OSZUST UWAGA UWAGA UWAGA !!!!!!
Napisano 16 październik 2007 - 21:59
Właśnie przed chwilą jeden z użytkowników został by oszukany i zostałem w to wciągnięty.
Oszust działa tak:
Zglasza się że chce sprzedać dolarki i chce weryfikacji prosząc o wysłanie tekstu na PW do niego ale wcześniej robi to samo z drugim uzytkownikiem. Wtedy jeden użytkownik potwierdza drugiego a oszust w tym czasie podaje konto i zwija kase.
UWAGA UWAGA NIE DAJCIE SIĘ NA TO NABRAĆ. BYĆ MOŻE TO ZORGANIZOWANA SZAJKA OSZUSTÓW
Pozdrawiam
Napisano 16 październik 2007 - 22:19
Mam do siebie zal bo kazal abym wysylal 3 razy wiadomosci na PW (dla upewnienia mojej wiarygodnosci?) - podobno nic do niego nie dochodzilo i wtedy moglem sie domyslec ze to jakis szwindel bo chcialem zrobic to uczciwie poprzez Allegro - a to znacznie zwieksza wiarygoosc niz wyslanie wiadomosc PW.Mam nadzieje,ze nikt na to nie dal sie nabrac.
Nick pokerowy: Matriix9
Napisano 16 październik 2007 - 22:25
Magic1986 napisał:
Po pierwszych rozmowach na gg z uzytkownikami widzę, że było takich osób więcej.
Ja nigdy nie używam innego numeru niż obecny w podpisie. Nie używam innego skype niż ten w podpisie.
moje emeil to pokerzysci@gmail.com oraz admin@pokerzysci.pl
Jak juz weryfikujecie się to za pomocą emeila a nie pw na forum bo łatwo was będzie naciągnąć w taki sposob jak on teraz to robił.
On szuka 2 osob jednej która chce sprzedać $ druga która chce kupić i oferuje niską cene co was może omamic. Prosi o weryfikacje was między sobą wy je dostajecie myślicie że wszystko ok a gosc goli was obu i się ciesz, a ktoś trzeci staje się winnym.
Pozdrawiam
Napisano 17 październik 2007 - 00:00
Uwazajcie, takich grasuje mnostwo.
Napisano 17 październik 2007 - 09:16
Ja juz kazałem kilku takim osobom spier**** nazywajac ich złodziejami. Zazwyczaj spotykam sie z takimi bluzgami jakich sam bym nie wymyślił
To wiele mowi o kulturze osobistej takich ludzi, szkoda byc oszukanym przez takiegiego prostaka.
Policja tutaj też niewiele wskóra, pewnie tłumaczenie panu posterunkowemu co to jest moneybookers zajmie wiecej czasu niz samo składanie zeznań
Napisano 17 październik 2007 - 09:28
Jeżeli ktoś się natknie na takiego oszusta to niech go od razu nie demaskuje tylko weźmie od niego MB do wpłaty i Neteller potem to trzeba zgłosić w MB i Neteller oni szybko takiego cwaniaczka zablokują. Im więcej takich zgłaszających graczy tym bardziej te firmy zadziałaja. Najszybciej w tych sprawach blokuje konta MB.
Pozdrawiam
Napisano 17 październik 2007 - 17:25
Napisano 17 październik 2007 - 18:50
Napisano 18 październik 2007 - 07:22
Napisano 18 październik 2007 - 10:29
Trzeba być naprawdę naiwnym by pójść na takie coś.
Pozdrawiam
Napisano 18 październik 2007 - 11:04
darek343 napisał:
Trzeba być naprawdę naiwnym by pójść na takie coś.
Pozdrawiam
Tak tylko oni wykorzystują tym samym do weryfikacji osoby znane i godne zaufania, a taki gracz patrzy na to inaczej.
Najwięcej oszustów spływa z tzw stronek i for o pseuo zarabianiu w internecie.
Ja osobiscie juz o nie jednym takim przekręcie słyszalem właśnie od takich stronek.
Pozdrawiam
Napisano 25 październik 2007 - 12:31
ps. Teraz można wszędzie natychmiast wpłacić, wypłacić max 3dni po co wam wymiany między sobą.
pozdrawiam
Napisano 26 październik 2007 - 17:14
Jedno jest pewne, że tam gdzie są jakiekolwiek pieniądze, gotówka czy też wirtualna kasa, małe czy też duże sumy zawsze będą przekręty i ludzie którzy bedą je robić. Będą wymyślać coraz to cwańsze sposoby kombinowania wykorzystując przytym wszelkie sposobności do tego się nadażające. Trzeba to plugastwo tępić bez wzgledu na to czy są to mikro naciągacze czy też wielkie grupy przestępcze.
Pozdrawiam i dziękuje za meila o oszuście.
Napisano 01 listopad 2007 - 10:32
Pozdro
Napisano 05 listopad 2007 - 15:57
Napisano 06 listopad 2007 - 07:26
Odezwał się wczoraj do mnie koleś "szczyl co po rozmowie można było wywnioskować", i chciał się wymienić na kasę. Odzywał się z różnych numerów GG ale jeden z numerków był chyba 3 cyfrowy jakiś złoty numer czy coś. Na podstawie wszczętego dochodzenia, czy policja jest w stanie uzyskać IP delikwenta od serwisu Gadu-Gadu? i później dalej go tropić?
Może warto zrobić coś z tym. Ja osobiście jestem zbyt ostrożny, przeszłość na to wpłynęła
Napisano 06 listopad 2007 - 12:55
Napisano 06 listopad 2007 - 17:42
Co innego jest komuś ukrać kołpaki do auta za 250 zł, a co innego wyłudzić za pomocą oszustwa 50 zł.
Napisano 06 listopad 2007 - 17:54
panrybiaryba napisał:
Co innego jest komuś ukrać kołpaki do auta za 250 zł, a co innego wyłudzić za pomocą oszustwa 50 zł.
Dodam tylko, że jeżeli kwota nie przekracza 250 zl to czyn taki kwalifikowany jest jako wykroczenie więc nie warto się sądzić (choć oczywiście zgłosić to powinieneś jak najbardziej).
Jeżeli powyżej 250 zł to złóż zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa. Wtedy już jest jakaś szansa odzyskania kasy, ale osobiście szczerze w to wątpie.
Pozdro i polecam się w sprawach prawnych na przyszłość :wink:
Napisano 06 listopad 2007 - 20:16
Udostępnij ten temat: