Pokerzysci.com: granie na pieniadze (stoliki cash) - Pokerzysci.com

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

granie na pieniadze (stoliki cash)

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   grzes32 

• Grupa: VIP
  • Postów 292

Napisano 24 luty 2008 - 11:35

ja to robie tak....

wybieram stol na poczatek 0.50/1 przy wyborze kieruje sie procentową oglądalnością flopa i stackiem graczy wchodze siadam z jakies $100

gram tylko mocne uklady gdy zaczyna mi iść karta gram tez slabsze gdy czuje ze wlasnie ta chwila nadeszla przenosze sie na wyzsze stawki odrazu wale 2/4 lub wyzej

gdy podwajam pule odchodze od stolu :) nie jestem pazerny gdy ugram ze 100$ nastepna stowe lub 150 to mi starczy w skali miesiaca to juz robi sie niezle z kasa:) ale nie napalajcie sie :) :) gdyby to bylo takie proste.....

krotka analiza rozdan bledow i wygranych i koncze gre :)

wariant gdy przegrywam

gdy nie idzie zupelnie nic nie trafiam przeciwnik mnie wyczul jest lepszy zostaje mi polowa kasy odchodze nie gram juz tego dnia :) zapisuje nicka tego gracza

i znow analiza rozdan i koniec :)
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   piachu01 

• Postów 125

Napisano 28 luty 2008 - 23:02

Haha;D daj znać jak zbankrutujesz:D widzę, zę bankroll managment masz niezły;D, a do tego to granie słabymi kartami-bo mi idzie;D
Ja mam reggae wydrapane w sercu jak tagi w tramwajach...
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   grzes32 

• Postów 292

Napisano 28 luty 2008 - 23:50

piachu01 napisał:

Haha;D daj znać jak zbankrutujesz:D widzę, zę bankroll managment masz niezły;D, a do tego to granie słabymi kartami-bo mi idzie;D

hahahaahah :) jeszcze mi troche zostalo ale dam znac spoko :)

przez slabsze karty mam na mysli uklady conajmniej w kolorze z dobrej pozycji :)

jak dlugo grasz w pokera online to wiesz jak jest nie? a moze niewiesz ze czasami jest tak ze karta idzie przez pare minut jak to wykorzystasz to twoje jak nie ...to trudno :)
czasmi wystarcza 2 dobre rozdania aby podwowic to co masz ? moze sie myle ? nie ryzykujesz to nie masz ? proste
w grze na zywo to raczej niemozliwe :) albo bardzo rzadko wystepujace bo co innego ma tam znaczenie :)

pozdrawiam
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   seba199012 

• Postów 41
  • Gadu-Gadu: 207189

Napisano 23 lipiec 2008 - 11:02

Masz racje, jak karta idzie to sie gra. Ja caly czas mam taki przypadek ze napoczatku nie idzie i trzeba rebuye robic, ale potem zaczyna sie okres paru wygranych z rzedu i wtedy gra staje sie przyjemnoscia ;)
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   mictlan 

• Grupa: Użytkownik
  • Postów 1

Napisano 09 wrzesień 2008 - 14:41

Ja gram dosyć podobnie, z tym ze nie wchodzę na stół z maksymalna możliwą stawka, zawsze polowa,
przewaznie zaczynam na stole 1/2 ze 100 . Jak podwoje i jest dobrze [atmosfera, karty, czas] to wchodze na 2/4. Czesto tez po pierwszym podwojeniu wycofuje pierwsze 100. Piszac 'wycofuje' mam na mysli ze wyplacam z konta pokerowego az do nettelera [ew. konta bankowego]. Chodzi o to zebym bankrolla nie mogl ruszyc przez conajmniej jeden dzien.

Gram srednio jeden dwa dni co dwa tygodnie, poniewaz na mnie najgorzej wplywa rutyna, pod koniec drugiego dnia jestem juz rozproszony i 'zapominam' po co siadałem do stołu, i wtedy zdarza sie ze kilkunastogodzinny wysilek idzie na marne.

Przy stole nabardziej lubie 'napalencow' i 'nerwusow' jezeli tacy sa przy moim stole to czesto ich zmuszam do zrzucenia kart wysokimi stawkami i pokazuje swoje marne karty, i oczywiscie czekam na mocna reke. Często wtedy zdarza sie ze tacy klienci ciagle uwazaja mnie z blefujaca rybe.

Dla mnie ważna przy stole jest matematyka [chociaż intuicji i fartowi tez wierze] a plusem jest to ze potrafię odpuścić i poprawnie ocenić wartość moich kart (np. nie wierzę że gracz zaczyna grać ostrzej tylko dlatego że się zniecierpliwił), często zdarza sie ze foluje z mocna trojka lub mocnymi parami, ale czesto tez gram na 'słabe karty' 'sprawiajac inne wrazenie'.

Dla mnie Poker to 'sztuka' a jeżeli przynosi mi materialne korzyści to bardzo mnie to cieszy.

pozdrawiam
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1