Pokerzysci.com: Jak rozegrac takie rozdania - Pokerzysci.com

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Jak rozegrac takie rozdania

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   pokeradass 

• Grupa: Użytkownik
  • Postów 5

Napisano 18 grudzień 2007 - 23:45

Pokaze kilka sytuacji i chciałbym abyscie ocenili jak sie powinno takie incydenty przy stole rozgrywać tak aby przeciwnicy sie nie zoorientowali co macie

Przyklad 1
http://www.wrzuta.pl/obraz/kSaj7yUzCr/

Przyklad 2
http://www.wrzuta.pl/obraz/uH9VnJYcB3/

Przykład 3
http://www.wrzuta.pl/obraz/huOt3recOj/

Ma ktos jakas rade ?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   jacko 

• Grupa: VIP
  • Postów 94

Napisano 19 grudzień 2007 - 01:24

Jak wrzucasz jakieś rozdania to dobrze by było abyś je pokazał od początku, jak preflop itd. W drugim i trzecim przypadku raczej slowplay aby jak najwięcej wyciągnąć i nie wystraszyć zbytnio. W pierwszym przypadku raczej z grubej rury, być może ktoś drawuje do flusha...

Ps: freerolle, tak więc wszystko może się zdarzyć ;)
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   oczkus 

• Postów 4
  • Interests:poker

Napisano 11 styczeń 2008 - 19:59

W pierwszym przypadku, first to act na flopie -czekać..a może akcja sama się rozwinie agresywnie, jak ktoś ma 7 albo parkę na ręce, draw na kolor zapewne spróbuje dać probe beta. Wtedy call z dobrym timingiem. Zależy jaki będzie turn...Za mało danych z tego screena wynika, jaki masz wizerunek dotąd przy stole, jak agresywny to zupełnie inaczej trzeba zagrać od razu ostro na flopie, zależy od przeciwników. A może od razu all in dałby wówczas łby +EV. W końcu to freeroll.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   piachu01 

• Postów 125

Napisano 15 styczeń 2008 - 01:34

Haha:D fajne odpowiedzi:D

W pierwszym rozdaniu na nic nie czekamy bo wtedy dajemy przeciwnikowi free card. Wystarczy K8 i 8 na turnie i przegramy. Czyli od razu bet w 1/2puli
@jacko-przypominam, że flush jest niższy od fulla;D

W drugim slowplay flop, a turn i river zależny od ruchów przeciwnika.

Trzecie to samo.
Ja mam reggae wydrapane w sercu jak tagi w tramwajach...
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Grupa: Administrator
  • Postów 7926
  • Interests:Poker,GPW
  • Gadu-Gadu: 6665368

Napisano 27 styczeń 2008 - 01:24

hehehe takie rozdania to wiesz ............
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   grzes32 

• Postów 292

Napisano 04 luty 2008 - 17:51

nie trzeba byc geniuszem zeby wygrac takie karty...:)
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   KorNPL 

• Postów 12
  • Gadu-Gadu: 5823662

Napisano 04 luty 2008 - 23:07

ja na twoim miejscu uczyl bym sie jak wygrac ze slabymi kartami a nie jak rozgrywac monstery:> bo po pierwsze takiego monstera masz minimalne szanse ze przegrasz a po drugie takie sytuacje sa raz na 10k rozdan wiec pomysl co jest dla ciebie bardziej oplacalne ? uczyc sie wygrywac z monterami ktore trafisz raz na miesiac czy wklejac rozdania ze slabszymi kartami ktore dostajesz co dzien :)

na niskich stawkach nie ma czegos takiego jak slowplay, ludzie wyplacaja ci sie nawet z para dwojek :P we freerolach to samo :P przeciez tam alliny sadza z 47o :P no wiec jak masz monstera i grasz NL25> never ever slowplay :) flop walisz 3/4 pota turn walisz 3/4 pota i river walisz allina albo value beta w zaeznosci od boardu i przeciwnika

pzdr
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   fenikss 

• Postów 41

Napisano 01 marzec 2008 - 19:15

co do 1 rozdania - to po flopie czeck ,żeby nie wystraszyć nikogo ,turn lekkie podbicie , bo jak wjedziesz pełną ku** to wystraszysz każdego ,jak ktoś podbije znaczy że ma 77 ,króla ,x albo dobiera do koloru , albo blefuje (ameryki nie odkryłem )a jak w rivierze dojdzie kolor to z grubej rury , a jak nie to taki 3 x pot jak ktoś ma też króla lub 77 to podbije ,albo naa blefa się na tnie a wtedy ostry re raise i masz sianko ...inne opcje raczej są dupne bo jak we flopie dasz dużo to nikt raczej nie wejdzie jak nic niema ,a jak coś ma to w rivierze i tak by wlazł.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   mateoAE 

• Postów 400

Napisano 01 marzec 2008 - 19:20

jak na river by doszedl kolor to ja bym dal check, zeby koles sie podjaral podbil ja go reraise i zacieram rece
Lubie gre na przypal
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   fenikss 

• Postów 41

Napisano 01 marzec 2008 - 19:27

co do 2 rozdania , to już zrąbałeś na dzień dobry powinieneś wejść o wiele więcej na początku a tak z monsterem walczysz o przysłowiową pietruszke , i wpuściłeś tych ciapaków pewnie z gównianymi kartami za grosze a jak by wypadło we flopie 2jj to co byś zrobił jak by ktoś ci wbił calla z 1/3 twojego stanu żetonów ...spasował byś pewnie (ale pas z aa na dzieńdobry pewnie by mnie serce zakuło)a z takim początkiem to tylko może czekać aż ktoś ci zablefuje a tak jedynie wejdzie ci ktoś poważnie jak bedzie miał 22 ,88 albo w rivierze coś dodziubie ale założe się że po tym początku majątku nie zdobyłeś ...
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   fenikss 

• Postów 41

Napisano 01 marzec 2008 - 19:37

co do 3 rozdania to znów za mało na dzień dobry min 300 powinieneś dziubnąć a tak to 5 ciapaków masz wiec czeck dopiero jak 3 pik wyjdzie w turnie jak nie to znów czeck ,i river jak nie doszedł pik i jak wszyscy się srają to podbicie x2 , ( jak nikt nie wszedł to nic nie mają a tak chociaż pomyślą że chcesz pot zabrać z niczym i może bedą chcieli cię wystraszyć i z re-raisują albo mają 3 i też czekali do końca a wtedy ....a jak wyjdzie pik to hmm ja bym dał all in na końcu może akurat ktoś sprawdzi z kolorem .
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   fenikss 

• Postów 41

Napisano 01 marzec 2008 - 19:41

mateoAE napisał:

jak na river by doszedl kolor to ja bym dal check, zeby koles sie podjaral podbil ja go reraise i zacieram rece

hmm a jak nie ma koloru to tylko przczeka a jak będzie miał kolor to i tak to weźmie więc jakby moją taktyk do twojej porównać to jak ma kolor to tyle samo zarobimy a jak niema to ja zarobie o troszke więcej
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   mateoAE 

• Postów 400

Napisano 01 marzec 2008 - 19:49

fenikss napisał:

mateoAE napisał:

hmm a jak nie ma koloru to tylko przczeka a jak będzie miał kolor to i tak to weźmie więc jakby moją taktyk do twojej porównać to jak ma kolor to tyle samo zarobimy a jak niema to ja zarobie o troszke więcej

jak nie bedzie mial koloru a to bluffer to podbije. Jak nie bedzie mial koloru a 7 lub K i widzi ze dalismy check po podbicu na turnie uzna ze tez nie mamy koloru i da bet. Wszystko zalezy od pzreciwnika
Lubie gre na przypal
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   fenikss 

• Postów 41

Napisano 01 marzec 2008 - 19:57

mateoAE napisał:

fenikss napisał:

mateoAE napisał:

jak nie bedzie mial koloru a to bluffer to podbije. Jak nie bedzie mial koloru a 7 lub K i widzi ze dalismy check po podbicu na turnie uzna ze tez nie mamy koloru i da bet. Wszystko zalezy od pzreciwnika

w sumie to może tak być nie przecze ,ale jak bym był na tym stoliku to bym pewnie mnie wiecej wiedział czy często blefuje ( jak by np z każdą kartą właził albo by go z 2 razy sprawdzili na blefie w krótkim odcinku czasu )więc jak by wszedł np7 raz od 10 rozdań to by twoja taktyka była cwańsza pewnie ,ale cholera wie ... ja bym pewnie przy swoim został jak bym grał .ale twoja też jest ok.
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1