stawkach na jakiś przegrałeś, a nie na o 1 poziom wyżej.
6. Jeśli przez dłuższy okres czasu idzie bardzo dobrze, niebawem czeka cię kryzys, uważaj wtedy abyś nie przegrał wszystkiego na wyższych stawkach.
7. Jeśli myślisz, że jesteś mistrzem blefu, i że połowę będziesz wygrywał na kartach, a połowę blefując - szybko przekonasz się, że nie jesteś mistrzem blefu.
8. Jeśli nie jesteś na 90% pewny, że przeciwnik cię blefuje wysokim podbiciem - uznaj że nie blefuje.
9. Jeśli jesteś na 90% pewny, że przeciwnik ma mocniejszą kartę od ciebie nie sprawdzaj nawet za minimalny bet.
10. Cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość...
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   nowy23 

• Postów 223

Napisano 02 kwiecień 2008 - 16:20

edit: zły fragment za cytowany miał być pkt 2

Moim zdaniem ta zasada nie odnosi się do lepszych graczy stolikowych.
Ja siadam po to żeby wygrać w danej sesji np. 2-3x pelen BI i przeważnie plan realizuje, a gdy kiepsko idzie bądź bb goni bb po prostu od stołu odchodzę - to do pkt 2

Podobnie uważam w kwestii zasady 4
W kwestii punktu 7 - jeśli odpowiednio blefujesz i operujesz cb to też ta zasada ma mniejsze odniesienie.

Użytkownik nowy23 edytował ten post 02 kwiecień 2008 - 18:31

0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   grzes32 

• Postów 292

Napisano 02 kwiecień 2008 - 18:05

ja bym dodal jeszcze jedna ale niema gdzie upchac w tych przykazaniach i niewiem czy to nie bedzie bluznierstwo lamac tak dekalog ale co tam :)

11. Nie graj po pijaku

pozdrawiam
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   mateoAE 

• Postów 400

Napisano 02 kwiecień 2008 - 19:31

Wyświetl postUżytkownik grzes32 dnia 2.April.2008, 18:05 napisał

ja bym dodal jeszcze jedna ale niema gdzie upchac w tych przykazaniach i niewiem czy to nie bedzie bluznierstwo lamac tak dekalog ale co tam :)

11. Nie graj po pijaku

pozdrawiam

popieram w 100% strasznie glupie rzeczy wtedy do glowy przychodza i sie duuuzoo przegrywa;(
Lubie gre na przypal
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   artpro81 

• Postów 168

Napisano 29 kwiecień 2008 - 19:48

Wyświetl postUżytkownik grzes32 dnia śro, 02 kwi 2008 - 21:05 napisał

11. Nie graj po pijaku

pozdrawiam

Wyświetl postUżytkownik mateoAE dnia śro, 02 kwi 2008 - 22:31 napisał

popieram w 100% strasznie glupie rzeczy wtedy do glowy przychodza i sie duuuzoo przegrywa;(

ja bym był za dodaniem tego 11-tego przykazania..
również tego doświadczyłęm! decyzje przychodzą prościej...a że może szczęście dopisze.. może się coś trafi...że napewno coś mi dojdzie przy drawie.. :P ale to jest nic innego jak złudna wyobraźnia :lol: , która prowadzi do tego że zazwyczaj wtapiamy troszke pieniązków!! :angry:
tak wiec nie grać nigdy po przyjęciu większej dawki alko..!! hehe
pozdro
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   irokraw 

• Postów 116

Napisano 06 maj 2008 - 10:40

Wyświetl postUżytkownik grzes32 dnia śro, 02 kwi 2008 - 20:05 napisał

11. Nie graj po pijaku

pozdrawiam

popieram lecz rozszerzył bym ten wątek. Siadając do stołu człowiek powinien mieć wolny umysł i mysleć tylko o pokerze. Niekierować się żadnymi emocjami. Jeżeli chcemy coś robić dobrze mosimy do tego czegoś podchodzić profesjonalnie. Jeżeli nie - grajmy w piotrusia.
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   ociosanek 

• Postów 98
  • Interests:POKER :)
  • Gadu-Gadu: 1942421

Napisano 21 lipiec 2008 - 18:11

Ja jeszcze bym dodała, żeby nie grać głodnym. z pustym żołądkiem tez nic nie wygrasz!
"W życiu jest dostępny tylko poziom hard..."
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   seba199012 

• Postów 41
  • Gadu-Gadu: 207189

Napisano 22 lipiec 2008 - 10:42

Ten punkt chyba jest najlepszy. Zawsze jak gram takie cos sie przytrafia. Sluchajcie ludzie tych slow:)
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   ociosanek 

• Postów 98
  • Interests:POKER :)
  • Gadu-Gadu: 1942421

Napisano 22 lipiec 2008 - 13:12

racja Seba, ja zawsze tak mam, jednego razu wygram 300$ a poniej trace, trace, trace przez kilka tygodni :( przegrywam nawet czasem Karetą Króli bo ktos ma karete Asów, ja mam Kolor najwyższy to ktoś pokera itd.... normalnie fatum!!! Tak samo wczoraj przez cały turniej ligi nic mi nie szło, kompletna porażka z każdą kartą, gdyby nie blef nie doszłabym nawet do 20 miejsca! nie wiem czy jeszcze mam jakieś szanse, został tylko jeden turniej
"W życiu jest dostępny tylko poziom hard..."
0

Udostępnij ten temat:

• 2 stron +
  • 1
  • 2