Moim zdaniem najgorsze w komputerowym pokerze jest właśnie brak elementu losowości. Ale na to chyba nie ma w najbliższym czasie rady, po prostu za dużo jest kombinacjii i za słabe są kompy. Z rachunku prawdopodobieństwa wynika że talię 52 kart można potasować na 52!(silnia) możliwości, co daje liczbę 806582*10^62, czyli w przybliżeniu 8 z 67 zerami. Najgorsze jest jednak to że pokerromy preferują takie kombinacje rozdań, gdzie conajmniej kilku graczy ma po odsłonięciu flopa jakiś "dobry początek" i wchodzi w kolejny etap gry. Często też przekonałem się że przeciwnik jest ode mnie lepszy (gorszy) o "włos", gdy mam kolor i mam damę i czwórkę on ma też kolor tyle że z królem itp. Nie twierdzę że takie sytuacje sie nie mogą zdarzyć realnie, ale na pokerromach dzieje się to moim zdaniem częściej niż wynikałoby to z losowości. Wiadomo większa pula więcej dla nich. To są moim zdaniem główne (choć nie jedyne) mankamenty a w zasadzie oszustwa w komputerowym pokerze. Pocieszające jest jedynie to że chyba oszustwo nie jest skierowane na konkretnego gracza, chociaż i tu głowy bym nie dał :cool:
Czy to tak samo ustawione jak kasyna????????
Napisano 18 grudzień 2006 - 10:59
witam
czesto gram na vegas007 fajnie mi sie tam gra niski poziom graczy ogolnie zawsze mi sie cos trafi ale niewazne zauwazylem tam pewna prawidlowosc ze kazdemu z graczy w tym i mnie karty zaczynaja "isc" moge w ciemno walic ali-ina i wiem z wygram problem polega na tym ze czasami ciezko trafic na taki moment w finalowym stole to jakby fala przychodzi i odchodzi widac to jak gracze wlasnie czesto niedoswiadczeni wala all-iny kilka razy pod rzad i potem nastepny i tak w kolko i jeszcze jedno jesli wygrasz tak ze 3 razy po rzad to odrazu cie przelosuja byc moze to moja wyobraznia ze tam jest cos nie halo ale nie sadze...
pozdrawiam
czesto gram na vegas007 fajnie mi sie tam gra niski poziom graczy ogolnie zawsze mi sie cos trafi ale niewazne zauwazylem tam pewna prawidlowosc ze kazdemu z graczy w tym i mnie karty zaczynaja "isc" moge w ciemno walic ali-ina i wiem z wygram problem polega na tym ze czasami ciezko trafic na taki moment w finalowym stole to jakby fala przychodzi i odchodzi widac to jak gracze wlasnie czesto niedoswiadczeni wala all-iny kilka razy pod rzad i potem nastepny i tak w kolko i jeszcze jedno jesli wygrasz tak ze 3 razy po rzad to odrazu cie przelosuja byc moze to moja wyobraznia ze tam jest cos nie halo ale nie sadze...
pozdrawiam
Napisano 14 kwiecień 2007 - 22:55
witam
sytuacja na VC: podczas turnieju gosc 3 razy z rzedu mial AA na rece. jakie jest tego prawdopodobienstwo? mi sie kiedys trafilo 2 razy z rzedu ale 3 to juz chyba przesada.
sytuacja na VC: podczas turnieju gosc 3 razy z rzedu mial AA na rece. jakie jest tego prawdopodobienstwo? mi sie kiedys trafilo 2 razy z rzedu ale 3 to juz chyba przesada.
Napisano 15 kwiecień 2007 - 19:21
Ostatnio w turnieju na PartyPoker.com z rzedu mialem AA , AA , potem za dwa rozdania KK a tak ogolnie przez caly turniej z 5 razy QQ ....wiem ze AA w turnieju trafia sie statystycznie na 180 rozdan ( jakos tak)
I jeszcze jedno kiedys grajac na PartyPoker.com turniej rebuy za 6 wpisowe ...
Czlowiek o ksywie BekBek (cos takiego) normalnie przesadzal , to co sie tam dzialo to nie wierzylem , ktos dawal all ina z AA on wchodzi z Q 4 i zeby to raz on tyle razy wchodzil z takimi dziwnymi kartami .... i najlepsze ze wygrywal ..... grajac z nimi na jednym stoliku .... doslownie tyle ludzi wyeliminowal .... ze trafilem na final table ..... i mial duza zasluge w moim sukcesie .... ale w koncu odpadl okolo 5 miejsca i wszyscy nie wierzyli jak mogl odpasc ... kazdy wczesniej obstawial ze on dzis wygra ten turniej ... a za pierwsze bylo 2,5 k
Pozdro
I jeszcze jedno kiedys grajac na PartyPoker.com turniej rebuy za 6 wpisowe ...
Czlowiek o ksywie BekBek (cos takiego) normalnie przesadzal , to co sie tam dzialo to nie wierzylem , ktos dawal all ina z AA on wchodzi z Q 4 i zeby to raz on tyle razy wchodzil z takimi dziwnymi kartami .... i najlepsze ze wygrywal ..... grajac z nimi na jednym stoliku .... doslownie tyle ludzi wyeliminowal .... ze trafilem na final table ..... i mial duza zasluge w moim sukcesie .... ale w koncu odpadl okolo 5 miejsca i wszyscy nie wierzyli jak mogl odpasc ... kazdy wczesniej obstawial ze on dzis wygra ten turniej ... a za pierwsze bylo 2,5 k
Pozdro
Napisano 23 lipiec 2007 - 09:24
dhaetr_tech napisał:
Muszę się nie zgodzić z tym że nie da sie wygrac 3 razy pod rząd bo mi się to zdarzyło, co opisałem na forum pokerzysta
Widzialem goscia, ktory wygral chyba z 7 rozdan z rzedu. I prawie we wszystkich byl sprawdzany.
Udostępnij ten temat: