Pokerzysci.com: OSZUST UWAGA UWAGA UWAGA !!!!!! - Pokerzysci.com

Skocz do zawartości

OSZUST UWAGA UWAGA UWAGA !!!!!!

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Grupa: Administrator
  • Postów 7926
  • Interests:Poker,GPW
  • Gadu-Gadu: 6665368

Napisano 16 październik 2007 - 21:59

Witam

Właśnie przed chwilą jeden z użytkowników został by oszukany i zostałem w to wciągnięty.

Oszust działa tak:

Zglasza się że chce sprzedać dolarki i chce weryfikacji prosząc o wysłanie tekstu na PW do niego ale wcześniej robi to samo z drugim uzytkownikiem. Wtedy jeden użytkownik potwierdza drugiego a oszust w tym czasie podaje konto i zwija kase.

UWAGA UWAGA NIE DAJCIE SIĘ NA TO NABRAĆ. BYĆ MOŻE TO ZORGANIZOWANA SZAJKA OSZUSTÓW

Pozdrawiam
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Magic1986 

• Grupa: VIP
  • Postów 91

Napisano 16 październik 2007 - 22:19

Chodzilo o mnie.Odezwal sie jakis koles chcac zrobic wymiany 150$ za 280zl.Na samym poczatku kazal abym usunal swoj nr GG i wyslal do niego prywatna wiadomosc .Zgodzilem sie pod jednym warunkiem,ze kase dostaje jako pierwszy.
Mam do siebie zal bo kazal abym wysylal 3 razy wiadomosci na PW (dla upewnienia mojej wiarygodnosci?) - podobno nic do niego nie dochodzilo i wtedy moglem sie domyslec ze to jakis szwindel bo chcialem zrobic to uczciwie poprzez Allegro - a to znacznie zwieksza wiarygoosc niz wyslanie wiadomosc PW.Mam nadzieje,ze nikt na to nie dal sie nabrac.
www.pajacyk.pl - pomoz nakarmic glodne dziecko

Nick pokerowy: Matriix9
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 16 październik 2007 - 22:25

Magic1986 napisał:

Chodzilo o mnie.Odezwal sie jakis koles chcac zrobic wymiany 150$ za 280zl.Na samym poczatku kazal abym usunal swoj nr GG i wyslac prywatna wiadomosc do jednego uzytkownika .Zgodzilem sie pod jednym warunkiem,ze kase dostaje jako pierwszy.Mam nadzieje,ze nikt na to nie dal sie nabrac.

Po pierwszych rozmowach na gg z uzytkownikami widzę, że było takich osób więcej.

Ja nigdy nie używam innego numeru niż obecny w podpisie. Nie używam innego skype niż ten w podpisie.

moje emeil to pokerzysci@gmail.com oraz admin@pokerzysci.pl

Jak juz weryfikujecie się to za pomocą emeila a nie pw na forum bo łatwo was będzie naciągnąć w taki sposob jak on teraz to robił.

On szuka 2 osob jednej która chce sprzedać $ druga która chce kupić i oferuje niską cene co was może omamic. Prosi o weryfikacje was między sobą wy je dostajecie myślicie że wszystko ok a gosc goli was obu i się ciesz, a ktoś trzeci staje się winnym.

Pozdrawiam
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   chmielu 

• Postów 103
  • Interests:KarpackieSuperMocne ;D

Napisano 17 październik 2007 - 00:00

Cholera juz sie wczesniej z tym spotkalem, to jest rzeczywiscie chytra metoda. Oszusci wymyslaja coraz to nowe sposoby okradania ludzi. Ja jesli nie korzystam z allegro, co w razie oszustwa daje podstawe do scigania, to uzywam innego sposobu wymiany kaski, najczesciej przez MB. Jesli jest to kwota powiedzmy dosc niska, jak 50-100$, to kaze przesylac po 10. Najpierw on potem ja. Kolo ktory bedzie sie upieral ze on drugi przesyla, to juz od razu staje sie podejrzany. Trzeba byc po prostu czujnym i nie robic zadnych tranzakcji z ludzmi niewiadomego pochodzenia, albo z malym stazem na forum. Jak mi kiedys kolo wyslal PW ze to jego nick na forum i zebym szybko przelewal bo mu sie spieszy, a ja w profil lukera, patrze a ziomek zalozyl konto ... 2 minuty wczesniej. I od razu wiazanka bluzg i nara.

Uwazajcie, takich grasuje mnostwo.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   panrybiaryba 

• Postów 173
  • Interests:chlanie i opierdzielanie sie

Napisano 17 październik 2007 - 09:16

I nigdy nie należy robić interesów przez gg z nieznajomymi.
Ja juz kazałem kilku takim osobom spier**** nazywajac ich złodziejami. Zazwyczaj spotykam sie z takimi bluzgami jakich sam bym nie wymyślił:)
To wiele mowi o kulturze osobistej takich ludzi, szkoda byc oszukanym przez takiegiego prostaka.
Policja tutaj też niewiele wskóra, pewnie tłumaczenie panu posterunkowemu co to jest moneybookers zajmie wiecej czasu niz samo składanie zeznań ;)
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 17 październik 2007 - 09:28

Ja mam taki pomysł

Jeżeli ktoś się natknie na takiego oszusta to niech go od razu nie demaskuje tylko weźmie od niego MB do wpłaty i Neteller potem to trzeba zgłosić w MB i Neteller oni szybko takiego cwaniaczka zablokują. Im więcej takich zgłaszających graczy tym bardziej te firmy zadziałaja. Najszybciej w tych sprawach blokuje konta MB.

Pozdrawiam
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Cincinatti KID 

• Postów 108

Napisano 17 październik 2007 - 17:25

Najlepszą weryfikacją jest zażądanie przelewu bankowego nawet w wysokości 1 grosza. Ma się wtedy wystarczająco dużo danych gościa. Myślę, że dla kogos uczciwego nie będzie problemem zrobienie czegoś takiego,a dla oszusta będzie to wystarczający straszak
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   78tiger 

• Postów 101

Napisano 17 październik 2007 - 18:50

Najlepszą weryfikacją jest nie robienie takich transakcji bo są one nie legalne :)
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Pawlo 

• Postów 42

Napisano 18 październik 2007 - 07:22

Wszyscy nabrani sami są sobie winni.Trzeba się pacnąć w łepetynkę i nie rzucać się na okazję szybkiego zarobku paru groszy.Oszuści przecież na tym bazują. Jak takiemu się śpieszy to niech dyma do bankomatu.Przecież teraz wszyscy mają konta (oprócz rządzących :mrgreen: ) i mogą wymieniać,zamieniać, przelewać i co tam jeszcze chcą robić z kasą.Tak jak wspomniał 78tiger najlepiej nie robić takich transakcji.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   darek343 

• Postów 1293
  • Interests:poker, sport, szaradziarstwo

Napisano 18 październik 2007 - 10:29

Witam,

Trzeba być naprawdę naiwnym by pójść na takie coś.

Pozdrawiam
Pozdrawiam
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 18 październik 2007 - 11:04

darek343 napisał:

Witam,

Trzeba być naprawdę naiwnym by pójść na takie coś.

Pozdrawiam

Tak tylko oni wykorzystują tym samym do weryfikacji osoby znane i godne zaufania, a taki gracz patrzy na to inaczej.

Najwięcej oszustów spływa z tzw stronek i for o pseuo zarabianiu w internecie.

Ja osobiscie juz o nie jednym takim przekręcie słyszalem właśnie od takich stronek.

Pozdrawiam
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   MATTAT 

• Postów 67

Napisano 25 październik 2007 - 12:31

Też kiedys bardzo dawno chciał mnie łepek wykiwać, stare czasy jak sie grało na wirtualne $$ i miedzy sobą sie sprzedawało wirtualną gotówke .Poradziłem sobie, szybki telefon do banku i po sprawie przelew wycofany. Ale tutaj łepek pokazał niezły spryt uważać na takiego.

ps. Teraz można wszędzie natychmiast wpłacić, wypłacić max 3dni po co wam wymiany między sobą.

pozdrawiam
{{{{ ^|^ }}}}
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   irokraw 

• Postów 116

Napisano 26 październik 2007 - 17:14

Witam.
Jedno jest pewne, że tam gdzie są jakiekolwiek pieniądze, gotówka czy też wirtualna kasa, małe czy też duże sumy zawsze będą przekręty i ludzie którzy bedą je robić. Będą wymyślać coraz to cwańsze sposoby kombinowania wykorzystując przytym wszelkie sposobności do tego się nadażające. Trzeba to plugastwo tępić bez wzgledu na to czy są to mikro naciągacze czy też wielkie grupy przestępcze.
Pozdrawiam i dziękuje za meila o oszuście.
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   ravp22 

• Postów 220

Napisano 01 listopad 2007 - 10:32

W takim razie ja dodam cos od siebie.Mam jedna zlota zasade.Zawsze jak ktos nieznajomy sie do mnie zglasza na gg w celu wymiany to mu mowie,spoko,wysle Ci pierwszy kase na mb ale najpierw ty mi daj swoj skan dowodu...Raz dostalem jednego dnia od ponad dziesieciu osob ten sam dowod osobisty :) a to juz powazniejsze przestepstwo niz naciagniecie kogos na 10zl.Za poslugiwanie sie czyims dowodem osobisty grozi do 4 lat i nie ma tu znaczenia ze jest to tylko skan!!! W wiekszosci przypadkow takimi oszustami okazuja sie zwykle dzieciaki z syndromem dhda w wieku 10-14 lat.Wtedy wystarczy zapodac mu spreparowanego linka z ip-cather i juz mamy jego prawdziwe ip.Po nitce do klebka i mozna do gnoja dojsc.Na jednym z forum bukmaherskich czytalem przypadek jak jeden admin sie naprawde wk.... i namiezyl kolesia...Po rozmowie jego rodzice oddali poszkodowanemu kase a dzieciak stracil komputer :) I tak powinno byc.Niektozy niedorosli jeszcze do internety tym samym nie zdaja sobie sprawy ze swoich czynow.
Pozdro
Pozdro.
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   PawelPL 

• Postów 7926

Napisano 05 listopad 2007 - 15:57

Znów oszust pojawił się i chce naciągnać ludzi nie dajcie się oszukać i nie wymieniajcie się z żadnym obcym.
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Bzyku211 

• Postów 101

Napisano 06 listopad 2007 - 07:26

Ja już byłem nauczony inwestując kiedyś w internecie, korzystałem z forum typu szuwi i yeyku.
Odezwał się wczoraj do mnie koleś "szczyl co po rozmowie można było wywnioskować", i chciał się wymienić na kasę. Odzywał się z różnych numerów GG ale jeden z numerków był chyba 3 cyfrowy jakiś złoty numer czy coś. Na podstawie wszczętego dochodzenia, czy policja jest w stanie uzyskać IP delikwenta od serwisu Gadu-Gadu? i później dalej go tropić?
Może warto zrobić coś z tym. Ja osobiście jestem zbyt ostrożny, przeszłość na to wpłynęła :D, ale szczyle czują się bezkarni.
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   ravp22 

• Postów 220

Napisano 06 listopad 2007 - 12:55

Zalezy na ile Cie oszukal.Jak do 250zl to nic nie zrobia,chyba ze zgosi to wieksza liczba osob.Najlepiej samemu kolesia namierzyc i pogadac z jego starymi .Jak masz jego IP to dowiedz sie jaki dostawca netu i zadzwon do nich podajac sie za admina jakiejs osiedlowej siecie ew. za policjanta (dla mocnych w gebie :)) i na podstawie IP,data,godzina dadza ci jego adres i telefon domowy.
Pozdro.
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   panrybiaryba 

• Postów 173

Napisano 06 listopad 2007 - 17:42

Sam fakt próby wyłudzenia, nawet jeśli mniej niż 250 zł jest karany.
Co innego jest komuś ukrać kołpaki do auta za 250 zł, a co innego wyłudzić za pomocą oszustwa 50 zł.
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   nowy23 

• Postów 223

Napisano 06 listopad 2007 - 17:54

panrybiaryba napisał:

Sam fakt próby wyłudzenia, nawet jeśli mniej niż 250 zł jest karany.
Co innego jest komuś ukrać kołpaki do auta za 250 zł, a co innego wyłudzić za pomocą oszustwa 50 zł.

Dodam tylko, że jeżeli kwota nie przekracza 250 zl to czyn taki kwalifikowany jest jako wykroczenie więc nie warto się sądzić (choć oczywiście zgłosić to powinieneś jak najbardziej).

Jeżeli powyżej 250 zł to złóż zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa. Wtedy już jest jakaś szansa odzyskania kasy, ale osobiście szczerze w to wątpie.

Pozdro i polecam się w sprawach prawnych na przyszłość :wink:
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   panrybiaryba 

• Postów 173

Napisano 06 listopad 2007 - 20:16

11694441 nr gg, ktory podaje sie za Pwała . Eh moglem od niego wziac mb.
0

Udostępnij ten temat:

• 2 stron +
  • 1
  • 2