Pokerzysci.com: II Edycja PLP Pokerzysci.com 2008 - Pokerzysci.com

Skocz do zawartości

II Edycja PLP Pokerzysci.com 2008 Oceń temat: -----

#241 Użytkownik nie jest zalogowany   artpro81 

• Grupa: VIP
  • Postów 168

Napisano 11 czerwiec 2008 - 17:19

Wyświetl postUżytkownik PawelPL dnia śro, 11 cze 2008 - 18:51 napisał

Witam

Spodziewałem się takich reakcji tych osób które spadly w tabeli.
1. Reguły były znane od samego początku.
2. We wczorajszym turnieju wszyscy uprawnieni zasiedli o 22:00 dostali po tyle samo żetonów i zaczeli grać to że ktoś odpadł wcześniej i nie zdobył dużo punktów to może winić tylko sam siebie.
Czytając takie wypowiedzi mam odczucie że ci gracze co wybili sięw górę dostali na start po 5000 żetonów a ci co spadli po 1000 żetonów.
Co do jednego mogę powiedzieć, że błędem było ustalenie na początku TOP 20 a nie TOP10 wtedy nikt by jużtak bardzo nie płakał.
Nowe ligi będą rozgrywane z innymi rozwiązaniami i nikt już nie będzie miał żalu do słabego wyniku finałowego.

Pozdrawiam

reguły znałem od poczatku.. wiedzialem jakie są zasady i co się z nimi wiąze, pogodziłem sie z porażką wczoraj...ale nie wyliczałem punkciorów by zobaczyc jak to bedzie wygladac..i powiem szczerze nie myślalem że polece tak w dól w tabeli hehe :P no cóż bywa i tak
tak wiec spokojnie, bo nie tak to mialo wyglądać jak bym płakał, a napewno nie żebym kogoś obwiniał !!
wspomnialem ze zagrałem troszke nie tak jak powinienem i to tylko wylacznie moja wina...uczymy sie na bledach i nastepnym razem mam nadzieje ze bede o tym pamietał by w tym stadium gry i z małą ilościa żetoników nie ryzykować w dodatku za wszystko...proste :-) obym to pamiętał!! hehhe

mowilem ze to zależy z której strony się patrzy...mateo podskoczył i był zadowolony, i ja też pewnie bym był jak bym skonczył wyżej :P ale wtedy problemu moze by i nawet nie było..bo może nikt by o tym nie wspomniał...?

Tak mi sie poprostu wydaje ze trzeba by wziąc to pod uwage by w finale nie robić takiej mocno zmodyfikowanej punktacji, albo moze wlasnie niech cos takiego bedzie ale dla top10.. wtedy najlepsi beda o wszystko, albo nic :D

Chciałbym dodać ze z tego co zauważyłem to punktacja i ogólnie zasady organizowanych lig są coraz lepsze...cały czas są ulepszane i myslę ze bedą jeszcze lepsze!! :-) wiec napewno mnie ta sytuacja nie zniechęciła!! a wrecz przeciwnie..jeśli takowa bedzie to napewno powalczymy w nastepnej lidze..!
dobra bo znowu sie rozpisuje...
pozdro
0

#242 Użytkownik nie jest zalogowany   Nadrobi8 

• Postów 158

Napisano 11 czerwiec 2008 - 18:18

Wyświetl postUżytkownik artpro81 dnia śro, 11 cze 2008 - 20:19 napisał

reguły znałem od poczatku.. wiedzialem jakie są zasady i co się z nimi wiąze, pogodziłem sie z porażką wczoraj...ale nie wyliczałem punkciorów by zobaczyc jak to bedzie wygladac..i powiem szczerze nie myślalem że polece tak w dól w tabeli hehe :P no cóż bywa i tak
tak wiec spokojnie, bo nie tak to mialo wyglądać jak bym płakał, a napewno nie żebym kogoś obwiniał !!
wspomnialem ze zagrałem troszke nie tak jak powinienem i to tylko wylacznie moja wina...uczymy sie na bledach i nastepnym razem mam nadzieje ze bede o tym pamietał by w tym stadium gry i z małą ilościa żetoników nie ryzykować w dodatku za wszystko...proste :-) obym to pamiętał!! hehhe

mowilem ze to zależy z której strony się patrzy...mateo podskoczył i był zadowolony, i ja też pewnie bym był jak bym skonczył wyżej :P ale wtedy problemu moze by i nawet nie było..bo może nikt by o tym nie wspomniał...?

Tak mi sie poprostu wydaje ze trzeba by wziąc to pod uwage by w finale nie robić takiej mocno zmodyfikowanej punktacji, albo moze wlasnie niech cos takiego bedzie ale dla top10.. wtedy najlepsi beda o wszystko, albo nic :D

Chciałbym dodać ze z tego co zauważyłem to punktacja i ogólnie zasady organizowanych lig są coraz lepsze...cały czas są ulepszane i myslę ze bedą jeszcze lepsze!! :-) wiec napewno mnie ta sytuacja nie zniechęciła!! a wrecz przeciwnie..jeśli takowa bedzie to napewno powalczymy w nastepnej lidze..!
dobra bo znowu sie rozpisuje...
pozdro

może więc w finale punktacja x2 (zamiast x3) ??
0

#243 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Grupa: Administrator
  • Postów 7926
  • Interests:Poker,GPW
  • Gadu-Gadu: 6665368

Napisano 11 czerwiec 2008 - 18:28

Ja powiem tak jak wyglądało to z punktu graczy.

jak było do końca kilka turniejów to gracze mysleli spoko jak się nie uda byćwysoko to nic sie nie stanie bo finałem się nadrobi, ale jak został już jeden turniej to gracze z czołowki zaczeli panikować nawet dostałem takie propozycje, żeby liczyć normalnie finał że ten x3 jest nie dobry itp

Opcja x2 jest rozważana bo to jest już bliższe temu co się uzbiera w całej lidze.

Czy zmniejszenie turniejuów do mniejszej ilosci cos rozwiąże? NIE bo wtorek i tak i tak będzie zajęty bo będzie następna edycja.

Z jednej strony są osoby które chcą ograniczenia lig inni chcą grać ich tyle ile jest i tu powstaje problem.

Teraz nowe ligi ESP i betsson będą z dodatkiem dla ligowców czyli wyścig punktów w okresie ligowym i dodatkowa nagroda do podziału.

Pozdrawiam
0

#244 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 11 czerwiec 2008 - 22:07

Kiedy chcemy grać III edycje ? Po euro czy w połowie sierpnia lub początek września ?

Pozdrawiam
0

#245 Użytkownik nie jest zalogowany   xymena78 

• Postów 42

Napisano 11 czerwiec 2008 - 22:31

Ja moge juz grac od przyszlego wtorku Po co tyle czekac??? :P
0

#246 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 11 czerwiec 2008 - 23:13

Wyświetl postUżytkownik xymena78 dnia śro, 11 cze 2008 - 23:31 napisał

Ja moge juz grac od przyszlego wtorku Po co tyle czekac??? :P

hehe to raczej nie realne przez te euro cięzko się te ligi rozgrywa
0

#247 Użytkownik nie jest zalogowany   xymena78 

• Postów 42

Napisano 12 czerwiec 2008 - 11:10

Co tam ciezko... ;) Dobry gracz i przy euro dobrze zagra... :P No nie Pawel???? :)
0

#248 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 13 czerwiec 2008 - 00:09

menager dodal nagrody

pozdrawiam
0

#249 Użytkownik nie jest zalogowany   mateoAE 

• Postów 400

Napisano 13 czerwiec 2008 - 09:55

To jest chyba najlepsza i najpopularniejsza liga u nas na forum, wiec lepiej zaczac od nowego sezonu jesien/zima;]
Lubie gre na przypal
0

#250 Użytkownik nie jest zalogowany   darek343 

• Postów 1293
  • Interests:poker, sport, szaradziarstwo

Napisano 13 czerwiec 2008 - 10:42

Wyświetl postUżytkownik panrybiaryba dnia śro, 11 cze 2008 - 20:11 napisał

To mnożenie punktów przez 3 też uważam za niesprawiedliwe, jednak w moim przypadku akurat mi pomogło.
Z przyczyn losowych musiałem odpuścić dwa spotkania w ogóle, co pomimo dwóch zwycięstw i kilku występów zakończonych w TOP5, spowodowało że byłem na 13 miejscu, a tak chociaż wskoczyłem na 7.
W następnej edycji zmniejszył bym liczbę spotkań, 16 turniejów to naprawdę dużo. Oznacza to 16 wtorkowych wieczorów wolnych. A niekiedy trzeba iść na jakieś piwko czy coś ;) i to akurat we wtorek.
Jak bym zagrał te 2 turnieje co nie mogłem i nawet odpadł bym w nich jako pierwszy był bym obecnie 3, a nie 7.

Inaczej rozwiązał bym też przyznawanie nagród we freerollach. Według mnie dobrze by było nagradzać całe top10 po 7 euro. W ten sposób osoby te były by zobligowane do gry w następnym płatnym, a jak nie to wypad z ligi w ogóle. W płatnych podział nagród odbywał by sie już normalnie.

I jeszcze na koniec mam pytanie: kiedy nagrody zostaną dopisane do kont graczy?

Z nagradzaniem całej TOP10 we free, to ciekawy pomysł, ale nasuwa się pytanie czy jest technicznie możliwy do zrealizowania.No chyba, że kasa byłaby ręcznie dopisywana. Wykluczy to w pewnym sensie graczy nieuprawnionych, którzy niejednokrotnie wygrywali większą kasę oraz tych co olewali turnieje płatne.
Pozdrawiam
0

#251 Użytkownik nie jest zalogowany   panrybiaryba 

• Postów 173
  • Interests:chlanie i opierdzielanie sie

Napisano 16 czerwiec 2008 - 11:29

Powinno być możliwe takie rozwiązanie techniczne. Na eurosuperpoker jest raz w tygodniu freeroll o 250e i tam jest bardzo niestandardowy podział nagrody, nagradzana jest nieproporcjonalnie duża ilość uczestników do całości graczy biorących udział w turnieju.
0

#252 Użytkownik nie jest zalogowany   krz1981 

• Postów 425

Napisano 16 czerwiec 2008 - 17:23

Wyświetl postUżytkownik mateoAE dnia pią, 13 cze 2008 - 10:55 napisał

To jest chyba najlepsza i najpopularniejsza liga u nas na forum, wiec lepiej zaczac od nowego sezonu jesien/zima;]

Panie jesien/zima to beda nowe ligi jak nie dasz rady to nie bedziesz gral ja jestem jak najbardziej za tym zeby grac normalnie. Przeciez zawsze mozna w razie wupadku tylko sie zarejestrowac i posiedziec na sicie jak sie nie moze akurat.
0

#253 Użytkownik nie jest zalogowany   kolorowy 

• Grupa: Użytkownik
  • Postów 14

Napisano 19 czerwiec 2008 - 14:31

moze co do podliczania punktów w ligach gdzie ilosc gier przekracza zalozmy 12 spotkać , sumować wszystkim najlepsze 10 wynikow .
0

#254 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 19 czerwiec 2008 - 14:37

Wyświetl postUżytkownik kolorowy dnia czw, 19 cze 2008 - 15:31 napisał

moze co do podliczania punktów w ligach gdzie ilosc gier przekracza zalozmy 12 spotkać , sumować wszystkim najlepsze 10 wynikow .

Taka opcja nie może być ponieważ krzywdzi tych co grają wszystkie spotkania
0

#255 Użytkownik nie jest zalogowany   Aras85 

• Grupa: Mistrz Ligowy
  • Postów 845

Napisano 09 wrzesień 2008 - 14:00

Witam,
mam pytanie czy widnieje wam dzisiejszy turniej w lobby Eurosuper pokera?
0

Udostępnij ten temat:

• 13 stron +
  • « Pierwsza
  • 11
  • 12
  • 13