Pokerzysci.com: JAK OBRACAĆ FUNDUSZAMI...?? OBLICZANIE ODDSÓW... - Pokerzysci.com

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

JAK OBRACAĆ FUNDUSZAMI...?? OBLICZANIE ODDSÓW...

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   artpro81 

• Grupa: VIP
  • Postów 168

Napisano 16 luty 2008 - 16:41

[center:fda8b2fb01]Witam

Proste pytanie: jak obracacie swoi bankrollem, tak by jak najkorzystniej i w miarę szybko go pomnożyć...
Drugie pytanie: w jaki sposób ćwiczyliście by poprawnie obliczać oddsy? głównie pot odds..[/center:fda8b2fb01]

I. Czy trzymacie kaske na jednym poker roomie, czy jak ugracie np. 100$ to wyplacacie np. na moneybookers i wplacacie do nastepnego w celu wyrabiania bonusu od depozytu..? czy jakiegoś innego rodzaju promocje?

Słyszałem coś o pokersavvy, czy innych takich programach, ale na stawkach NL10 czy NL25(w które dopiero wkraczam..) to chyba nie ma sensu sie w takie coś pakowac?

sam już niewiem jak to wszystko pogodzić mam powiedzmy po 100$ na kilku roomach, wiadomo że wszystkiego nie bede wyplacał, ale chciałbym dowiedzieć czy lepiej zebrać to w kupę i wpłacić wieksza sumę do jakiegos room'u by tam wyrabiac bonusik..

Był bym wdzięczny za wszelkie informacje jak wy sobie to organizujecie, by mnożyc $$...w miarę możliwości jak najszybiciej :-)

[b]II.
Dodałem drugie pytanie nie chcąć zamieszczac nastepnego tematu..

Wiem że oddsy na dłuższą mete się przydają, jednak coś cięzko mi się w nie wbić, wiem jak je obliczać, ale zajmuje mi to za dużo czasu i nie mogę skupić się na grze, w koncowym efekcie rezygnuje z ich wyliczania..
Póki co gram intuicyjnie i myślę że jest na+ :mrgreen:

W jaki sposób wy ćwiczyliście by je poprawnie obliczac?..jakies notatki na boku?..byłbym wdzieczny za wszelkie porady, dobry artykuł na ich temat też mile widziany!

pozdr
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Grupa: Administrator
  • Postów 7926
  • Interests:Poker,GPW
  • Gadu-Gadu: 6665368

Napisano 17 luty 2008 - 00:09

Witam

ja przyjełem zasade strategi 30 i to się sprawdza nie potrzebuję sie wzmacniać przez jakieś idiotyczne promocje.

Oczywiście jak room daje bonus od depozytu wyrabiam go i jak dobrze mi sie gra w danym roomie to nie uciekam bo gdzie daja znów bonus. Ponieważ może być tak" zamienił dziadek siekierke na kijek"

Najważniejsze nastawienie psychiczne do gry. Jak odrazu nastawiacie się na bonusa to psychicznie myslicie o nim czy tylko lecą punkty i jak szybko go wyrobicie co prowadzi do złej gry.

Znam takich co brali bonus i co 5 min odświeżali punkty żeby zobaczyć jak bonus idzie i skonczyli cienko ani bonusa ani bankrolla.

Pozdrawiam
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   artpro81 

• Postów 168

Napisano 17 luty 2008 - 17:16

Czesc,
co do taktyki 30.. to przejrzałem dokładnie ten temat, powiedzmy ze stosuje coś podobnego, gdyż mam ustalony limit dzienny jeśli chodzi o $ a dodatkowo również czas..
staram się grać od godziny 20:00 lub 21:00 .. maksymalnie do 24:00 wiadomo że czesto wczesniej sie konczy, ale to zależy od dnia...
pozatym wcześniej od 8:00-16:00 pracuję i niemam tyle czasu by spokojnie wypoczety usiąść i wyrobić sobie np. to 10 czy 20+..bywa różnie...

ale mowisz ze bonus od depozytu jest całkiem rozsądnym rozwiązaniem...nop i chyba on narazie mi pozostanie, jako pewnego typu dodatkowy zwrot pieniazków gdzies na boku podczas spokojnego grania...

Jeśli jednak już korzystam z tego typu udogodnien to staram się na to nie patrzeć, gdyż wczesniej wyrabiając bonus na everescie starałem się zdąrzyć co w rezultacie prowadziło do kilku sytuacji gdzie bez sensu traciło się pieniązki, fakt że po jakims czasie sie je odrobilo, ale po co je bez sensu tracic???

Tego typy bonusy lepiej wyrabiać na wyższych stawkach, gdzie szybciej to wszystko leci..wiec pewnie jeszcze troszke mi to zajmie..póki co skupię sie na powiekszaniu bankrolla w normalny sposób..
pozdr
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 17 luty 2008 - 22:36

artpro81 napisał:

Czesc,
co do taktyki 30.. to przejrzałem dokładnie ten temat, powiedzmy ze stosuje coś podobnego, gdyż mam ustalony limit dzienny jeśli chodzi o $ a dodatkowo również czas..
staram się grać od godziny 20:00 lub 21:00 .. maksymalnie do 24:00 wiadomo że czesto wczesniej sie konczy, ale to zależy od dnia...
pozatym wcześniej od 8:00-16:00 pracuję i niemam tyle czasu by spokojnie wypoczety usiąść i wyrobić sobie np. to 10 czy 20+..bywa różnie...

ale mowisz ze bonus od depozytu jest całkiem rozsądnym rozwiązaniem...nop i chyba on narazie mi pozostanie, jako pewnego typu dodatkowy zwrot pieniazków gdzies na boku podczas spokojnego grania...

Jeśli jednak już korzystam z tego typu udogodnien to staram się na to nie patrzeć, gdyż wczesniej wyrabiając bonus na everescie starałem się zdąrzyć co w rezultacie prowadziło do kilku sytuacji gdzie bez sensu traciło się pieniązki, fakt że po jakims czasie sie je odrobilo, ale po co je bez sensu tracic???

Tego typy bonusy lepiej wyrabiać na wyższych stawkach, gdzie szybciej to wszystko leci..wiec pewnie jeszcze troszke mi to zajmie..póki co skupię sie na powiekszaniu bankrolla w normalny sposób..
pozdr

Witam

Bonusy głównie są ustawione na czas i to jest ociążenie dla gracza. Więc polecam dla takich graczy rakeback, który jest dodawany na początku każdego nastepnego miesiąca.

Zalety:

Nie goni ciebie czas

Nie sprawdzasz ile go masz ile ci zostało go wyrobić.

Możesz zajac się głównie grą i nie mysleć o tym, że ucieka ci czas, a punkty lecą zbyt wolno.

W graniu na bonus możemy zaliczyć 2 wpadki:

Pierwsza to stracić z gry

Drugi stracić bonus ponieważ nie zdązymy go wyrobić.

Po trzecie może być tak, że na koniec po dodaniu bonusa bedziemy na 0.

Bonusy powinno się dobierać rozważnie. Najlepiej jak się taki bonus wyrabia w połowe wymaganego czasu wtedy nie obciążamy psychiki bonusem.

Pozdrawiam
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   artpro81 

• Postów 168

Napisano 18 luty 2008 - 16:35

aha czyli jednak rackeback byl by w moim przypadku lepszym rozwiązaniem.. przynajmniej obecnie biorac pod uwagę stawki na jakich gram..
dzieki !
pozdr
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 18 luty 2008 - 16:47

artpro81 napisał:

aha czyli jednak rackeback byl by w moim przypadku lepszym rozwiązaniem.. przynajmniej obecnie biorac pod uwagę stawki na jakich gram..
dzieki !
pozdr

jak nie jesteś w stanie na spokojnie robić bonusów to tak
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 18 luty 2008 - 16:52

jak jesteś pokerzystą to lepiej mieć to

jak prowizjonerem to bonusy
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   artpro81 

• Postów 168

Napisano 18 luty 2008 - 21:22

PawelPL napisał:

jak jesteś pokerzystą to lepiej mieć to

jak prowizjonerem to bonusy

oks..rozumieć..

a coś na temat drugiego pytania.. oddsy..
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   habibubin 

• Grupa: Użytkownik
  • Postów 3

Napisano 02 marzec 2008 - 19:38

a co to jest za strategia 30? moze mi ktos odpowiedziec.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   mateoAE 

• Postów 400

Napisano 02 marzec 2008 - 20:01

http://www.forum.pok...topic.php?t=369

tu masz topic
Lubie gre na przypal
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Tomix 

• Postów 184

Napisano 15 marzec 2008 - 20:50

Teraz to nawet za dobrze idzie. Ale tak to bywa po złej serii trzeba się odbic :wink: I jeszcze 13,5 euro do PLP zarobione. Odbiłem się naprawdę nieźle. I dlatego nie ma idealnej recepty na obrot funduszami :smile:

Zrobiłem sobie teraz bilans:

Straty sprzed 2 tygodni ok. 65$ w ciągu 1 doby i zostało 14$ na 2 pokeroomach. I zrobiłem sobie potem przerwę w pokerach. Ale już jak wróciłem do gry to do dnia dzisiejszego wyliczyłem 96$ na 3 pokeromach czyli minus 14$ daje 82$ wygranej - 65$ strat daje 17$ na czysto. Ale naprawdę dużo pomogło wyciągnięcie odpowiednich wniosków z tamtych porażek i trochę szczęścia. I zmierzam do finału - warto zrobic sobie bilans zysków i strat z poszczególnych pokerromów, rodzajów gier ringi, SnG, wielostołowe, freerolle - może to pomóc w wyodrębnieniu tego w czym jesteśmy najsilniejsi - zatem w tym w czym możemy zarobic i skutecznie obrócic funduszami. No i znowu 4$ do przodu, wykorzystane 6$ rebuy u konkurencji 6 miejsce i nic, ale potem szybka odbitka na ringach. Znowu mi się taki wniosek nasuwa trzeba włożyc by wypłacic :cool:

Ale satysfakcja wygrałem z Saletą. Szkoda że to ja go nie wyeliminowałem :)

Dołączona grafika
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1