Pokerzysci.com: Czy to tak samo ustawione jak kasyna???????? - Pokerzysci.com

Skocz do zawartości

Czy to tak samo ustawione jak kasyna????????

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   sebastian_ch 

• Grupa: VIP
  • Postów 57

Napisano 17 grudzień 2006 - 22:06

Moim zdaniem najgorsze w komputerowym pokerze jest właśnie brak elementu losowości. Ale na to chyba nie ma w najbliższym czasie rady, po prostu za dużo jest kombinacjii i za słabe są kompy. Z rachunku prawdopodobieństwa wynika że talię 52 kart można potasować na 52!(silnia) możliwości, co daje liczbę 806582*10^62, czyli w przybliżeniu 8 z 67 zerami. Najgorsze jest jednak to że pokerromy preferują takie kombinacje rozdań, gdzie conajmniej kilku graczy ma po odsłonięciu flopa jakiś "dobry początek" i wchodzi w kolejny etap gry. Często też przekonałem się że przeciwnik jest ode mnie lepszy (gorszy) o "włos", gdy mam kolor i mam damę i czwórkę on ma też kolor tyle że z królem itp. Nie twierdzę że takie sytuacje sie nie mogą zdarzyć realnie, ale na pokerromach dzieje się to moim zdaniem częściej niż wynikałoby to z losowości. Wiadomo większa pula więcej dla nich. To są moim zdaniem główne (choć nie jedyne) mankamenty a w zasadzie oszustwa w komputerowym pokerze. Pocieszające jest jedynie to że chyba oszustwo nie jest skierowane na konkretnego gracza, chociaż i tu głowy bym nie dał :cool:
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   grzes32 

• Postów 292

Napisano 18 grudzień 2006 - 10:59

witam
czesto gram na vegas007 fajnie mi sie tam gra niski poziom graczy ogolnie zawsze mi sie cos trafi ale niewazne zauwazylem tam pewna prawidlowosc ze kazdemu z graczy w tym i mnie karty zaczynaja "isc" moge w ciemno walic ali-ina i wiem z wygram problem polega na tym ze czasami ciezko trafic na taki moment w finalowym stole to jakby fala przychodzi i odchodzi widac to jak gracze wlasnie czesto niedoswiadczeni wala all-iny kilka razy pod rzad i potem nastepny i tak w kolko i jeszcze jedno jesli wygrasz tak ze 3 razy po rzad to odrazu cie przelosuja byc moze to moja wyobraznia ze tam jest cos nie halo ale nie sadze...

pozdrawiam
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   jlx84 

• Postów 20

Napisano 14 kwiecień 2007 - 22:55

witam

sytuacja na VC: podczas turnieju gosc 3 razy z rzedu mial AA na rece. jakie jest tego prawdopodobienstwo? mi sie kiedys trafilo 2 razy z rzedu ale 3 to juz chyba przesada.
0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   Mechu 

• Postów 81

Napisano 15 kwiecień 2007 - 19:21

Ostatnio w turnieju na PartyPoker.com z rzedu mialem AA , AA , potem za dwa rozdania KK a tak ogolnie przez caly turniej z 5 razy QQ ....wiem ze AA w turnieju trafia sie statystycznie na 180 rozdan ( jakos tak)

I jeszcze jedno kiedys grajac na PartyPoker.com turniej rebuy za 6 wpisowe ...
Czlowiek o ksywie BekBek (cos takiego) normalnie przesadzal , to co sie tam dzialo to nie wierzylem , ktos dawal all ina z AA on wchodzi z Q 4 i zeby to raz on tyle razy wchodzil z takimi dziwnymi kartami .... i najlepsze ze wygrywal ..... grajac z nimi na jednym stoliku .... doslownie tyle ludzi wyeliminowal .... ze trafilem na final table ..... i mial duza zasluge w moim sukcesie .... ale w koncu odpadl okolo 5 miejsca i wszyscy nie wierzyli jak mogl odpasc ... kazdy wczesniej obstawial ze on dzis wygra ten turniej ... a za pierwsze bylo 2,5 k

Pozdro
0

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   stanek 

• Postów 52

Napisano 23 lipiec 2007 - 09:24

dhaetr_tech napisał:

Muszę się nie zgodzić z tym że nie da sie wygrac 3 razy pod rząd bo mi się to zdarzyło, co opisałem na forum pokerzysta

Widzialem goscia, ktory wygral chyba z 7 rozdan z rzedu. I prawie we wszystkich byl sprawdzany.
0

Udostępnij ten temat:

• 2 stron +
  • 1
  • 2