Pokerzysci.com: Czy to tak samo ustawione jak kasyna???????? - Pokerzysci.com

Skocz do zawartości

Czy to tak samo ustawione jak kasyna????????

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Grupa: Administrator
  • Postów 7926
  • Interests:Poker,GPW
  • Gadu-Gadu: 6665368

Napisano 08 sierpień 2006 - 03:28

Witam

po dzisiejszej nocy na ONGAME dało mi mocno do myslenia czy poker roomy nie są tez tak ustawione jak kasyna że dadza wygrywac jednym potem drugim tak zeby gracze jak najdluzesz przebywali na roomie i mozna było z nich nastukać jak najwięcej prowizji.

Grałem sobie 7 dni w tej sieci i było spoko wydaje sie ze tak powinien wygladac poker raz na plus raz na minus i gra była przyjemnościa, a dzis to jak bym się zderzył z pociągniem jak udało mi sie wygrać 5% rozdań to był max.Dlatego mnie dziwi ten fakt pniewaz nikt nie ma spadku formy przez jeden dzien o tak duży poziom.

Wrrrrrrrrrrr
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   grzes32 

• Grupa: VIP
  • Postów 292

Napisano 08 sierpień 2006 - 21:10

wydaje mi sie ze jesli grasz w turnieju i wygrasz kilka dobrych rozdań do jest super!!

problemem jest utrzymanie sie przy zetonach do finalowego stolika bo kilka zlych wejsc i po stacku !!!!
wiec chyba 5% w duzym turnieju to i tak niezle hahahahahah

pozdrawiam
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 08 sierpień 2006 - 21:11

To była gra stolikowa:)
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   grzes32 

• Postów 292

Napisano 08 sierpień 2006 - 21:58

to 5 % za malo hahahah
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   fubuki 

• Grupa: Użytkownik
  • Postów 12

Napisano 12 sierpień 2006 - 14:46

polecam e booka 'cracked PartyPoker.com.com/td/new_table/03983_UK_usd_PP_NewTable_LP.htm?wm=3116317" target="_blank">PartyPoker.com.com.com/td/new_table/03983_UK_usd_PP_NewTable_LP.htm?wm=3116317" target="_blank">PartyPoker.com.com/td/new_table/03983_UK_usd_PP_NewTable_LP.htm?wm=3116317" target="_blank">PartyPoker.com.com.com 'czy cos takiego. i zwróć uwagę że jak np 2 typów wchodzi all in w 99% przypadków do river nie wiadomo kto wygra , a ci którzy prowadzą po flopie np z 2 parami nagle przegrywają bo gościowi dochodzi trójka na turn i river. trzeba umieć myśleć jak soft a nie jak pokerzysta bo inaczej nic nie wygrasz :?
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 12 sierpień 2006 - 15:04

Tak rozumiem ale mi sie wydaje ze trafiłem wtedy na zmiane algorytmu losowania. Jak wiadomo pokerroomy zmieniaja go co jakis czas jedne co 24h inne co kilka dni i to musiał byc ten dzien bo tu nie było winy z mojejstrony siedziałem po prostu i prosto mowiac nawet z kart nigdy nic ie miałem co spotyka sie rzadko.

Pozdrawiam
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   fubuki 

• Postów 12

Napisano 12 sierpień 2006 - 20:53

mi brakuje słów zagrałem sobie williama hilla freerol byłem 18 dzisiaj 5 funtów wpadło. ale jakie jaja tam były to szał pał. pierwszy raz widziałem jak 3 razy w ciągu 10 rozdań goście wygrywali z tymi samymi kartami.Oczywiście 2 razy pod rząd poległem raz mają c ak , drugi raz aq bo ten sam łepek miał dwukrotnie 99 na ręce. ale miałem wygraną najpierw zagrałem w omaha, oczywiście porażka zero szans na cokolwiek i piękne rivery na flusha jak miałem str8 lub para dająca łepkowi full jak miałem kolor etc. etc. skutek ani jednej rączki nie wygrałem. Ale ten sit n go to poezja 2 razy gośc miał taką samą pare jak ja i musiałem siedzielić wygraną . Niesamowite historie ze str8 , fullami. Coraz częściej zauważam że jak łepek ma str8 to ktoś inny łapie kolor , fulla. To sie nazywa: "daj szanse innym i uważaj bo w każdej chwili Cię wyru....... - Twój soft pokera" :roll:
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 12 sierpień 2006 - 21:06

Cytat

ale jakie jaja tam były to szał pał. pierwszy raz widziałem jak 3 razy w ciągu 10 rozdań goście wygrywali z tymi samymi kartami.Oczywiście 2 razy pod rząd poległem raz mają c ak , drugi raz aq bo ten sam łepek miał dwukrotnie 99 na ręce.

Wiesz to własnie tzw RNG który rozdaje karty widocznie nikomu nie udało sie napisac takiego programu który by rozdawał typowo losowo, natomiast wiele softów jest napisanych tak ze rozdanie z gotowych układów jest ich kikaset i nie do zapamietania.

Druga sprawa to jesli zmieniasz soft z innego na inny to nie rozgrywaj tak samo jak w tym poprzednim bo tu inny RNG i inni gracze.

Pozdrawiam
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   yabamtfck 

• Postów 1

Napisano 14 sierpień 2006 - 09:08

Witam.

Pewnie, ze Poker Room'om zalezy na tym zeby jak najdluzej utrzymac gracza przy kasie. Na tym wlasnie w wiekszosci polega egzystencja PR.
Polecam lekture ebooka "PartyPoker.com.com/td/new_table/03983_UK_usd_PP_NewTable_LP.htm?wm=3116317" target="_blank">PartyPoker.com.com.com/td/new_table/03983_UK_usd_PP_NewTable_LP.htm?wm=3116317" target="_blank">PartyPoker.com.com/td/new_table/03983_UK_usd_PP_NewTable_LP.htm?wm=3116317" target="_blank">PartyPoker.com.com.com Cracked". Autor odnosi Swoje doswiadczenie do PartyPoker.com, jednak jestem przekonany, ze fakty w niej zawarte maja scisle powiazanie takze w innych PR (jak nie we wszystkich). "PartyPoker.com.com/td/new_table/03983_UK_usd_PP_NewTable_LP.htm?wm=3116317" target="_blank">PartyPoker.com.com.com/td/new_table/03983_UK_usd_PP_NewTable_LP.htm?wm=3116317" target="_blank">PartyPoker.com.com/td/new_table/03983_UK_usd_PP_NewTable_LP.htm?wm=3116317" target="_blank">PartyPoker.com.com.com Cracked" znalazlem na eMule i tam tez polecam szukanie go.

Pozdrawiam.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 14 sierpień 2006 - 09:26

Witam

Jak mógł byś w kilkunastu zdaniach strescic mniej wiecej co tam jest opisane. Ponieważ nie wszyscy znaja angielski a takich co znaja go na takim poziomie zeby czytac książki po angielsku ze zrozumieniem jest nie wielu.

Bedziemy wdzieczni :P
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   fubuki 

• Postów 12

Napisano 16 sierpień 2006 - 07:37

czytałem tego ebooka . Nie jest napisany skomplikowanie, autor z tego co sugeruje jest zawodowym hazardzistą , podzielił układy startowe kart na 10 czy 14 rodzajów( nie pamietam dokładnie) od najlepszego do najgorszego, nie będe tłumaczył jakie są lepsze a jakie gorsze bo wszyscy to wiemy. A także odkrył pewien algorytm typu WLLLLLLLLLW LUB WLLWLLWW, jest ich tam kilka tego typu i grał wg nich a nie wg kart. Przyniosło mu to pewien stały dochód. Te karty które podzielił na kategorie opisuje wg przydatności czytaj wygranych rozdań. i Tak najczęściej wygrywał kartami z ostatnich grup , potem tymi ze środkowych , a najrzadziej z wysokimi układami startowymi. Tak można w skrócie to opisać. Są tam jeszcze informacje typu że nie zdarzaja się praktycznie tam kolory tylko po flopie. Grałem trochę play money w PartyPoker.com i stwierdzam że wszyscy którzy ostro grali po flopie na którym były 3 w kolorze blefowali. Ani razu sięnie zdarzyło żeby jakiś miał od razu kolor. A wiem bo sprawdzałem jak to na play money :wink: . I jeszcze ważna informacja że nie da sie wygrać 3 rozdań pod rząd oprócz tych w których gracze rzucą karty.

pozdro :cool:
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 16 sierpień 2006 - 09:20

Witam

Z tym kolorem to ja też wyczułem w PartyPoker.com jak na flopie lezy juz 3 kolory to na 99% nik nie ma koloru, ale dlaczego tak jest to zrobione był czas ze to wykorzystywałem.

wiec jak jest przykładowo z dnia nadzien duza załamka w grze w wiekszej czesci wynika to ze zmienionego RNG niz ze złej gr.

To potwierdza ze w pokerze losowanie kart jest fikcja.

Pozdrawiam
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 16 sierpień 2006 - 09:21

Witam

Z tym kolorem to ja też wyczułem w PartyPoker.com jak na flopie lezy juz 3 kolory to na 99% nik nie ma koloru, ale dlaczego tak jest to zrobione był czas ze to wykorzystywałem.

wiec jak jest przykładowo z dnia nadzien duza załamka w grze w wiekszej czesci wynika to ze zmienionego RNG niz ze złej gr.

To potwierdza ze w pokerze losowanie kart jest fikcja.

Pozdrawiam
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   dhaetr_tech 

• Postów 1

Napisano 22 sierpień 2006 - 12:30

Muszę się nie zgodzić z tym że nie da sie wygrac 3 razy pod rząd bo mi się to zdarzyło, co opisałem na forum pokerzysta
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   fubuki 

• Postów 12

Napisano 27 sierpień 2006 - 19:51

witam
nie wątpie że wygrałeś ale autorowi ebooka chodziło raczej o motyw że wszyscy wchodzą do licytacji.
pozdro :cool:
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Klammer 

• Postów 55

Napisano 15 październik 2006 - 18:36

tak sa ustawione dlatego czesto gracze zmieniaja stoliki ja tez wpadlem na ten pomysl po jednym dobrym rozdaniu zmiana stolika chyba ze karta idzie
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   r4f43ll 

• Postów 2

Napisano 23 październik 2006 - 14:32

A mi się wydaje, że to szukanie "szarej sieci" i "układu". Bawiłem się kiedyś asemblerem i wiem, że generowanie całkowicie losowej liczby z dowolnego zakersu jest możliwe i wykonalne. Nie czytałem tego ebooka, ale napewno przeczytam. Mimo to wydaje mi się, że to tworzenie spiskowej teorii dziejów. Mi też kiedyś wydawało się, że jak przegrywam 3 razy z rzędu z AA, to wina Donalda Tuska i Jana Marysi Rokity, ale zacząłem prowadzić prowizoryczną statystykę i okazało się że wygrywałem z AA 80% rozdań czyli tak jak powininem. Wydaje mi się, że to kwestia psychiki, bo w pokerze między dobrą agresywną grą, a oddawaniem kasy za free jest bardzo cienka granica. Dziwne flopy w grze real też się zdarzają, ale wtedy to ktoś po ryju dostaje za to, że karty poukładał i nie ma problemu :D .
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 23 październik 2006 - 15:07

Witam

Z tego co wiem wypowiadało sie chyba z 2-3 osoby i one ztwierdziły, że nie można wygenerować czysto losowej liczby. Dużo przypadków moze potwierdzic ze nie stosuja czystko losowej liczby tylko moze byc przygotowane iles tam gotowych układów tak zeby nie były powtarzalne w którtkim cyklu i są losowane.

Pozdrawiam
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   r4f43ll 

• Postów 2

Napisano 23 październik 2006 - 16:12

No tak zgadza się, że liczby uzyskane za pomocą RNG są zwane pseudolosowymi, ale to nie zmienia faktu, że nie można przewidzieć z jakąkolwiek dokładnością co wypadnie zaraz. To, że 2-3 osoby piszą, że się nie da to znaczy, tak naprawdę ze się nie da, tylko że te osoby prawdopodobnie poza rozwinięciem skrótu RNG i definicją z wikipedii nic na ten temat nie wiedzą. Jeśli te generatory wystarczaja dla potrzeb współczesnej kryptografii to napewno wystarczają na potrzeby generowania kart w poker roomie. RNG to naprawdę żadna filozofia, kazdy lepszy kalkulator naukowy takowy generator posiada (wyświetla liczbę z przedziału od 0 do 1).
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 26 październik 2006 - 20:21

Mozna podzielic to na dwa RNG. Jedne to bardzo zle napisane oraz drugie ktore moga ale nie musza byc napisane troche pod poker roomu. Dlaczego poker roomom zalezy tylko na tym zeby kazdy gracz zostawal w danym poker roomie jak najdluzej. Nie ma też takiej liczby graczy tak zawnych rybek do łowienia żeby tylko oni wplacali kase a inni ja wygrywali dlatego tak mi sie wydaje ze RNG sa tak pisane zeby ruch na danym poker roomie odbywał sie cały czas.

Pozdrawiam
0

Udostępnij ten temat:

• 2 stron +
  • 1
  • 2