Pokerzysci.com: Co robicie przed flopem jak macie AA na ręce - Pokerzysci.com

Skocz do zawartości

Co robicie przed flopem jak macie AA na ręce

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   78tiger 

• Grupa: VIP
  • Postów 101

Napisano 19 listopad 2008 - 13:15

Asy to się folduje na preflopie :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Table 'Novosibirsk': $0,50-$1 Bez limitu HE (Real)
Seat 0: 314zdec ($111,45 in chips)
Seat 6: ankie88 ($112,85 in chips)
Seat 7: xxxx ($59,15 in chips)
Seat 8: pettleht1 ($56,05 in chips) (on the button)
Seat 9: DAVAY_BABLO ($26,60 in chips)
*** Runda blind-bet *** :
DAVAY_BABLO: Wnieść zakład blind ($0,50)
314zdec: Wnieść zakład blind ($1)
Dealt to xxx: Aki
Dealt to xxx: Aka
*** Pre-Flop *** :
Dealt to 314zdec: Ap
Dealt to 314zdec: Dp
Dealt to ankie88: Dt
Dealt to ankie88: Dki
ankie88: Wnieść stawkę ($4)
xxx: Wejść/sprawdzić ($4)
pettleht1: Wejść/sprawdzić ($4)
DAVAY_BABLO: Spasować
314zdec: Podbić ($19,50)
ankie88: Podbić ($53,50)
xxx: Spasować
pettleht1: Spasować
314zdec: Podbić ($74,0)
ankie88: Podbić ($74,0)
ankie88: All-in ($112,85)
314zdec: Wejść/sprawdzić ($2,05)
314zdec: All-in ($111,45)
*** Flop *** : 5ki 10t 8t
*** Turn *** : [ 5ki 10t 8t ] Wp
*** River *** : [ 5ki 10t 8t Wp ] 9p
Dealt to 314zdec: Ap
Dealt to 314zdec: Dp
Dealt to ankie88: Dt
Dealt to ankie88: Dki
ankie88: Wyłożyć karty
314zdec: Wyłożyć karty
*** SUMMARY ***
Pot: $232,80 | Rake: $3
Board: [ 5ki 10t 8t Wp 9p ]
314zdec bet $111,45, collected $113,70 net $2,25 Shows [ Ap Dp ] (Strit, dama wysoki)
ankie88 bet $112,85, collected $115,10 net $2,25 Shows [ Dt Dki ] (Strit, dama wysoki)
xxx lost $4
pettleht1 lost $4
DAVAY_BABLO lost $0,50

Użytkownik 78tiger edytował ten post 19 listopad 2008 - 13:34

0

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   Nadrobi8 

• Postów 158

Napisano 19 listopad 2008 - 15:57

[quote name='78tiger' date='śro, 19 lis 2008 - 13:15' post='22175']

Dla mnie ci ludzie są z lekka popie.....ni.
Zwłaszcza 314zdec: z ADs, z kartą niepewną, bo na przykład na stole mogłyby się pojawić blotki, bez Asa, bez koloru.
ktoś raise 4x do 4 dol, on reraise do 19,50 (m/w o pot), rywal raise o jego podbicie, on znowu to samo, aż doszło do Allin. Aż żal że mu doszło do strita, bo na takich szaleńców chciałoby się, aby się przejechali na swoim braku wyobraźni.

Rzeczywiście zrzucenie Asów okazało się szczęśliwe. Intuicja czy co?
Z drugiej strony patrząc, sam wolę być trochę bardziej pewnym, że jest szansa z nimi wygrać, dlatego lepiej nie zapędzać się na Allin z nimi, przed odkryciem kart na stole.

Użytkownik Nadrobi8 edytował ten post 19 listopad 2008 - 16:02

0

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   mateoAE 

• Postów 400

Napisano 19 listopad 2008 - 18:42

Wyświetl postUżytkownik Nadrobi8 dnia śro, 19 lis 2008 - 15:57 napisał

Dla mnie ci ludzie są z lekka popie.....ni.
Zwłaszcza 314zdec: z ADs, z kartą niepewną, bo na przykład na stole mogłyby się pojawić blotki, bez Asa, bez koloru.
ktoś raise 4x do 4 dol, on reraise do 19,50 (m/w o pot), rywal raise o jego podbicie, on znowu to samo, aż doszło do Allin. Aż żal że mu doszło do strita, bo na takich szaleńców chciałoby się, aby się przejechali na swoim braku wyobraźni.

Rzeczywiście zrzucenie Asów okazało się szczęśliwe. Intuicja czy co?
Z drugiej strony patrząc, sam wolę być trochę bardziej pewnym, że jest szansa z nimi wygrać, dlatego lepiej nie zapędzać się na Allin z nimi, przed odkryciem kart na stole.

asy i krole dazymy do grania allin preflop. Nie wiem czxemu chcesz ogladac wspolne karty na stole skoro masz ogromna przewage nad przeciwnikiem
Lubie gre na przypal
0

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   Nadrobi8 

• Postów 158

Napisano 20 listopad 2008 - 20:54

Wyświetl postUżytkownik mateoAE dnia śro, 19 lis 2008 - 18:42 napisał

asy i krole dazymy do grania allin preflop. Nie wiem czxemu chcesz ogladac wspolne karty na stole skoro masz ogromna przewage nad przeciwnikiem

AA, KK z tym się zgadzam, zazwyczaj raisuję podbicia. Chodzi mi o pulę jaka była w tamtym rozdaniu. Jeśli moje Allin w ciemno wynosi powiedzmy kilkanaście euro - to jeszcze na to idę. Jednakże wyłożyć w ciemno powiedzmy ok. 100 i więcej dolarów i jak w tym przypadku wyłożyć się to już jednak jak dla mnie szaleństwo. Dlatego myślę, że fold 78tiger w tym całym szalonym rozdaniu wydaje się rozsądny.
Natomiast raisowanie aż do Allin z ADs to jak dla mnie nie tylko szaleństwo, ale jeszcze bardziej głupota. I raisowanie z taką kartą w poście poprzednim p/w skrytykowałem.
0

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   78tiger 

• Postów 101

Napisano 20 listopad 2008 - 21:16

Wyświetl postUżytkownik Nadrobi8 dnia czw, 20 lis 2008 - 20:54 napisał

AA, KK z tym się zgadzam, zazwyczaj raisuję podbicia. Chodzi mi o pulę jaka była w tamtym rozdaniu. Jeśli moje Allin w ciemno wynosi powiedzmy kilkanaście euro - to jeszcze na to idę. Jednakże wyłożyć w ciemno powiedzmy ok. 100 i więcej dolarów i jak w tym przypadku wyłożyć się to już jednak jak dla mnie szaleństwo. Dlatego myślę, że fold 78tiger w tym całym szalonym rozdaniu wydaje się rozsądny.
Natomiast raisowanie aż do Allin z ADs to jak dla mnie nie tylko szaleństwo, ale jeszcze bardziej głupota. I raisowanie z taką kartą w poście poprzednim p/w skrytykowałem.

Gra takich gości wyglądała tak że wszedł z powiedzmy ok.30$ na stól i wygrał ponad 100$ dostając niesamowite rozdania i wygrywając coinflipa, więc nie ma się co dziwić poprostu myślał że wygra coinflipa z AQs. Zresztą sam tak dawno temu na Party Poker grałem że grając 3 stoly na 0,10-0,25$ i wygrywając 3bi wchodziłem nimi na 4 stół 0,5$-1$, 1/2$ żeby pogamblować all-inami i nieraz udawało się boostnąć bankroll nawet o 200$ albo przegrać te 3bi :) All-in z AA albo KK to konieczność na turniejach ale na cash games czas cię nie goni bo blindy nie rosną :) Zresztą wyrabiajac bonus albo rh nie zależy mi na tym żeby ryzykować straty :)
0

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   mateoAE 

• Postów 400

Napisano 21 listopad 2008 - 17:25

Wyświetl postUżytkownik 78tiger dnia czw, 20 lis 2008 - 21:16 napisał

Gra takich gości wyglądała tak że wszedł z powiedzmy ok.30$ na stól i wygrał ponad 100$ dostając niesamowite rozdania i wygrywając coinflipa, więc nie ma się co dziwić poprostu myślał że wygra coinflipa z AQs. Zresztą sam tak dawno temu na Party Poker grałem że grając 3 stoly na 0,10-0,25$ i wygrywając 3bi wchodziłem nimi na 4 stół 0,5$-1$, 1/2$ żeby pogamblować all-inami i nieraz udawało się boostnąć bankroll nawet o 200$ albo przegrać te 3bi :) All-in z AA albo KK to konieczność na turniejach ale na cash games czas cię nie goni bo blindy nie rosną :) Zresztą wyrabiajac bonus albo rh nie zależy mi na tym żeby ryzykować straty :)

To nie wiem z jaka karta ty chcesz grac jak nie z asami i krolami, trzech asow na reke nie dostaniesz...
Lubie gre na przypal
0

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   grushka86 

• Grupa: Użytkownik
  • Postów 28
  • Gadu-Gadu: 11865050

Napisano 27 styczeń 2009 - 21:33

Jesli chodzi o mnie to w turniejach jak najbardziej radze od razu all in nie zaleznie od pozycji przy stole, podbijanie typu 4xBB czy jakies inne jak dla mnie jest totalnym bledem. Jesli podbijesz np. 4-10BB jak wejdzie 2-3 graczy bo jest wieksza mozliwosc ze sprawdza niskie podbicie niz all-in to zobacza oni flopa a jesli nie bedzie na nim kolejny as do trojki to juz jestes na straconej pozycji,masz pare asow ale nic po za tym za to ktorys z przeciwnikow moze miec dwie pary lub trojke lub drawy lub gotowe kolory lub strity i lezysz na deskach. Zadna reka nie jest jakas super, ale z mojego doswiadzczenia gdy z AA na reku dam pokazac flopa przeciwnikom w 80% przegrywam ta reke i mozna tylko powiedziec sobie pocichu ,, kur.. co za fuksiarz". za to postanowilem zmienic taktyke i z AA zawsze od razu wchodze all-in i zdecydowanie mniej przykrych niespodzianek. nawet jak ktos sprawdzi najczesciej to 1 osoba czy to fish czy nie to przegrywa ta reke, ja wygrywam AA z all-inem ok. 90%, zdarza sie ze jakiemus fishowi dojdzie strit lub kolor ale to rzadkosc. W turach zdecydowanie All-in. co innego w cash-games. W cash games preferuje Short Stack Strategy i z AA postepuje wg strategi- prawie zawsze dziala. To jest moje zdanie wywnioskowane z 3-letniego doswiadczenia. Wiem ze to nie jest dlugo ale trzymalem juz setki asow na rece, i to jest moje zdanie. Pozdrawiam
0

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Grupa: Administrator
  • Postów 7926
  • Interests:Poker,GPW
  • Gadu-Gadu: 6665368

Napisano 06 luty 2009 - 23:18

Ja dodam jeszcze, że reka AA to bardzo kłopotliwa sprawa ponieważ większość początkujących graczy widząc AA dostają ataku adrenaliny a potem jak nie wygrają złamka na całej linii jak to możliwe przegrałem z AA nie to nie możliwe itd

:)
0

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   grushka86 

• Postów 28

Napisano 07 luty 2009 - 14:24

z AA na rece na preflopie mamy okolo 75-80 % na wygranie jezeli mamy jednego przeciwnika, jest to dosc sporo ale do 100% duzo brakuje, dlatego nie nalezy popadac w przedwczesne zadowolenie bo fisch moze nas z 7 i 2 zalatwic, w pokerze wszystko mozliwe.
0

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Grupa: Administrator
  • Postów 7926
  • Interests:Poker,GPW
  • Gadu-Gadu: 6665368

Napisano 09 luty 2009 - 23:05

Ja jakoś wole wchodzić z AK alina niż z AA albo z QQ i KK bardziej mi leży niż AA :)
0

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   grushka86 

• Postów 28

Napisano 10 luty 2009 - 17:14

no widzisz to dobrze, ale mi np AK wogole nie pasuje a moze po prostu mam pecha, wczoraj przegralem HU z gosciem ktory mial A4 a ja AK, druga karta na stole 4, wczesniej moje AK na QJ flop KAQ t7 r10, dlugo by o takich przypadklach pisac. jedno jest pewne, przed flopem zadne karty ktore trzymamy nie dadza nam zwyciestwa, a river czesto plata figle ale i nie raz pomaga, dlatego troche trzeba uwazac z all inami, ja osobiscie tylko z AA preferuje allin. bez wzgledu na umiejetnosci river musi byc z nami:)
0

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   Aras85 

• Grupa: Mistrz Ligowy
  • Postów 845

Napisano 10 luty 2009 - 20:01

biore z reguly banktime i lece do kuchi po herbatke z meliski gdybajac z nerwow co robic :D
0

#53 Użytkownik nie jest zalogowany   hustla 

• Postów 629

Napisano 10 luty 2009 - 20:29

Wyświetl postUżytkownik PawelPL dnia pon, 09 lut 2009 - 23:05 napisał

Ja jakoś wole wchodzić z AK alina niż z AA albo z QQ i KK bardziej mi leży niż AA :)

ja nie wiem czy smiac sie czy plakac

Aras85 napisał:

biore z reguly banktime i lece do kuchi po herbatke z meliski gdybajac z nerwow co robic biggrin.gif

tu wiem ze mam sie smiac :D

a co do analizy:
najczestszy blad przy tego typu rekach to ich rozgrywanie przez pryzmat wczesniejszych sukcesow/porazek. np ktos widzi w trackerze ze ma -100$ na ukladzie AK albo pamieta swoje jakies bad beaty z ta reka i zaczyna swirowac i robi akcje typu "tym razem to zlimpuje bo i tak mi nie dojdzie nic to zaoszczedze nerwow i $" albo "to nie ma co sie bawic w raise 4 x BB, walne all ina i ich wystrasze i zgarne chociaz BB i SB". takie akcje kompletnie nie maja sensu - w dluzszej perspektywie czasu kazda "topowa" reka jest zrodlem duzego zysku jesli gramy ja tak jak sie grac powinno. czyli zawsze raise pre flop/reraise pre flop oraz value bety gdy nam cos dojdzie oraz inteligentne blefy gdy nie (kto jest podatny na blefy to hud pokaze).
z mojego doswiadczenia powiedziec ze np na asach swego czasu mialem bardzo duze straty, ale zacisnalem zeby i gralem je caly czas tak samo - teraz mam w trackerze 82,5% wygranych rozdan z AA i najwiekszy zysk z wszystkich ukladow startowych.
gram na fr jakby ktos chcial wiedziec :]
1. hustlerka ponad wszystko
2. globalne ocieplenie to naukowcy w mozgu maja
3. Relaxi.pl - anonse towarzyskie z Polski
0

#54 Użytkownik nie jest zalogowany   merdok 

• Postów 12
  • Gadu-Gadu: 1233040

Napisano 06 kwiecień 2009 - 19:00

ja od dzisiaj z AA na ręku wchodzę all in przed flopem
po serii 6 przegranych z AA z rzędu nie mam siły na rozgrywanie tego ;)

jak przeciwnikowie nie dojdą dwie pary na flopie, to strit...

wolę blindy zebrać, niż stracić cały stack
0

#55 Użytkownik nie jest zalogowany   fantasti 

• Postów 51

Napisano 09 kwiecień 2009 - 10:48

Wyświetl postUżytkownik merdok dnia pon, 06 kwi 2009 - 20:00 napisał

ja od dzisiaj z AA na ręku wchodzę all in przed flopem
po serii 6 przegranych z AA z rzędu nie mam siły na rozgrywanie tego ;)

jak przeciwnikowie nie dojdą dwie pary na flopie, to strit...

wolę blindy zebrać, niż stracić cały stack

Tak tylko ze najczęsciej jak grasz all-in to zawsze znajdzie się ktoś kto wejdzie i nie dosc ze stracisz blindy to i pol stacka :D

Chyba za duzo ludzi faworyzuje AA... Warto rozgrywac to normalnie jak pare. W przypadku trafienia seta wtedy zaczynac mocniej bić. Ja osobiscie AA na cash games traktuje jako mocniejsza reke ale nie "niesmiertelną"

A w turniejach all in z AA pf to najczesciej porażka;d
0

Udostępnij ten temat:

• 3 stron +
  • 1
  • 2
  • 3