Pokerzysci.com: Straight Draw, Flush Draw.... - Pokerzysci.com

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Straight Draw, Flush Draw....

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   miecho 

• Grupa: VIP
  • Postów 43

Napisano 13 luty 2006 - 23:02

To mój pierwszy post tutaj :( liczę że Pawelradowi uda się zrobić tutaj duże, dobre forum dla miło¶ników wszystkich odmian pokera.

Moje pytanie dotyczy do¶ć trudnej kwestii w FCD, mianowicie dobierania do wysokich układów jak strity czy kolory. Na wymianie mamy szansę 19% na dobranie koloru, 17% na dobranie strita przy drawie zewnętrznym, 32% na dobranie do straight-flush draw (4% że będzie to poker, 12% że to będzie strit i 16% że będzie to kolor, mog± wyst±pić jakie¶ błędy wynikaj±ce z zaokr±gleń).

No i pytanko - czy warto czasami zaryzykować dobranie do wysokiego układu? Z jednej strony, przy grze w 5 graczy (mówię o FCD fixed limit) ciężko będzie wyci±gn±ć odpowiedni± pulę w przypadku udanego dobrania. Z drugiej strony... jeste¶my na BB, widzimy call, raise, do ciebie wszyscy call, a masz 4567x. Czy warto ryzykować korzystaj±c z założenia, że reszta graczy pozabierała sobie wysokie karty i być może w talii jest dużo kart niskich i ¶rednich, jak potrzebne trójki i ósemki?

Sam osobi¶cie rzadko robię wchodzę w drawy do wysokich układów, chyba że stół jest bardzo agresywny i możliwe jest wyci±gnięcie dużego pota w przypadku, gdy się dobranie udało.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Grupa: Administrator
  • Postów 7926
  • Interests:Poker,GPW
  • Gadu-Gadu: 6665368

Napisano 14 luty 2006 - 18:38

Dzięki za to ,że ci się podoba oraz tym wszystkim ,którym też się podoba cało¶ć serwisu . Tak wogle to nie jest tylko moje dzieło , ale kilku innych osób . Postaramy się by ci wszyscy , którzy wybrali nasz serwis nie zawiedli się .Dlatego bedziemy dokładać wszelkich starań ,które dadz± najlepsze promocje dla naszych uzytkowników. Wiemy ,że będ± ataki z konkurecyjnych stronek ,ale my się tym nie przejmujemy pokażemy ze jestesmy lepszym serwise od innych. Zapraszamy na forum bez zakazów .
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   dawkar 

• Postów 10

Napisano 19 maj 2006 - 12:25

od pewnego czasu znów gram tylko i wylącznie Holdem nl,ale fakt że pierwsze wieksze pieniadze zrobiłem na 5 card draw:-)
ja rozgrywalem to w następujący sposob:
robilem raise przed wymianą ,i nastepnie ogladalem zachowanie graczy,jak nikt nie zraisował to bez wzgledu czy dobrałem czy nie robilem raise po wymianie sugerujac wysokie dwie pary albo ukytego seta:-),jak trafilem a ktos dobrał do 2 wysokich albo seta to robil raise ja reraise,a jezeli nie to zgarnialem pule od razu,oczywiscie nie zawsze warto tak zagrac ale dobieranie bez semi blufu jest wedłog mnie wogole pozbawione sensu,chyba ze faktycznie pot robi sie bardzo przyjemnie duzy:-)
a i nie dobieralem raczej do niskich strightów ,tylko do wysokich lub flusha,bo ludzie własnie czesto dobieraja,wiec jak sie juz trafi ze i ja i ktos dobrał to wole czuć ze mam mocniejszy uklad
np dobieram do strighta 4567 robie raise mam 2 callerow,jeden wynienia 3 karty ,2 jedną,trafiam 8 znowu robie bet ten co wymieniał 3kraty robi raise i to jest mile,ale jak gracz wymieniający 1 karte robi raise to juz jest mniej miłe:-)bo jeżeli faktycznie dobieral i trafil to raczej na pewno jesteśmy zdominowani
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   barbisoft 

• Postów 38

Napisano 10 wrzesień 2006 - 17:56

Ja akurat nie dobieram nawet jak 1 karty brakoje do strita (zalezy od wysokosci blinda) ale wole dobierac na kolor niz strita.Dlamnie i tak wiecej jest dobrze zaczac tura niz potem sie meczyc :)
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   kamilwowra 

• Postów 146
  • Interests:POKER

Napisano 09 październik 2007 - 09:25

W 5 Card to ciężko nawet jak 1 karty do koloru brakuje:)
http://bux.to/?r=kamilwowra zarabianie kasy klikanie w banerz 100%
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   stanek 

• Postów 52

Napisano 24 marzec 2008 - 18:20

Ja gram w 5Card Draw z jokerami i tam warto dobierac do stritow i kolorow, bo szansa dociagniecia, dzieki tym jokerom, jest o wiele wyzsza.
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1