Jaka opcja będzie lepsza?
Kase zbieramy na finał i wtedy dzielimy + dodatkowe nagrody od roomu lub dzielimy kase co turniej i tylko w finale dzielimy to co da poker roomu?
Jest to bardzo ważne. Według mnie to fajniejsza opcja była by zbieranie kasy na finał i wtedy razem z nagrodami od roomu dzielimy wszystko.
Już pojawiły się wątpliwośći więc jeszcze bardziej wyjasniam:
Rozgrywamy 16 turniejów, w których gracze z pierwszej 10 dostają punkty a kasa z kazdego turnieju zbiera sie do finałowej rozgrywki.
Finał rozgrywamy i z finału też są punkty potem podliczamy punkty zdobyte z kazdego turnieju i z fifnału i według tej punktacji zostaja rozdzielone nagrody w postaci kasy, która zbierała się ze wszystkich turniejów + nagrody od roomu.
Dzielenie kasy co turniej spowodowało by że każdy turniej był by mało atrakcyjny i po kilku turniejach przestali by grać gracze tak działo się już z innymi turniejami
Strona 1 z 1
Jaka forma rozgrywek bedzie atrakcyjniejsza
Napisano 09 lipiec 2006 - 22:25
Zanim oddam głos w ankiecie, chciałbym się spytać na jakim roomie liga będzie grana - nie chcę głosować jeżeli nie będę grał.
Osobiście uważam że najlepszym wyjściem jest po x turniejach z wpisowym 5+0,5$ (chociaż skłaniałbym się do 11$) dla czołówki zrobić turniej z większym wpisowym (20+2, 30+3) i do tamtejszej puli dorzucić owe nagrody od pokerroomu.
Osobiście uważam że najlepszym wyjściem jest po x turniejach z wpisowym 5+0,5$ (chociaż skłaniałbym się do 11$) dla czołówki zrobić turniej z większym wpisowym (20+2, 30+3) i do tamtejszej puli dorzucić owe nagrody od pokerroomu.
Napisano 09 lipiec 2006 - 22:40
PLP bedzie rozgrywana tam gdzie room zaoferuje najwieksze nagrody na finał chyba to sprawa jest oczywista wysłalismy zapytania do 6 roomow.
Miedzy innymi do BOSS MEDIA i ONGAME
Wiesz mozna zrobic wpisowe i 50+5$ tylko kto w tym zagra już od dawna wiadomo ze rozgrywki z wpisowym 10+1 to jest dla wiekszej czesci bariera nie do przeskoczenia.
Celem ligi jest zrobic turnieje dla wiekszego grona a w szczegolnosci dla początkujących graczy. Juz dostałem głosy ze 5,50$ to za duzo a ty mowisz tu o wiekszym wpisowym.
Mozliwe ze sam finał mogł by być z pisowym 10+1
Według mnie podział nagród jest lepszy na finał niz dzielenie co turniej.
Miedzy innymi do BOSS MEDIA i ONGAME
Wiesz mozna zrobic wpisowe i 50+5$ tylko kto w tym zagra już od dawna wiadomo ze rozgrywki z wpisowym 10+1 to jest dla wiekszej czesci bariera nie do przeskoczenia.
Celem ligi jest zrobic turnieje dla wiekszego grona a w szczegolnosci dla początkujących graczy. Juz dostałem głosy ze 5,50$ to za duzo a ty mowisz tu o wiekszym wpisowym.
Mozliwe ze sam finał mogł by być z pisowym 10+1
Według mnie podział nagród jest lepszy na finał niz dzielenie co turniej.
Napisano 09 lipiec 2006 - 22:48
pokerzysci.pl napisał:
ty mowisz tu o wiekszym wpisowym.
Wpisowe 10+1 nie jest taką straszną granicą nawet dla gracza 10NL czy 25NL. Ja grając 25PLO grałem czasami turnieje za 10+1 i tego mocno nie odczuwałem.
A jeżeli zbierać kasę na finał, to ma to ograniczony sens, bo będzie się mógł do finału wpisać ktoś kto zagrał mało turniejów i w finale mieć szansę na dużą pulę... 10 turniejów, i finał np. dla czołowej 10tki/20stki ze wpisowym 2 razy większym niż do turnieju zwykłego, z pulą z wpisowego + nagrodami od pokerroomu. Trzecia opcja, i wg mnie najlepsza, to od puli każdego turnieju ligowego pobierać 10% na pulę finału, która będzie dodatkowo zasilone z wpisowych do finału i nagród pokerroomu, jednak nie wiem na ile to bedzie mozliwe technicznie.
Napisano 09 lipiec 2006 - 22:56
miecho ty mnie zle zrozumiałes
bedzie 16 turniejów po 5,50$ + 1 10+1 załozenie tylko
za kazdy turniej bedą punkty od 1-10 miejsca załozenie tylko + 1 punkt dla kazdego co bierze udział
tak zbieramy punkty do konca i w finałowym turnieju też bedą punkty dla pierwszych 10 graczy moze nawet liczone razy 2 i nie ma opcji ze ktos przyjdzie na finał i zwinie kase o nie takiej opcji nie ma
bedzie 16 turniejów po 5,50$ + 1 10+1 załozenie tylko
za kazdy turniej bedą punkty od 1-10 miejsca załozenie tylko + 1 punkt dla kazdego co bierze udział
tak zbieramy punkty do konca i w finałowym turnieju też bedą punkty dla pierwszych 10 graczy moze nawet liczone razy 2 i nie ma opcji ze ktos przyjdzie na finał i zwinie kase o nie takiej opcji nie ma
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1